Korfu Kreikka nähtävyydet

Korfu Kreikka nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Korfun vanhakaupunki, Achilleion palatsi puutarhoineen, Palaia Anaktora, Canal D’Amour ranta, sekä päiväristeily Paxoin saarelle.

Korfun vanhakaupunki on historiallisten muurien sisällä kehittynyt, labyrinttimäisten, kapeiden mukulakivikatujen värikäs alue.

Vanhankaupungin yksittäisiin kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi sen merenrantaa myötäilevä promenadi, sekä kylän Korfun venetsialaiseen linnoitukseen yhdistävä esplanadi nimeltään “Liston”, jonka nimi tulee venetsiankielisestä sanasta joka tarkoittaa iltapromenadia.

Yksittäisistä vanhankaupungin tärkeistä rakennuksista esiin nousevat alueella vielä jäljellä olevat venetsialaisen hallintaperiodin aikaiset palatsit, valkoisesta maltankivestä tehty Thomas Maitlandin palatsi (vuodelta 1815) sekä alueen kaikkiaan 37 erilaista kreikkalaista kirkkoa, tärkeimpänä Korfun katedraali.

Achilleionin palatsin näyttävine puutarhoineen rakennutti saarelle, noin 10 päähän Korfun kaupungista etelään, Baijerin herttuatar ja Itävallan keisarinna Elisabeth, paremmin tunnettu lempinimellä “Sisi“, kesäpalatsiksi, vuonna 1890.

Elisabeth puhui sujuvaa kreikkaa, ja hän oli myös erittäin kiinnostunut alueen kulttuurista, minkä johdosta italialaisen arkkitehti Raffaele Caritton suunnitteleman palatsin keskusteemaksi tuli myyttinen sankari Akilles.

Akilles teemaisen keskuspalatsin lisäksi alueeseen kuuluvat Achilleionin puutarhat, joiden kuuluisimpana kohokohtana löytyy saksalaisen taiteilija Ernst Herterin tekemä veistosteos “Kuoleva Akilles” vuodelta 1884.

Palaia Anaktora, joka tarkoittaa suomeksi “vanhat palatsit”, on kompleksi antiikin roomalaiseen tyyliin tehtyjä rakennuksia, jotka toimivat aikanaan mm. Kreikan kuninkaan virallisena asuinpaikkana.

Nykyisin palatsit ovat avoinna vierailijoille, ja tiloissa toimivat muun muassa Aasialaisen Taiteen Museo, jonka kokoelmat sisältävät ainutlaatuisen kirjon kiinalaista ja aasialaista taidetta.

Palatsien ympäröimä puutarha-alue on myös suosittu nähtävyys, ja sisältää esimerkiksi historiallisia venetsialaisia kiviakvaarioita ja eksoottisia puita sekä kukkia.

Puutarhan kahvila, Art Café (jonka nimi tulee sen järjestämistä taidenäyttelyistä), on suosittu paikka tarkkailla panoramisin näkymin vieressä olevan Vido saaren ja Korfun välisen kanaalin kautta menevää laivaliikennettä.

Korfu Kreikka nähtävyydet parhaimmistosta Canal D’Amour (suomeksi “Rakkauden Kanaali”) ranta sijaitsee Sidarin kylän rannikolla, ja on saanut nimensä paikan rantakallion läpi menevän luonnollisen tunnelin johdosta.

Ranta tarjoaa päätunnelin ohella muutenkin mielenkiintoisia meren ja tuulen muovaamia rantakalliokanaaleita, joihin on helppo tutustua niin rannasta käsin kuin vaikkapa moottoriveneen Sidarin päärannalta vuokraamalla.

Päiväristeily Paxoin saarelle ja sen pääkylään, Gaoikseen, on tarjolla Korfun kaupungin satamasta perinteisillä lautoilla.

Kreikkalaisen mytologian mukaan Paxoin loi meren jumala Poseidon, iskemällä Korfua kolmikärjellään, jotta hän ja vaimonsa Amphitrite saisivat rauhallisen ja hiljaisen paikan itselleen.

Gaioksen luonnollinen satama muistuttaa luonteeltaan fjordia, ja alueen nähtävyyksiin kuuluvat sen idyllisen sataman ja kylän keskustan lisäksi myös mm. Panagian luostari.


Paxoista on muodostunut yksi kalleimmista aluinalueista koko Kreikan alueella, johtuen mm. siitä, että FIAT-automerkin omistava Agnellin perhe ja useita muita korkean profiilin sukuja on rakennuttanut kesäpalatseja saarelle.