Kauain nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Havaijin osavaltion Kauain saaren parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Wailua Falls, Smith’s Tropical Paradise, sekä Kauai museo.

Kauain nähtävyydet ovat yhtä monipuolisia kuin kaikkia sateenkaaren värejä edustavat kalat, joita näet paikallisessa meressä.

Kauai Havaiji Yhdysvallat.

Vanhimman Havaijin saaristoon kuuluvan saaren luonnon kauneus on muodostunut vuosisatojen kuluessa sen geologisesta prosessista, tarjoten useita koko osavaltion kauneimpia nähtävyyksiä.

Wailua Falls vesiputoukset ovat yksi saaren itäisen puolen suosituimpia nähtävyyksiä, tarjoten jännittävän ja mielenkiintoisen tuplavesiputouksen kohokohtineen.

Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Kamokila Hawaiian Village ja Smith’s Tropical Paradise – jotka ovat suosittuja käyntikohteita historiaa ja kulttuuria hakevien turistien keskuudessa.

Mikäli etsit enemmän adrenaalintäytteisiä nähtävyyksiä, tarjolla on mm. surffausta, helikopterilentoja, sekä pitkiä patikointimatkoja esimerkiksi Kuilau Ridge Trail polun puitteissa.

Aktiivilomaa hakeville löytyy patikointeja, purjehduspaikkoja, surffausta, sekä loputtomasti kuvauspaikkoja niin ammattilais- kuin amatöörivalokuvaajille.

Kauai on monella tapaa uniikki, sillä sen nähtävyydet eivät ole pelkästään ihmisen jälkeensä jättämiä patsaita ja monumentteja, vaan kauneimpia luonnon muovaavia kohokohtia.

Voit tutustua myös seudun menneisyyteen, paikoissa kuten Kilohana Plantation, joka on koko perheen nähtävyys. Lapset voivat ajaa sen historiallisen plantaasi-junan kyydissä sekä käydä paijaamassa maatila-eläimiä, kun taas aikuiset pääsevät maistelemaan Koloa Rum Co. tuottamia rommeja.

1) Limahulin puutarha ja suojelualue (Limahuli Garden and Preserve)

Kauain pohjoisella rannikolla olevan Limahulin laakson puitteissa oleva erinomainen suojelualue on toteutettu suojelemaan Havaijin alkuperäisiä eläin- ja kasvelajeja sekä trooppista ekosysteemiä.

Tämän 14,5 hehtaarin kokoisen suojelualueen puitteissa olevat kasvit on merkitty vierailijoita varten, erityismerkintöinä paikallisten ruokana, lääkkeinä, ja rakennusmateriaaleina (kuten sokeriruoko, tarokasvi, jne.) käyttämät lajikkeet.

Suojelualueen näkymät ovat mahtavat, ja voit tutustua niihin joko omatoimisesti tai osana opastettua kiertokäyntiä.

2) Smithin trooppinen paratiisi (Smith’s Tropical Paradise)

Wailua-joen varrella sijaitseva Smithin trooppinen paratiisi on 27,5 hehtaarin kokoinen kompleksi, joka esittelee kävijöille Havaijin paikallista kasvistoa sekä myös eksoottisempia lajikkeita.

1,6 km pitkä kävelypolku vie läpi hoidettujen puutarhojen, tarjoten mahdollisuuden nähdä viljeltyjä kasvilajeja sekä joukon etnisiä kyliä, jotka edustavat Kauaihin muuttaneiden ihmisten kulttuureja.

Näihin kulttuurinähtävyyksiin kuuluvat filippiiniläiset, japanilaiset, ja polynesialaiset kohteet, muita kohokohtia ollessa hedelmätarha, sademetsä-osio, sekä inkivääri- ja heliconia puutarhat.

Trooppiseen paratiisiin voi tutustua omatoimisesti ja raitiovaunukierroksilla, kompleksin toimiessa viikoittain isäntänä myös erilaisille tapahtumille perinteisine ruokineen ja viihdykkeineen.

3) Hanapepen taide-iltama (Hanapepe Art Night)


Hanapepen taide-iltama on käsityöläisten ja käsityöteoksia ostavien tapahtuma, joka on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa, ja joka järjestetään perjantaisin Hanapepen kylän puitteissa saaren läntisellä puolella.

Kylä on historiallinen paikka, jossa asuu pääasiassa kaikentyyppisiä taiteilijoita, korunvalmistajia, maalaajia, valokuvaajia, ja monenlaisia muita luovia henkilöitä, jotka juhlistavat taidekulttuuria perjantaisin klo 18-21.

Löydät perjantaisin kylästä lukuisia gallerioita ja kauppoja, jotka pitävät ovensa avoimina vierailijoille tulla nauttimaan taiteesta ja live-musiikista.

Taide-iltama on myös erinomainen tapahtuma tutustua uusiin ihmisiin, ihailla paikallista taideosaamista, ja muutoin vain nauttia illanvietosta tässä kompaktikokoisessa, idyllisessä kylässä.

4) Kamokilan havaijilainen kylä (Kamokila Hawaiian Village)

Kamokilan havaijilainen kylä Yhdysvallat.

