Keski-Suomen museo Jyväskylä

Keski-Suomen museo Jyväskylä on kulttuurihistoriallinen museo, joka toimii sekä Jyväskylän kaupunkimuseona että Keski-Suomen maakuntamuseona.

Keski-Suomen museoon kuuluu osoitteessa Alvar Aallon katu 7 olevan museorakennuksen näyttelyiden ohella myös:

  • Keski-Suomen museon käsityöläiskodit,
  • Pienmäen talomuseo Hankasalmella,
  • Jyväskylän lyseon museo,
  • Jyväskylän kaupungin kunnallistekniikan museo, sekä
  • Heiskan taiteilijakoti.

Keski-Suomen museo Jyväskylä

KUVA: Näkymä museon pääsisäänkäyntiin kuvattuna sen edestä menevältä Alvar Aallon kadulta. Aivan vierellä, kuvasta vasemmalle, sijaitsee Alvar Aalto -museo.

Keski-Suomen museo, joka toimii Alvar Aallon suunnittelemassa talossa vuodelta 1961, tallentaa ja esittelee näyttelyissään alueen kulttuuriperintöä, ja jakaa tätä tietoa myös opetus-, tiedotus ja julkaisutoiminnan kautta.

Museon toinen kahdesta perusnäyttelystä, nimeltään “Keski-Suomi – maakuntako sekin on?”, tutustuttaa vierailijan Keski-Suomalaiseen elämään ja arkipäivään aina esihistoriallisista ajoista saakka.

Toinen perusnäyttelyistä, nimeltään “Jyväskylä – kaupunkiko sekin on?”, puolestaan kertoo vuonna 1837 perustetun Jyväskylän kaupungin vaiheet ja historialliset kohokohdat.

Museossa järjestetään myös vaihtuvia kulttuurihistoriallisia näyttelyitä, sekä erilaisia taidenäyttelyitä alueen taiteilijoilta.

Keski-Suomen museo
Alvar Aallon katu 7
40101 Jyväskylä
www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/

Näyttelyihin tutustumisen ohella voit tehdä lahja-ja muistoesine ostoksia paikan museokaupassa, jonka tuotevalikoiman pääteemana on keskisuomalaisuus.


Näihin tuotteisiin kuuluvat mm. Keski-Suomi- ja Jyväskylä-aiheinen kirjallisuus, museon kuvakokoelmasta tehdyt postikortit, taidepostikortit, sekä muut museon kokoelmiin pohjautuvat tuotteet.