Lahden pääkirjasto

Lahden pääkirjasto on 8800 m² kokoinen rakennus keskeisellä paikalla Lahden keskustaa, aivan kaupunginteatterin vieressä.

Pääkirjaston, joka valmistui vuonna 1990, suunnittelivat arkkitehdit Arto Sipinen ja Mikko Tainio, osaksi Lahden kulttuurikeskus-projektia, johon kuuluvat myös viereiset kaupunginteatteri ja aikuiskoulutuskeskus.

Kirjastotalon sisustus räätälöitiin ympäristöönsä sopivaksi arkkitehtien Ursula Lähteenkorva-Nakain ja Ulla Korpelan toimesta, ja kalusteet ovat suurimmaksi osaksi paikallisten huonekalusuunnittelijoiden tuotantoa.

Lahden pääkirjasto

KUVA: Pääkirjaston pääsisäänkäynti kuvattuna sen viereiseltä diagonaalilta kaupunkiaukiolta.

Rakennuksen 8800 m² tiloihin kuuluvat aikuistenosasto, lehtilukusali, lasten- ja nuortenosasto, sekä musiikkiosasto.

Näistä sisääntulokerroksessa sijaitsevat aikuisten- ja lastenosastot, ja tässä kerroksessa toimivat myös lainaustoimisto sekä kirjaston kahvio.

Toisessa kerroksesta löytyy sekä lehti- ja opintolukusali, musiikkiosasto, että kirjaston hallinnoima Päijät-Häme -kokoelma (kaupunginkirjasto.lahti.fi/paijat_hame_kokoelma.htm).

Pääkirjasto – Lahti
Kirkkokatu 31
15141 Lahti
Aukioloajat: ma-pe 10-20, la 10-15, ja su (lukusali) 12-16
kaupunginkirjasto.lahti.fi

Palveluvalikoimaan kuuluu myös maksuttomia internetiin liitettyjä tietokoneita, joista aikuistenosastolla olevat neljä tietokonetta on varattu lyhytaikaiseen käyttöön (15 min), eikä niille tarvitse varata aikaa.


Julkisena tilana pääkirjasto toimii usein erilaisten näyttelyiden ja performanssien pitopaikkana. Voit tutustua ajankohtaiseen tapahtumakalenteriin tässä suhteessa paikan virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa kaupunginkirjasto.lahti.fi/nayttelyt_paakirjastossa.htm.