Kamokilan havaijilainen kylä, joka sijaitsee muinaisen havaijilaisen kylän kohdalla, on rakennettu kertomaan turisteille Havaijin elämästä ja periodista ennen läntisen maailman tuloa saarille.

Wailua-joen yhteydessä oleva kokonaisuus esittää muinaisia koteja ja yhteisön rakennuksia, mukaanlukien kylän päällikön talo ja yrttilääkkeiden säilytykseen tarkoitetut rakennukset.

Vierailijat voivat myös seurata vaatteiden tekemisen, maatalouden, ja poi-tekemisen esityksiä, kuin myös oppia lisää saaren varhaisista uskonnoista ja sosiaalisesta elämästä.

5) Lydgaten rantapuisto (Lydgate Beach Park)

Lydgaten rantapuisto tarjoaa aidosta kaikkea mitä tarvitse rannalla vietetyn päivän viettoon – kaksi suojeltua luonnollista uima-allasta, hienot paikat snorkleeraukseen, valkoista rantahiekkaa, palveluita, hengenpelastaja, sekä mahtava leikkipuisto lapsille.

Rantapuisto on etenkin kohde, jonne snorklauksesta pitävät tulevat viettämään vapaa-aikaansa.

Rannan vedenalainen elämä on lähes aina täynnä merellisiä vierailijoita, tarjoten hienoja mahdollisuuksia nähdä kosketusetäisyydeltä värikkäitä trooppisia kaloja.

Lydgaten tyynet vedet ovat erittäin soveliaita koko perheen käyttöön, ja onkin myös sijaintinsa ansiosta (itäisellä puolella saaren keskustassa) suosittu paikka vapaa-ajan viettoon ja rentoutumiseen.

6) Wailua Falls -vesiputoukset

Monet Wailua Falls -vesiputouksilla vierailevat tunnistavat tämän kaksoisvesiputouksen “Fantasy Island” (1977-1984 ja 1998-1999) TV-shown johdannosta.

Kyseessä on dramaattinen, yli 24 metriä korkea vesiputous, ja yksi Havaijin kuvatuimmista kohteista.

Vaikka vesiputouksen kauneus riippuu pitkälti periodin aikana tulleen vesisateen määrästä, kohde on kuitenkin aina vierailun arvoinen.

Osa vierailijoista käy vesiputouksen pohjalla saakka, mutta tämä matka alas on jyrkkä ja melko vaarallinen, joten se on parasta jättää vain adrenaliinintäytteisempää seikkailua hakeville.

7) Kuilau Ridge Trail


Kuilau Ridge Trail -kävelypolku on viehättävä patikointipaikka hienoilla näkymillä, joka alkaa helppona kävelynä mutta jatkuu koko ajan ylöspäin, joka saattaa verottaa voimia nopeastikin.

Noin puolen tunnin matkan jälkeen ylös polkua saavut piknik-alueelle, joka on erinomainen kohta pitää lounastauko.

Kohdalta on hienot näkymät alas laaksoon, ja selkeällä säällä näet myös Wai’ale’ale-vuorelle saakka.

Matka eteenpäin piknik-paikalta tarjoaa nopeasti upeita luonnon nähtävyyksiä kohokohtineen ja näkymiä rannikolle. Jos käännyt takaisin puiselta sillalta, koko patikointimatka kestää noin kolmen tunnin verran.

8) Kauai-museo

Kauai Museum Havaiji Yhdysvallat.

Kauai-museon kokoelmissa on säilytettyinä Kauain taustatarina, kerrottuna esineistöillä, näyttelyillä, sekä valokuvilla.

Museon kokoelmiin kuuluu esineistöä, joka esittelee aikakautta ennen kontaktia läntisen maailman kanssa, kuin myös plantaasien periodia.

Näyttelyiden fokuksena ovat myös erilaiset etniset ihmisryhmät, jotka tulivat työskentelemään Kauain pelloille työvoimana.

Muita kohokohtia näyttelyissä ovat kuninkaalliset asusteet, alkuperäiset käsityöteokset, eksoottiset kotilot, pienoismallilaivat, kuin myös dokumentaarikuvat.

Oheispalveluina museolla ovat tarjolla opastetut kierrokset, kahvila, sekä muistoesinemyymälä.

9) Kilohanan plantaasi (Kilohana Plantation)

Tämä mahtava, 1930-luvulta peräisin oleva kartano oli huippukautenaan alueen menestyksekkään sokeriruoko-plantaasiteollisuuden lippulaiva.

Nykyään Tudor-tyylinen, 1486 m2 kokoinen talo on restauroitu alkuperäiseen hohtoonsa, sisältäen gallerioita, putiikkeja, sekä historiallisen rautatien.

Vierailijana voit seikkailla päärakennuksen rikkaasti koristeltujen salien puitteissa ja tutustua kartanon mailla oleviin mökkeihin.

Museokauppana toimiva myymälä tarjoaa omalta osaltaan esimerkiksi gourmet-herkkuja sekä paikallista käsityötaidetta.


Kohteeseen kuuluu myös Kauain ainoa rommitislaamo ja keramiikkakauppa, jossa voit tehdä omin käsin ruukun kotiinlähetettäväksi.