Kauppatori Turku

Kauppatori Turku on kaupungin keskipisteenä toimiva aukio, jota ympyröiviin rakennuksiin kuuluvat mm. kauppakeskukset Hansa sekä Forum, kuin myös Turun ortodoksinen kirkko.

Kauppatori, joka on kooltaan 120×120 metriä, rajoittuu Yliopistonkatuun, Kauppiaskatuun, Eerikinkatuun ja Aurakatuun, tarjoten torikauppana muun muassa kasviksia, marjoja, hedelmiä, vaatteita, kukkia, ja kirpputorituotteita.

Ennen kuin nykyisellä paikalla oleva torikauppa alkoi, kaupankäyntiä tehtiin vanhan suurtorin paikalla, joka sijaitsee Brinkkalan talon, josta julistetaan vuosittain maahan joulurauha, edustalla.

Kauppatori Turku

KUVA: Kauppatori kuvattuna Aurakadulta, läheltä ortodoksisen kirkonsisäänkäyntiä. Taustalla näkyy mm. Sokos hotelli Hamburger Börs.

Turun kauppatori

KUVA: Torin markkinatoimintaa kuvattuna kohti Aurakatua ja Eerikinkatua. Pienempi taustalla näkyvistä keltaisista rakennuksista on Åbo Svenska Teater, Suomen vanhin teatteri.

Torilta löytyy torikauppiaiden ohella myös kahviloita ja ravintolatoimintaa, ja varsinkin kesäisin aukiolla järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja.

Kauppatorin myyjät ovat paikalla arkisin klo 7-18 sekä lauantaisin klo 7-15.


Ostosten teon suhteen torin ympäristö tarjoaa on muun muassa Sokos Wiklund tavaratalon, Turun kauppahallin, sekä Hansa ostoskeskuksen, jota kutsutaan myös Hansakortteli nimellä.