Laatokan risteily

Laatokan risteily on tarjolla matkatoimistoista mm. Ysimatkojen ja Matka Agentit matkatoimiston kautta.

Ysimatkat – Laatokan laivaristeily
www.ysimatkat.fi

Ysimatkojen kautta saatavilla oleva matkaohjelma laivaristeilylle kulkee reittiä Pietari – Valamo – Pietari, kestäen kokonaisuutena 3 pv / 2 yötä.

Matkaohjelma alkaa varsinaisesti ennen majoittumista laivaan bussimatkalla Suomesta Viipurin kautta Pietariin, jossa odottaa m/s St. Petersburg-risteilylaiva, jolla matka jatkuu kohti Laatokkaa Nevaa pitkin.

Laivalla on järjestetty viihdeohjelmaa, ja ensimmäisen illan aikana laiva ohittaa mm. Pähkinälinnan matkalla kohti Laatokkaa.

Risteilyyn kuuluu myös opastettu kierto Valamon pääluostariin ja lounas Valamossa, ennen iltaohjelmaa ja laivan paluuta kohti Pietaria.

Pietarissa on paluumatkan aikana aikaa viettää päivä vaikkapa opastetun kaupunkikierroksen ja lounaan parissa, kohteina mm. Eremitaasi / Iisakin kirkko, tai omatoimisesti ostoksia tehden, ennenkuin bussimatka alkaa takaisin kohti Suomea.

Matka-Agentit – Laatokan ja Äänisen risteily
www.matka-agentit.fi/Matkat/Risteilyt/laatokan-ja-aanisen-risteily.aspx

Matka-Agenttien risteilylaivana toimii Pietarista kohti Laatokkaa Venäläinen MS Kuibyshev, jonka varustukseen kuuluu kaiken kaikkiaan 3 hyttikantta, aurinkokansi, ja hyttipaikkojen lukumäärä on yhteensä 300.

Hyttien varustukseen kuuluvat ikkuna, pieni wc, ja suihku. Aluksen palveluvalikoima koostuu kahdesta ruokasalista, baareista, ja seurustelusalongista.

Matka Pietariin Suomesta tapahtuu bussin avulla.

Suomen Matkatoimisto – Laatokan laivaristeily
www.smt.fi/risteilyt/itameri/LEDRISOPAS09.html

Suomen Matkatoimiston järjestämä matka Laatokalle käyttää risteilyyn samaa alusta, MS Kuibyshev, ja matkailupakettia kuin Matka-Agentit, ja risteily tapahtuu reittiä Pietari-Nevajoki-Laatokka-Valamon luostari-Syväri-Ääninen-Kizhi-Petroskoi-Pietari.


Matkan kohokohtiin kuuluvat mm. Valamon luostari, Kizhin karjalaistalot ja Karjalan pääkaupunki Petroskoi.