Kaunas nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat muun muassa Kaunasin linna, arkkienkeli Mikaelin kirkko, Kaunasin vanha kaupungintalo, Pažaislis-luostari, sekä Laisvės alėja kävelykatu.
Kaunasin linna on 1300-luvun paikkeilla rakennettu linnoitus, ja sijaitsee historiallisesti tärkeällä paikalla Nemunas-joen varrella.
Paikan sotilaallinen merkitys väheni vuoden 1410 Tannenbergin taistelun jälkeen, ja sen jälkeen mm. asuin- ja virastokäytössä olleesta linnoituksesta on nykypäiviin saakka säilynyt vain noin 1/3 sen alkuperäisestä rakenteesta.
Säilyneestä linnoituksen osasta käytössä on esimerkiksi sen pyöreä torni, jossa pidetään taidenäyttelyitä, sekä ympäröivä linnanpiha, joka toimii kesäisenä festivaalien pitopaikkana.
Arkkienkeli Mikaelin kirkko (Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia) on kaupungin pääkirkko roomalais-katoliselle uskonnolle, ja valmistui uusbysanttiseen arkkitehtuurityyliin vuonna 1895.
Alunperin ortodoksisena sotilaskirkkona toimineen viisikupolisen kirkon julkisivun kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen 266 erikokoista pylvästä ja pilasteria.
Arkkitehti Constantin Lymarenko toi suunnitelmallaan näyttävyyttä myös 50-metriä korkean kirkon sisätiloihin, joihin mahtuu parhaimmillaan noin 2 000 kävijää.
VIDEO: Arkkienkeli Mikaelin kirkon esittely.
1500-luvulla valmistunut barokkityylinen Kaunasin vanha kaupungintalo on yksi kaupungin kauneimpia rakennuksia, ja sitä kutsutaan kapean torninsa tuoman profiilin ansiosta usein nimellä “Valkoinen Joutsen”.
Vanha kaupungintalo sijaitsee Kaunasin vanhankaupungin keskusaukion keskellä, ja sen ulkoisen ihailun ohella paikalla käydessä kannattaa tutustua myös talon sisätiloihin, joista löytyy keramiikkamuseo.
Kaupungintalon kellarikerroksessa sijaitsevan keramiikkamuseon kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi 1400-luvulta peräisin olevat ruukut, mutta nähtävillä on myös nykyaikaisempaa keramiikkataidetta.
VIDEO: Esittely vanhasta kaupungintalosta.
Pažaislis-luostari on rakennuskompleksi kuvakorttimaisen, järveen ulottuvan niemimaan laidalla, ja edustaa arkkitehtuuriltaan Itä-Euroopan kauneimpiin kuuluvaa barokki-periodin rakentamista.
Luostarin perusti Liettuan Suurherttuakunnan suurkansleri Krzysztof Zygmunt Pac vuonna 1662, ja pääosa paikan rakentamistyöstä, italialaisten arkkitehtien Pietro ja Carlo Puttinin sekä Giovanni Battista Fredianin ohjauksessa, tapahtui vuosina 1674-1712.
Nykyisin luostarialue tunnetaan varsinkin vuosittaisen, kolme kuukautta kestävän, noin 30 konserttia tarjoavan kansainvälisen Pažaislis-musiikkifestivaalin (www.pazaislis.lt) pitopaikkana.
1,6 km pituinen Laisvės alėja kävelykatu on Itä-Euroopan pisin kävelykatu, ja kulkee läpi Kaunasin vanhinta, idyllistä kaupunginosaa.
Puiden ympäröimä bulevardimainen kävelykatu, jota kutsutaan Liettuan kauneimmaksi, valmistui 1800-luvun loppupuolella.
Katu tarjoaa varrellaan muun muassa Kaunasin valtiollisen musiikkiteatterin sekä draamateatterin rakennukset, päättyen Arkkienkeli Mikaelin kirkkoon.