Kypros nähtävyydet

Kypros nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Kolossi-linna, Limassolin rannat, Nikosian Kypros museo, Paphoksen kuninkaiden hauta, sekä Ayia Napa WaterWorld vesipuisto.

Kolossi-linna sijaitsee muutaman kilometrin päässä Limassolista, ja se on rakennettu vuonna 1154, kun Kolossin maa-alue luovutettiin Jerusalemin Johanniittain ritarikunnalle.

Linnan kuuluisiin entisiin asukkaisiin kuuluvat Englannin kuningas Richard I, Temppeliherrain ritarikunta, sekä Johanniittain ritarikunta.

Limassolin rannat (limassolmunicipal.com.cy), joiden kokonaispituus on noin 20 km, ovat tämän Kyproksen toiseksi suurimman kaupungin toinen kohokohta.

Lomakaupungin sijainti on idyllinen, sillä kaupungin rannoilta on näkymä yli laajan Akrotiri lahden, ja kaupungin taustan muodostavat ylväät Troodos vuoret.

Limassolin rannoista nauttiminen on hyvä tilaisuus yhdistää kaupungin maineeseen festivaalien pitopaikkana, joista kuuluisimmat ovat Limassol Karnivaali sekä Viini Festivaali.

Nikosian Kypros museo on vanhin ja suurin arkeologinen museo Kyproksella. Se pitää sisällään esineitä jotka on löydetty lukuisista arkiologisista kaivauksista ympäri saarta.

Museo on suurin yksittäinen Kyproslaisen antiikin kokoelma maailmassa, ja se sijaitsee Museo kadulla Nicosian kaupungin keskustassa.

Museon kohokohtiin kuuluvat varsinkin antiikin aikaisten Kyproslaisten esineiden, joista alue varsinkin oli tunnettu antiikin aikaan, näyttely.

Paphoksen kuninkaiden hauta alue (arts.usyd.edu.au/departs/classical/paphos/new%20finds/tok.htm) sijaitsee parin kilometrin päässä Paphoksen kaupungin satama-alueesta.

Kuninkaiden hauta on maanalainen hautakompleksi, joista moni on niinkin vanhoja kuin 300-luvulta eKr.

Hautojen pidetään olleen muinaisen Paphitic sivistyksen aristokraattien ja korkeiden virkamiesten hautapaikka. Siten paikan nimi tulee hautapaikan historiallisen merkityksen takia, eikä alueelle ole varsinaisesti haudattu ainuttakaan kuningasta.

Kuninkaiden haudan kohokohtiin kuuluu joidenkin hautojen sisältämät Doric kolumnit sekä freskomaalaus seinät.

Ayia Napa WaterWorld vesipuisto (waterworldwaterpark.com) on suurin vesi teemapuisto Euroopassa, ja sisältää useita erilaisi liukuja.

Vesipuiston pääteema, jonka mukaan se on rakennettu, on “Muinainen Kreikka”.


Vesipuiston kohokohtiin kuuluvat mm. “Ikaruksen laskeutuminen” joka on vesilinko, “Herakleen seikkailu”, joka on 40 m pitkä tuplasolmuinen vesiliukumäki, sekä “Lasku Atlantikseen”, joka on 56 metriä pitkä pudotusvesiliukumäki.