Ko Samui Thaimaa

Ko Samui Thaimaa on maan kolmanneksi suurin saari, ja tunnetaan luonnon rikkauksistaan, valkeahiekkaisista rannoistaan, koralliriutoistaan, ja kookospuistaan.

Paikalliset kutsuvat tyypillisesti saarta pelkästään “Samui” nimellä, ja se sijaitsee Thaimaan mannermaan itäisellä rannalla, lähellä (35 km) mannermaan Surat Thani kylää.

Saaren asukasmäärä on noin 50 tuhatta asukasta, jotka työskentelevät pääasiallisesti turismin parissa, mutta saari tuottaa myös kookoksia ja kumia vientiin.

Saarelta löytyy kansainvälinen lentokenttä, Samui Airport lentokenttä, jolta on päivittäisiä lentoja Bangkokiin ja muihin kaukoidän merkittäviin kaupunkeihin kuten Hong Kongiin ja Singaporeen.

Saarta ympäröi noin 60 muuta saarta, jotka muodostavat Ang Thong Marine National Park luonnonpuiston, ja niiltä löytyvät myös turistikohteet Ko Pha Ngan, Ko Tao sekä Ko Nang Yuan.

Samui saari on pyöreähkön muotoinen, läpimitaltaan 15 km. Sen sisämaa on pitkälti vuoristoista viidakkoa, ja rannikkoalueita, joilla asutukset pitkälti ovat, kiertää saaren 51 km pitkä päätie.

Samui on kasvanut turistien suosiossa aina 70-luvulta saakka, ja nykyisin se on toiseksi suosituin saari turistikohde maassa, Phuketin jälkeen.

Saaren suosituimmat rannat ovat Nathon, Mae Nam, Bophut, Bang Rak, Choeng Mon, Chaweng (kaikkein kehitetyin ranta-alue saarella), Lamai, ja lisäksi tarjolla ovat pienemmät rannat kuten Ban Hua Thanon, Na Khai, Laem Set, Bang Kao ja Thong Krut.

Paikallinen ruoka on tyypillistä eteläisen Thaimaan keittiötä, joka on erittäin maustettua, ja suuri osa ruokalajeista on alunperin kotoisin ja muunnettu Malesian, Indonesian, tai Intian ruokakulttuurista.


Monen muun lomakohteen tavoin Ko Samui on suosittua aluetta eri puolilta maailmaa tulleiden eläkeläisten eläkepäivien viettopaikkana.