Lahden kauppatori

Lahden kauppatori on yksi maan suosituimmista toreista, ja jatkaa kaupungissa 1600 –luvulta ollutta markkinapaikka perinnettä.

Kauppatori on Lahden sosiaalisen elämän keskus yhdessä viereisen kaupungin pääkadun, Aleksanterinkadun kanssa.

Alueena paikka tarjoaa markkinoiden lisäksi kaupungin parhaat shoppailumahdollisuudet, nähtävyyksiä, sekä useita kulttuuritapahtumia vuoden läpi.

Lahden kauppatori

KUVA: Näkymä kauppatorin myyntialueeseen aivan Lahden Kauppahallinvierestä, Ristinkirkon puoleiselta osalta tori-aluetta.

Torikeidas Kahvipaussi kauppatori Lahti

KUVA: Tori pitää sisällään useampiakin kahviloita, mukaanlukien Kahvipaussi ja Torikeidas, joissa voit levähtää kaupungin nähtävyyksien ja shoppailun ohessa.

Markkinapaikkaperinne on elänyt Lahdessa jo 1600 –luvulta saakka, tosin tori sai virallisen aseman vasta vuodesta 1897 eteenpäin.

Paikalliset lähteet arvioivat torielämän vilkkauden takana olevan sotien jälkeen kaupunkiin muuttaneiden Viipurin karjalaisten mukanaan tuoma kulttuuri ja perinteet.

Torilla tuotteitaan ja tavaroitaan myyvät erilaiset torikauppiaat aina yksityisistä alkutuottajista yksittäisiin kirpputorikauppiaisiin saakka.

Kauppatori toimii markkinapaikkana kaikkina arkipäivinä, kesäaikaan klo 7:00 – 18:00, ja talviaikaan klo klo 7:00 – 16:00.

Suosituimmillaan torikauppa on Lahden kuukausimarkkinoiden aikaan, jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Perinteen takana on yli 100 vuoden historia.

Muiden torilla järjestettävien tapahtumien (kuten Lahden Yöt ja Taiteiden Ilta) suhteen voit tarkistaa tapahtumakalenterin paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.markkina.net/lahdenkauppatori/tapahtumat.html.


Lahdessa torikauppaa tehdään myös Mukkulan torilla, joka sijaitsee Mukkulan ostoskeskuksen alueella. Mukkulassa toriajat ovat samat kuin kauppatorilla.