Kluuvi kauppakeskus Helsinki

Kluuvi kauppakeskus Helsinki on kolmikerroksinen, 35:n myymälän kokoinen ostoskeskus aivan Helsingin ydinkeskustassa.

Kauppakeskus, jossa on myymälätilaa noin 7 600 m2, avattiin vuonna 1989 arkkitehtitoimisto Castren-Jauhiainen-Nuuttilan tekemän suunnitelman valmistuttua.

Ostoskeskuksen kaupoista tunnetuimpia ovat varsinkin sen sisältämä Halosen vaatekauppa joka käsittää kolme kerrosta, McDonaldsin suosittu ravintola, sekä Body Shop myymälä.

Kluuvi kauppakeskus Helsinki

KUVA: Sisäänkäynti Kluuvin kauppakeskus tiloihin Aleksanterinkadun kulmalta. Kuvassa osittain näkyvä teos on Aimo Tukiaisen (jonka tunnetuin teos kaupungissa on Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas nykytaiteen museo Kiasman edessä) veistämä työläisperhettä esittävä reliefi.

Kauppakeskus on keskeisen sijaintinsa vuoksi varsinkin suosittu levähdyspaikka kahvin ja syömisten osalta kaupungin keskustassa vieraileville.

Ravintola-ja kahvilatarjontaan kauppakeskuksessa kuuluvat McDonalds (www.mcdonalds.fi), Chico’s (www.chicos.fi), gourmet jäätelökahvila Ciao Caffe (www.ciaocaffe.fi), sekä Robert´s Coffee Kluuvi (www.robertscoffee.com).


Kauppakeskuksella on omat nettisivunsa osoitteessa www.kluuvi.fi, jossa voit tutustua kauppakeskuksen tarjontaan ja aukioloaikoihin etukäteen.