Kuusamon nähtävyydet – top 5 Kuusamo nähtävää

Katsaus Kuusamon nähtävyydet parhaimmistoon, top 5 Kuusamo nähtävää valikoimaan, mukana Kuusamon suurpetokeskus, Kuusamon Tropiikki, Julman Ölkyn kanjoni, Rukan kävelykylä, sekä Rukan laskettelurinteet.

Kuusamon suurpetokeskus, yksityisesti rahoitettu villieläinten orpokoti, on ainutlaatuinen paikka nähdä ja tutustua Suomessa eläviin suurpetoihin, kuten karhuihin, kettuihin, ilveksiin, sekä koirasusiin.

Vanhin suurpetokeskuksen (kuusamon-suurpetokeskus.fi) karhuista on syntynyt vuonna 1992, mutta tunnetuimmat ja kävijöiden suosikkeihin kuuluvat ovat kuitenkin nimeltään “Vyöti” ja “Juuso”.

Kuusamon nähtävyydet - Kuusamon suurpetokeskus.

Kuusamon suurpetokeskus.

Käynti tarhan puitteissa, joka on avoinna keväisin, kesäisin ja syksyisin, tapahtuu aina oppaan johdolla.

Kuusamon Tropiikki (holidayclubresorts.com/kuusamontropiikki/) on vapaa-ajankeskus sekä kylpylähotelli ulkoilumaastojen äärellä, Petäjälammen rannalla.

Kuusamo nähtävää - Holiday Club Kuusamon Tropiikki.

Kuusamon Tropiikki.

Tropiikki tarjoaa ympärivuotiset vapaa-ajanpalvelut, joihin kuuluvat saman katon alla niin kylpylä, Harmony Spa -hemmotteluhoitola, kuin ravintolat ja harrasteetkin, mukana Angry Birds Activity Park.

Näistä Angry Birds -teemainen aktiviteettipuisto, joka on kooltaan 1 400 m2, sisältää 10 erilaista aktiviteettipistettä.

Angry Birds Activity Park - Kuusamon nähtävyydet.

Angry Birds Activity Park.

Aktiviteettipisteisiin kuuluvat Parkour-alue, Seikkailurata, Racing-rata polkuautoille, Hyppelypeli, Tarkkuusjalkapallo, sekä seikkailurakennelmat.

Kuusamon Julman Ölkyn kanjoni, joka kuuluu Hossan kansallispuistoon (facebook.com/hossankansallispuisto/), on yksi maan ainutlaatuisimmista ja suurimmista kanjonijärvistä, jonka nimi tarkoittaa vanhasta lapinkielestä käännettynä “julmaa rotkoa“.

Julma-Ölkky Hossan kansallispuisto - Kuusamon nähtävyydet.

Julma-Ölkky.

Dramaattinen kanjoni on kokonaisuudessaan 3 kilometriä pitkä, ja paikoin sen seinämät kohoavat aina yli 50 metrin korkeuteen.

Yksi tapa päästä käymään ihailemassa kanjonia kesällä on tarjolla olevien 30-minuutin pituisten järviristeilyjen (julmaolkky.fi) avulla, jotka vievät aivan keskelle korkeuksiin kohoavia kallionseinämiä.

Venekuljetus Julma-Ölkyn järvikanjonille.

Järviristeily Julma-Ölkyn kanjonille.

Samalta järveltä löytyvät Kuusamon nähtävyydet parhaimmistosto myös holvimainen kalliohalkeama, “Pirunkirkko“, sekä Ölkyn kivikautinen kalliomaalaus, pohjoisin Suomesta löydetty kalliomaalaus.

Julma-Ölkky Kuusamo - Kuusamo nähtävää.

Julma-Ölkyn talviset jäämuodostelmat.

Järviristeilyjen ohella Ölkyn maisemiin pääsee vaellusreittiä ja riippusiltaa pitkin sekä vesiteitse veneellä tai kanootilla. Talvisin Julma-Ölkyn upeita kallioseinämiä pääsee ihailemaan kanjonijärven jäältä metsäsuksilla hiihtäen tai lumikengillä.

Alppikylämäinen Rukan kävelykylä (ruka.fi/kyla) on monelle keskipiste ja lähtöpiste Kuusamon muuhun tarjontaan tutustumisretkellä: retkeilyverkostoihin ja Kuusamon ohjelmapalveluihin.

Rukan kävelykylä - Kuusamon nähtävyydet.

Rukan kävelykylä talvella.

Kävelykylä sisältää muun muassa kaksi hotellia, vuokramökkejä, yhdeksän erilaista ravintolaa, valikoiman ostospaikkoja, ohjelmapalveluja, ja paljon muuta.

Rukan kävelykylä kesällä - Kuusamo nähtävää.

Kävelykylän aluetta kesäkaudella.

Kylän alueella järjestetään sekä maksuttomia että maksullisia tapahtumia, kuin myös ohjattua tekemistä jokaiselle viikonpäivälle läpi vuoden.

Nähtävyytenä Rukan laskettelurinteet (ski.ruka.fi) kuuluvat Suomen suosituimpiin laskettelukohteisiin, osittain pitkän paikallisen laskettelukauden ansiosta, lokakuusta kesäkuuhun, liki 250 hiihtopäivää vuodessa.

Rukalla voit nauttia laskettelusta kaikkiaan 34:n erilaisen rinteen (joita palvelee 21 hissiä) avulla, joista pisin rinne on pituudeltaan 1300 m.

Rukan laskettelurinteet.

Mukavuutta lasketteluun tuovat 5 Rukan tuolihissiä, joista yksi on huippunopea “RukaExpress” tuolihissi.


Voit tarkistaa aina ajankohtaisen laskettelusään muun muassa Rukan tarjolla olevin rinnekameroiden avulla, joista näkyy myös kuinka ruuhkainen kukin laskettelurinteistä on juuri sillä hetkellä.