Kiinan nähtävyydet

Kiinan nähtävyydet kohokohtia ovat Kiinan muuri, Pekingin kielletty kaupunki, Terrakotta-armeija Xi’anissa, Oriental Pearl Tower torni, ja Yangtze jokiristeily.

Kiinan muuri on noin 6 700 kilometrin pituinen suojamuuri, jota rakennettiin eri Kiinan dynastioiden aikana 221 eKr. lähtien, ensin yhdistyneen Kiinan ensimmäisen keisarin, Qin Shi Huang:n toimesta.

Muurin alkuperäinen tarkoitus oli suojata yhdistynyttä Kiinaa Xiongnu vaeltajaheimojen taholta tulleilta hyökkäyksiltä ja parhaimmillaan tällä suojamuurilla oli vartiossa näitä hyökkäyksiä vastaan yhteensä noin miljoona sotilasta.


VIDEO: Esittely Kiinasta lomakohteena.

Koko muuri ei ole kuitenkaan nykyisin turistikäytössä, vaan turismia varten ylläpidetään kolmea kohtaa muurissa, kaikki Pekingin kunnan alueella.

Kaikkiin näihin kolmeen pääsee vaikkapa opastetulla turistikierroksella, ja Kiinan muurin kiertoon on joidenkin oppaiden toimesta mahdutettu myös yöpymismahdollisuus, kuten The China Guide Toursin (thechinaguide.com/sleeponthewall/) kierrolla.

Pekingin kielletty kaupunki on kiinalainen imperiaalisen ajan palatsi, jota käytettiin hallitsijan palatsina Ming Dynastian ajoilta aina Qing Dynastian hallinnan loppuun, noin 1420-1912 jKr.

Palatsi kompleksista, joka on tehty traditionaaliseen kiinalaiseen palatsi-arkkitehtuuriin, on selviytynyt nykypäivään saakka 980 rakennusta, joissa on kaikkiaan 8 707 huonetta, kattaen 720 000 neliömetrin alueen, ja se onkin maailman suurin palatsikompleksi.

Palatsi-alue sijaitsee aivan Pekingin keskustan alueella, ja se toimii nykyään Palace Museum museona, dokumentoiden palatsin asemaa ja merkitystäö Kiinan historiassa.

Palatsin kohokohtiin sen vaikuttavien rakennusten ja patsaiden lisäksi kuuluvat museon taidekokoelmat, joihin kuuluu 1,17 miljoonaa taide-esinettä, mukaanlukien 320 000 posliini esinettä ja yli 50 000 historiallista taulua.

Kiinan nähtävyydet parhaimmistoa on myös Terrakotta-armeija Xi’anissa, joka sijaitsee yhdistyneen Kiinan ensimmäisen hallitsijan, Qin Shi Huangin, hauta mausoleumissa.

Terrakotta-sotilaat, jotka ovat noin vuodelta 210 eKr., löydettiin vasta vuonna 1974 maanviljelijöiden etsiessä kaivonpaikkaa alueelta.

Sotilaat, joiden legendan mukaan arvellaan olleen suojella hallitsija Qin Shi Huangia jälkimaailmassa, lukumäärä on, kolmella erillisellä alueella, yli 8 000 sotilasta, 130 vaunua joita vetää 520 hevosta, ja 150 ratsuväen hevosta, joista useimmat ovat edelleen kaivamatta esiin.

Alue toimii nykyään Terrakotta sotilaiden ja hevosten museo -nimellä, ja voit halutessasi ottaa vaikkapa opastetun kierron alueeseen ja mausoleumin historiaan.

Kiinan nähtävyydet kohokohtiin kuuluu Oriental Pearl Tower, joka on Shanghaissa oleva, yksi modernin Shanghain tärkeimmistä maamerkeistä, ja siitä on nopeasti rakentamisensa jälkeen (1995) muodostunut yksi kaupunkia symboloivia rakennuksia.

Erikoisen arkkitehtuurinsa lisäksi torni on tunnettu myös suuresta koostaan. Torni on korkeudeltaan 468 metriä, joka tekee siitä itse asiassa maailman kolmanneksi korkeimman.

Oriental Pearl on suunniteltu pitkälle turisteja varten, sillä sen eri kerroksista löytyy yhteensä 15 eri näkäalatasoa, joista suosituin ja korkein on 350 metrin korkeudessa.

Jos haluat ruokailla tornin vierailun yhteydessä, paras keino siihen on käydä sen pyörivässä ravintolassa, joka sijaitsee 267 metrin korkeussa.

Tornissa on myös mahdollista yöpyä sen 20-huoneen kokoisessa hotellissa nimeltään “Space Hotel”.

Yangtze jokiristeily on tapa nähdä Kiinan eri kasvoja aina Shanghain urbaanista kaupunkisiluetista maalaiskylien rauhalliseen ja perinteiseen toimintaan.

Yangtze on pisin joki Kiinassa ja Aasiassa, ja kolmanneksi pisin maailmassa, noin 6 385 km pituudella, Amazon ja Niili jokien jälkeen.

Merkittäviä kohteita joen varrella ovat varsinkin Shanghai, Nanjing, Wuhan, Chongqing, sekä Kolmen rotkon pato, joka on maailman suurin vesivoimala maailmassa.


Voit aloittaa Yangtze jokiristeilyn mistä tahansa joen suurimmista kaupungeista, eri pituisilla risteilyreiteillä, mutta suosituin aloituspaikka on Shanghai. Shanghaista tarjolla on viiden tähden luksus risteilyaluksista aina jokilauttoihin saakka, budjetista ja aikataulusta riippuen.