Kauppatori Helsinki

Kauppatori Helsinki on Helsingin useista toreista suosituin, ja ollut torikäytössä 1800-luvun alusta saakka.

Kauppatori on yksi monimuotoisempia turistikohteita Helsingissä.

Suosittu tapa nauttia torin tarjonnasta on käyttää hyväkseen torimyyjien tarjoamia tuotteita, ja nauttia vaikkapa tuoreista kalaruoista tai marjoista paikan päällä.

Kauppatorilta on ex tempore ruokailupaikkana yhdet parhaimmat näkymät Helsingissä, sillä satamassa näkyvät kaukaisuudessa sekä Helsingin satamasaaret että satamaan ankkuroidut majesteetillisen kokoiset Ruotsiin matkaavat risteilylaivat.

Kauppatori Helsinki

KUVA: Helsingin Kauppatori nähtynä Etelä-Esplanadin ja Eteläranta kadun kulmalta.

Torilla myydään ruokatuotteiden ohella myös erilaisia turistien suosimiamatkamuistoja.

Torimyynnin ohella paikka toimii myös Suomenlinnan ja Korkeasaaren lauttojen sekä Helsingin saariston sightseeing-risteilylaivojen lähtöpaikkana.

Kauppatori on tullut tutuksi myös tärkeimpänä kansallisena kokoontumispaikkana erilaisten Suomen kansan saavuttamien kansainvälisten kilpailujen voittojen jälkeen.

Näistä voitoista tunnetuimmat, joita juhlistettiin tilaisuudella kauppatorilla, ovat varsinkin Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruus vuonna 1995 ja vuoden 2006 Lordin Eurovision laulukilpailuvoitto.


Kauppatorin ympäristö on myös täynnä Helsingin tärkeimpiin kuuluvia nähtävyyksiä, kuten Presidentin linna, Vanha kauppahalli, Helsingin kaupungintalo, Uspenskin katedraali, Senaatintori, sekä Havis Amanda patsas.