Köln nähtävyydet

Köln nähtävyydet parhaimmistoa ovat Kölnin katedraali, Köln Triangle Tower pilvenpiirtäjän näköalakerros, Römisch-Germanisches museo, Rheinseilbahn köysirata Rein joen yli, sekä HoheStrasse ostoskatu.

Kölnin katedraali (koelner-dom.de) on yksi tärkeimmistä kristinuskon maamerkeistä ja kirkoista maailmassa. Se on rakennettu gotiikan arkkitehtuurin tyyliin ja omistettu Pyhälle Pietarille ja Neitsyt Marialle.

Kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1248 ja valmistui 1880, noinkuusisataa vuotta myöhemmin. Rakennus oli maailman korkein rakennelma maailmassa vuosina 1880-84, ennenkuin Washington monumentti valmistui Yhdysvalloissa.

Katedraalin kohokohtiin kuuluvat sen aarteistohuone sekä käynti sen tornissa. Vierailijat voivat kiivetä tornin 509 askelta spiraaliportaita ylös aina näköalatasanteelle, joka on 98 metrin korkeudella.

Köln Triangle Tower pilvenpiirtäjän näköalakerros, joka on pilvenpiirtäjän 29:ssä kerroksessa, sijaitsee aivan vastapäätä Kölnin katedraalia ja näkymät ovat parhaimmat juuri katedraalin suuntaan.

Kaiken kaikkiaan Köln Triangle sisältää 29 kerrosta, 103 metrin korkeudelta, ja yleisölle avoin näköalatasanne sijaitsee ylimmällä kerroksella, jonne pääset sinne hissin avulla.

Tässä pyöreässä, modernissa pilvenpiirtäjässä käynti on mukava yhdistää myös ruokailuun, sillä sen alakerrassa on kaksi ravintolaa, l’Orangesekä Mongo’s, jotka myös ovat avoinna vierailijoille.

Römisch-Germanisches museo (museenkoeln.de/roemisch-germanisches-museum) on merkittävä arkeologinen museo, joka esittelee antiikin Rooman aikaisia muinaisesineitä…

…antiikin roomalaiselta “Colonia Claudia Ara Agrippinensium” asutusalueelta, josta nykyinen Köln on saanut alkunsa, vuonna 38 e.Kr.

Museo on itsessään alkuperäisellä paikalla, jossa sijaitsi muinaisen Rooman aikainen huvila, ja sen kellarikerroksessa ovat huvilan alkuperäiset Dionysus mosaiikki-jäännökset.

Museo pitää sisällään kokoelmia muinaisen Rooman aikaisesta elämästä, ja sen kohokohtiin kuuluvat varsinkin antiikin Rooman lasitaideteokset, joiden osalta museon kokoelma on maailman suurin.

Rheinseilbahn köysirata Rein-joen yli (www.koelner-seilbahn.de) on tapa nähdä osa kauneinta Kölniä köysiradan avulla, joka yhdistää Rein-joen kaksi rantaa.

Köysirata on kuljettanut matkustajia vuodesta 1957, ja sijaitsee aivanZoobrücke-sillan vieressä.

Köysiradan varrelta näet kaupungin upean panoraman ja sen käyttö on suosittua varsinkin kesäisten romanttisten Kölnin auringonlaskujen aikoihin.

Hohe Strasse ostoskatu on Kölnin tärkein ostoskatu yhdessä viereisen Schildergasse-kadun kanssa.

Näistä kahdesta ostoskadusta Hohe Strasse on miellyttävämpi iltapäiväkävelylle, sillä se on kokonaisuudessaan kävelykatua.

Hohe Strassen varrella on niin…

  • tavarataloja,
  • trendikkäitä putiikkeja, kuin
  • tunnettujen muotitalojen myymälöitäkin.

Hohe Strasse kulkee aina Kölnin katedraalilta kaupungin liiketoiminta-keskukseen saakka.


Katu on ollut muinaisen Rooman ajoilta yksi tärkeimmistä alueen kaduista. Rooman aikoihin katua kutsuttiin nimellä “cardo maximus“.