Kap Verde matkat

Kap Verde matkat tähän 10 saaren muodostamaan valtioon 570 km Afrikan mantereen länsirannikolta ovat kasvaneet suomalaisten suosiossa lomakohteena viime vuosina.

Paikalle suomalaisia houkuttelee etenkin monipuolinen rantatarjonta, erinomainen sää vuoden ympäri, sekä useat tasokkaat lomahotellit joista valita majoituspaikka.

Kap Verde on 10:stä saaresta muodostuva saaristo Atlantin valtameressä, suhteellisen lähellä Afrikan länsirannikkoa, suunnilleen samoilla leveysasteilla kuin esimerkiksi karibianmerellä sijaitseva Barbados tai Filippiinien pohjoiset saaret Aasiassa.

Saarista kolme (Sal, Boa Vista, ja Maio) ovat luonteeltaan suhteellisen tasaista maastoa, muut saariston saaret ovat vulkaanisesta alkuperästään johtuen vuoristoisempia ja sisältävät enemmän kasvillisuutta.

Saarivaltion asutti ensimmäisenä Portugali 1400-luvulla, mistä johtuu paikan portugalinkielisyys. Maa itsenäistyi vuonna 1975, pääkaupunkinaan Praia, jossa noin 1/4 Kap Verden noin 500 000 asukkaasta asuu.

Turistikohteena Kap Verde tarjoaa erittäin miellyttävän ilmaston, joka on maltillisimpi kuin Afrikan mantereen vastaava, johtuen ympäröivän meren vaikutuksesta saaristoon.

Päiväkeskilämpötilat vaihtelevat tammikuun 23 °C asteesta noin 29 °C syyskuussa, ja sateisimpien kausien kohdistuessa elokuun ja lokakuun väliselle ajalle.

Maan taso matkailupaikkana on noussut voimakkaasti vuodesta 1991, jolloin paikallinen hallitus avasi maan ulkomaisille investoinneille, joka on johtanut alueen kehitykseen muun muassa hyväntasoisten hotellien ja ravintolapalveluiden suhteen.

Tärkeimmät tavat tulla Kap Verdeen ovat joko risteilyn kautta Mindelon (Porto Grande) & Praian satamaan, tai Salin ja Praian kv. lentokentille.

Uusia kansainvälistä liikennettä hoitavia lentokenttiä on avattu Boa Vistaan (2007), sekä Sao Vicenten saarelle vuonna 2009, São Pedron lentokenttä.

Maan sisällä pääset joustavasti paikasta toiseen autoilla, sillä saaristoon on rakennettu 3050 km edestä tiestöä, monet viimeisteltyinä, tosin asfaltin sijaan mukulakiviä käyttäen.

Suomalaisten suosikkikohteita saarilla ovat Boa Vistan saari ja Sal, josta löytyy Afrikan suurin hotelli, Club Hotel Riu Funana/Garopa yli 1000 asiakashuoneen valikoimallaan.


Kaikkiaan voit valita saarilla yli 200:sta erilaisesta majoituspaikasta ja noin 15 000 vuodepaikasta. Näiden houkuttelemana maassa käy vuosittain yli 530 000 turistia.