Kefalonia Kreikka nähtävyydet

Kefalonia Kreikka nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat mm. pyhän Gerasimoksen luostari, Kefalonian arkeologinen museo, Myrtoksen ranta, Melissani luola, sekä päiväristeily Ithacaan.

Pyhän Gerasimoksen luostari on 1500-luvulla perustettu luostari, lähellä Valsamatan kylää, paikalla, jossa pyhä Gerasimos, Kefalonian suojeluspyhimys asui (kuolinvuoteensa 1579) ja myös suoritti ihmetekojaan.

Paikalla olevat rakennukset on rakennettu vuoden 1953 tuhoisan maanjäristyksen jälleenrakennuksessa, ja sisältävät kaksi kirkkoa.

Kirkoista uudempi on tehty hienoon bysanttilaiseen arkkitehtuurityyliin, ja vanhempi, joka rakennettiin pyhimyksen itsensä tekemän luolan viereen, sisältää Gerasimoksen pyhäinjäänteet.

Kefalonian arkeologinen museo, joka sijaitsee saaren pääkaupungissa Argostolissa, pitää sisällään kokoelman alueen arkeologisissa kaivauksissa löydetyistä esineistöistä, sisältäen objekteja aina esihistorialliselta periodilta antiikin Rooman aikoihin.

Museon kokoelmien merkittäviin yksittäisiin helmiin kuuluu sen kokoelma Mykeneläisen kulttuurin (ajalta noin 1600–1100 e.Kr.) esineistöä.

Nykyinen museorakennus, osoitteessa G. Vergoti, 28, Argostoli, valmistui vuonna 1960, korvaten aikaisemmin maanjäristyksessä tuhoutuneet tilat.

Myrtoksen ranta on saaren lukuisista rannoista kuuluisin, ja listattu viiden kauneimman rannan joukkoon myös erilaisissa kansainvälisissä arvioinneissa.

Rannan legendaarinen luonnonkauneus muodostuu sen sijainnista kahden vuoren, Agia Dynati ja Kalon Oros, välissä, sekä rannan vesistön väreistä, vaihdellen taivaan sinisestä tumman siniseen, vihreän-siniseen, sekä turkoosiin, jotka luovat hienon kontrastin rannan marmoristen pyörökivien kanssa.

Myrtoksen rannalta löytyy yksi rantabaari, joka tarjoilee juomia ja välipaloja, ja paikalta on mahdollista myös vuokrata aurinkotuoli sekä -varjo.

Melissani luolaa, joka sijaitsee noin 5 km Agia Efthymiasta, pidettiin kreikkalaisessa mytologiassa nymfien (fi.wikipedia.org/wiki/Nymfi) luolana.

Luolan kohokohtiin kuuluu sen sisältämä taivaan sinisen värinen matalavesinen järvi, jonka pohjaa muotoilevat mielenkiintoisen muotoiset ja väriset kivet, kokonaisuuden tullessa parhaiten esille aurinkoisena päivänä paikassa vierailtaessa.

Luolaan ja sen järveen on mahdollista tutustua gondoli-veneellä tehtävällä kiertokäynnillä, joka käy läpi luolan kaksi pääaukeamaa, joista ensimmäinen pitää sisällään katon aukeman, ja jälkimmäinen valtavankokoisia tippukivimuodostelmia, stalaktiitteja ja stalagmiitteja.

Päiväristeily Ithacan saareen ja sen Ithakin kylään, jonka satama on yksi maailman suurimmista luonnollisista satamista, on mahdollista tehdä Kefalonian Sami-kylän satamasta, joko perinteisenä lauttaristeilynä tai pikaveneillä.

Ithaca on kuuluisa varsinkin Homerin “Odysseus” eepoksen Ithacana, Odysseuksen kotina, ja hänen paluunsa kotisaarelleen onkin yksi keskeisistä elementeistä “Odysseys” saagan juonessa.


Alle tunnin yhteen suuntaan vieviä risteilyjä tekee varustamoista muun muassa Strintzis Ferries (www.strintzisferries.gr).