Kuala Lumpur nähtävyydet

Kuala Lumpur nähtävyydet parhaimmistoa ovat Golden Triangle kaupunginosa, Kuala Lumpur Tower torni, Petronas Twin Towers kaksois-pilvenpiirtäjä, Aquaria KLCC, sekä Berjaya Times Square ostoskeskus.

Golden Triangle kaupunginosa on Kuala Lumpurin keskeisin ostoskaupunginosa ja yöelämän keskus.

Kaupunginosan kohokohtiin kuuluvat Bukit Bintang ostosalue, Jalan Raja Chulan toimistopilvenpiirtäjät, Jalan Sultan Ismail viiden-tähden-hotelli katu, ja koko Kuala Lumpur City Center (KLCC) alue (erotuksena perinteiseen kaupungin keskustaan, joka on lounaaseen (etelä-länsi) Golden Trianglesta).

Pääset parhaiten Golden Triangles kaupungiosaan, jossa kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat, muista kaupungiosista joko monorail (www.klmonorail.com.my) tai RapidKL Light Rail Transit kevyt rautatie junalla (www.rapidkl.com.my).

Monorail asemista alueella ovat Imbi, Bukit Bintang, Raja Chulan, Bukit Nanas, ja RapidKL Light Rail Transit asemista Dang Wangi, KLCC, ja Ampang Park.

Kuala Lumpur nähtävyydet kohokohtia on myös Kuala Lumpur Tower torni (www.menarakl.com.my), viralliselta nimeltään Menara Kuala Lumpur, on 421 metrin korkuisena viidenneksi korkein telekommunikaatio torni maailmassa ja korkein Kauko-Idässä.

Torni muistuttaa arkkitehtuuriltaan mm. Oriental Pearl tornia Shanghaissa, mutta yksi sen erikoispiirteistä on se, että se on rakennettu keskelle trooppista sademetsää, joka edelleen ympäröi osittain tornin alustaa.

Tornin kohokohtiin kuuluu sen 276 metrin korkeudella oleva näköalatasanne, josta on huikeat näkymät yli Kuala Lumpurin keskeisimmän kaupunkisiluetin, mukaanlukien läheinen Petronas Twin Towers maamerkki.

Voit myös yhdistää tornissa käynnin helposti ruokailuun, sillä tornista löytyy pyörivä ravintola, joka tarjoaa eteesi vaihtuvan näkymän kauneinta Kuala Lumpuria, tehden täyden kierroksen ympäri joka 90 minuutin välein.

Petronas Twin Towers kaksois-pilvenpiirtäjä (www.petronastwintowers.com.my) olivat maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät vuodesta 1998 vuoteen 2004, jolloin Taipei 101 pilvenpiirtäjä ohitti ne korkeudessa.

Pilvenpiirtäjästä on muotoitunut valmistumisensa jälkeen nopeasti tärkeä koko Kuala Lumpuria symboloiva maamerkki samaan tapaan kuin Eiffel Torni symboloi Pariisia.

Rakennuksen ulkoisen ihailun lisäksi voit tutustua myös sen alakerroksissa olevaan Suria KLCC ostoskeskukseen (yksi Kuala Lumpurin isoimmista) ja kLCC Park puistoon, joka on 17 eekkerin (69 000 m2) kokoinen puisto pilvenpiirtäjän ympärillä, jolla on kävelyteitä, valoshow:lla varustettu suihkulähde, ja kahlauslampia.

Olennainen turisti kohde Petronas Twin Towers pilvenpiirtäjässä on kuitenkin nämä kaksi tornia yhdistävät ilmasillat 41. ja 42. kerroksissa (tornissa on 88 kerrosta), joista saat dramaattisimmat lomakuvat Kuala Lumpurin matkan aikana.

Silta on noin 170 metrin korkeudessa ja 58 metriä pitkä, ja se on avoin vierailijoille (joiden lukumäärä on tosin rajoitettu 1700 ihmiseen per päivä, tulojärjestyksessä) 41. kerroksen sillan suhteen.

Kuala Lumpur nähtävyydet parhaimmistoa oleva Aquaria KLCC (www.klaquaria.com) on akvaario ja merieläinpuisto aivan Petronas Twin Towersin vieressä, esitellen merellistä eläimistöä joka on tyypillistä Malesian trooppisille alueile, mutta sen kokoelmiin kuuluu myös muiden maanosien meri-eläimistöä.

Akvaariossa, joka on ollut avoinna vuodesta 2005, on kokonaisuudessaa 5 574 neliömetriä näyttelytilaa, Concourse tasolla Kuala Lumpur Convention Center messukeskuksessa.

Paikan kohokohtiin kuuluvat Discovery Zones alue, jossa voit tutustua interaktiivisten kioskien avulla paikan eläimistöön, sekä Aquatheater, jossa voit nähdä ison akryylisen ikkunan läpi miten isoja merellisiä eläimiä ruokitaan ja ohjelmaan kuuluu myös päivittäisiä show esityksiä, joissa meri-eläinten hoitajat sukeltavat merieläinten, mm. haiden seassa.

Berjaya Times Square ostoskeskus (www.timessquarekl.com) on yksi maailman suurimmista ostoskeskuksesta, sijaiten Golden Triangle alueen Kuala Lumpur Monorail Imbi aseman kohdalla.

Ostoskeskus, joka rakennuksena on Malesian suurin, rakennettiin vuonna 2005 siten, että sen yhteyteen tulivat myös hotelli ja kongressikeskus.

Ostoskeskuksessa on yli 1 000 myymälää, jonka lisäksi sen tiloista löytyvät mm. 12 kerrosta korkea vuoristorata, uima-allas, luistelurinki, ja “Cosmo’s World,” Aasian suurin sisätilojen teemapuisto.


Rakennuksen 10:stä kerroksesta löytyy myös Malesian ensimmäinen IMAX 2D & 3D elokuvateatteri. Kokonaisuudessaan rakennuskompleksin kaksi tornia ovat molemmat 203 metriä korkeita, 48 kerroksen voimin.