Koli laskettelu

Koli laskettelu on tarjolla kahden hiihtokeskuksen (Ukko-Koli & Loma-Koli) ja 12 rinteen voimin, ja mukana on eteläisen Suomen puolen korkeuseroltaan suurin, 230 m, rinne.

Koli – Ukko-Koli
Rantatie 27
83960 Koli
www.koliski.fi

Kahdesta tarjolla olevasta Kolin hiihtokeskuksesta Ukko-Koli tarjoaa kuusi erilaista rinnettä, joista pisin on pituudeltaan 1500 m, ja korkeuseroa on parhaimmillaan 230 m, tehden rinteistä Suomen kuudenneksi korkeimmat.

Koli sijaitsee noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, mutta alueelle pääsee myös muun muassa lentokoneella Joensuun kentälle, joka on 78 km ajomatkan päässä Kolilta.

Ukko-Koli on perinteinen laskettelekeskus, sillä paikalla on harrastettu laskettelua jo vuodesta 1938. Rinteistä huomattavimpiin kuuluu varsinkin Ukko-Kolin musta rinne, jota monet pitävät yhtenä haastavimmista rinteistä Suomessa.

Muihin laskettelijoiden palveluihin keskuksessa kuuluvat välinevuokraamo sekä rinneravintola Rinnetupa.

Koli – Loma-Koli
Häkinniementie 14
83960 Koli
www.kolisnowpark.fi

Loma-Koli Snowpark on hiihtokeskuksena koko perheelle suunnattu lumipuisto, jonka valikoimiin kuuluu yhteensä kuusi rinnettä ja neljä hissiä.

Rinnevalikoima sisältää lapsille ja aloittelijoille sopivan perherinteen, edistyneiden Mustarintanen ja Julma Hiisi rinteet, sekä pitkään viettävän leppoisan Pitkä Hiisi rinteen.

Snowpark tarjoaa myös kaksi street-rinnettä sekä temppuilijoille varatut Snowboard Park ja Junior Snowboard Park osiot.

Lapsia ja lapsiperheitä silmälläpitäen hiihtokeskus tarjoaa myös tornileikki-kiipeilytelineen liukuineen ja alkeisrinteen nuorimmille aloittelijoille.

Muita lapsien aktiviteetteja keskuksessa ovat mm. napakelkka, liukumäkiä ja hyväkokoinen pulkkamäki.

Snowparkin laskettelijoille varattuihin palveluihin kuuluvat välinevuokraamo, joka tarjoaa myös vapaasti lainattavaksi SnowTubeja, pulkkia sekä liukureita.

Alueelta löytyy myös kaksi laavua sekä kota, joita voi käyttää vaikkapa eväiden nauttimiseen.


Tarjolla on myös rinneravintola, jossa voit käyttää kannettavallasi langatonta nettiyhteyttä, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää kahta ravintolassa olevaa nettipäätettä, joissa on Skype-yhteydet puhelujen tekoon.