Kirja arvostelut

Kirja arvostelut palveluita löytyy muun muassa Helsingin Sanomien kulttuuritoimitukselta, Lukukeskus–Läscentrumilta Kiiltomato julkaisuna, sekä Kirjavinkit-nettisivuston kautta.

Helsingin Sanomien kulttuuritoimitus
www.hs.fi/kirjat/

HS kulttuuritoimitus tarjoaa kattavan kirja-arvostelu osaston, jonka kautta voit lukea sekä uusien julkaisujen arvostelut, kuin myös selata ilmaisesta arkistosta löytyviä lähes 10 000 kirja-arviota, vuodesta 1997 alkaen.

Kirja-arvostelu haku toimii teoksen nimellä, kirjailijan nimellä, sekä julkaisuvuoden tai kustantajan mukaan. Voit myös selata tietokannassa olevia arvioita luokittain.

Lukukeskus–Läscentrum – Kiiltomato
www.kiiltomato.net

Kiiltomato on kirjallisuuskritiikin verkkolehti, jonka kirja-arvostelut ovat keskittyneet kotimaiseen ja käännettyyn kaunokirjallisuuteen, spesiaali alueena kirjallisuutta käsittelevät tietokirjat.

Voit selata arvostelujen tietokantaa netissä arvostelun julkaisuajan, kustantajan, tai arvostelijan perusteella.

Kirjavinkit-nettisivusto
www.kirjavinkit.fi

Kirjavinkit perustettiin vuonna 2002, ja marraskuun 2010 tietojen pohjalta sen tietokannasta löytyy kaikkiaan yli 1 400 kirja-arvostelua.

Arvostelut koostuvat laajalta alueelta kirjallisuutta, niin uudesta kuin vanhastakin, kaunokirjallisuudesta ja tietokirjallisuudesta, kotimaisesta ja ulkomaisesta, sekä suomeksi ja muilla kielillä.


Eniten arvosteluita löytyy tieteiskirjallisuuden ja fantasian alueilta.