Lahti

Lahti opas suosittuihin aiheisiin kaupungin suhteen, kuten Ristinkirkko, Lahden rautatieasema, sekä Vesiurut.

Lahti, Suomen 8:ksi suurin kaupunki, on tullut tunnetuksi kansainvälisestikin urheilukaupunkina Salpausselän urheilualueensa ansiosta, mutta paikka tarjoaa myös laajan valikoiman kulttuuria, historiallista arkkitehtuuria, sekä ostosmahdollisuuksia.

Kaupunki on kautta aikain panostanut näyttäviin rakennuksiin, ja alueen kohokohtiin kuuluvatkin muun muassa Eliel Saarisen suunnittelemaLahden kaupungintalo sekä Alvar Aallon suunnittelema Ristinkirkko.

Lahden Aleksanterinkatu

KUVA: Näkymä Lahden pääkadulle, Aleksanterinkadulle, Lahden kauppatorinkohdalta, josta löytyy myös upea “Hakkapeliittain Kotiinpaluu” monumentti.

Lahti sijaitsee ihanteellisella paikalla Vesijärven rannalla, ja virkistyskäyttöön on varattu kaikkiaan kolme satama-aluetta: Vesijärven satama, Teivaan venesatama sekä Niemen venesatama.

Näistä varsinkin Vesijärven satama on laajassa vapaa-ajan käytössä, Vesijärven satamamakasiinin, Sibeliustalon esityksien, ja useiden idyllisien ravintolaivojensa ansiosta.

Lahti nähtävyydet

Lahti nähtävyydet kohokohtia ovat Salpausselän hyppyrimäet, Lahden kaupungintalo, Ristinkirkko, Sibelius-konsertti Sibeliustalolla, sekä sisävesiristeily Eteläisellä Päijänteellä.

Lahti nähtävyydet

Lahden linja-autoasema

Lahden linja-autoasema on toinen kaupungin kaukoliikenteen keskuksista, sijaiten kaupungin pääkadun, Aleksanterinkadun, päädyssä.

Lahden linja-autoasema

Grand hotelli Lahti

Grand hotelli Lahti on 87 huoneen kokoinen hotelli aivan kaupungin ydinkeskustassa, 200 m linja-autoasemasta.

Grand hotelli Lahti

Alex Park hotelli Lahti

Alex Park hotelli Lahti on ihanteellisella paikalla, Lahden kauppatorin laidalla, kaikkien keskeisten nähtävyyksien lähellä.

Alex Park hotelli Lahti

Hakkapeliittain kotiinpaluu

Hakkapeliittain kotiinpaluu on Lahden kaupungin tunnetuin julkinen patsas, aivan kauppatorin vieressä, esittäen kahta kotiin palaavaa hakkapeliittaa.

Hakkapeliittain kotiinpaluu

Lahden kauppatori

Lahden kauppatori on yksi maan suosituimmista toreista, ja jatkaa kaupungissa 1600 –luvulta ollutta markkinapaikka perinnettä.

Lahden kauppatori

Ristinkirkko Lahti

Ristinkirkko Lahti on Alvar Aallon suunnittelema modernistinen kaupungin pääkirkko vuodelta 1978, aivan keskustan alueella.

Ristinkirkko Lahti

Lahden kaupungintalo

Lahden kaupungintalo on Eliel Saarisen suunnittelema myöhäisjugend-tyylinen upea rakennus, johon kuuluu myös näyttävä kaupungintalonpuisto.

Lahden kaupungintalo

Hesburger Lahti

Hesburger Lahti toimii kaupungissa seitsemän ravintolan voimin, mukaanlukien toimipisteet Paavolassa, Loviisankadulla, sekä Aleksanterinkadun Sokoksessa.

Hesburger Lahti

Scandic Lahti

Scandic Lahti on aivan kaupungin rautatieaseman vieressä oleva moderni 136 huoneen hotelli.

Scandic Lahti

Mannerheim patsas Lahti

Mannerheim patsas Lahti on maan ensimmäinen ratsastajapatsas Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimista.

Mannerheim patsas Lahti

Rautatieasema Lahti

Rautatieasema Lahti on Thure Hellströmin suunnittelema rakennus vuodelta 1935, joka toimii toisena kaukoliikenteen keskuksena kaupungissa linja-autoaseman ohella.

Rautatieasema Lahti

Galleria Uusi Kipinä

Galleria Uusi Kipinä toimii neljän näyttelytilan voimin, joiden yhteydessä on myös Grafiikan myymälä ja Taidelainaamo.

Galleria Uusi Kipinä

Lahden pääkirjasto

Lahden pääkirjasto on 8800 m² kokoinen rakennus keskeisellä paikalla Lahden keskustaa, aivan kaupunginteatterin vieressä.

Lahden pääkirjasto

Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri on perustettu vuonna 1946, ja toimii vuodelta 1983 peräisin olevassa rakennuksessaan aivan keskustan alueella, tarjoten 6-10 uutta näytel­mää vuosittain.

Lahden kaupunginteatteri

Kauppakeskus Trio Lahti

Kauppakeskus Trio Lahti tarjoaa kaupungin laajimman valikoiman kauppoja, erikoisliikkeitä, ravintoloita, ja kahviloita saman katon alla.

Kauppakeskus Trio Lahti

Subway Lahti

Subway Lahti toimii kahden ravintolan voimin kaupungissa, sekä kauppakeskus Trion että Launeen Citymarketin yhteydessä.

Subway Lahti

Sokos Lahti

Sokos Lahti on ollut keskeinen osa kaupungin keskustan elämää vuodesta 1956, jolloin se perustettiin.

Sokos Lahti

Lahden kauppahalli

Lahden kauppahalli sijaitsee kauppatorin laidalla, ja sisältää valikoiman elintarvikemyymälöitä, pieniä kahviloita, ja ruokapaikkoja.

Lahden kauppahalli

Lahden historiallinen museo

Lahden historiallinen museo on perustettu vuonna 1924, ja yhdistää Lahden kaupungin kulttuurihistoriallisen ja Päijät-Hämeen maakuntamuseon kokoelmat.

Lahden Historiallinen Museo

Vesiurut Lahti

Vesiurut Lahti on vuonna 1997 rakennettu, Pohjoismaiden suurin musikaalinen suihkulähde, lähellä kaupungin keskustaa.

Vesiurut Lahti

Lahden urheilutalo

Lahden urheilutalo toimii useiden lajien kilpailu-ja harjoittelutoiminnan keskuksena, ja rakennuksessa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä, messuja, sekä konsertteja.

Lahden urheilutalo

Aleksanterinkatu Lahti

Aleksanterinkatu Lahti on kaupungin pääkatu, jonka varrelta löytyvät muun muassa kauppatori, kauppakeskus Trio, sekä valikoima kaupungin suosituimpia ravintoloita.

Aleksanterinkatu Lahti

Lahden konserttitalo

Lahden konserttitalo on toinen kaupungin merkittävistä musiikkitaloista Sibeliustalon ohella.

Lahden konserttitalo

Lahden uimahalli

Lahden uimahalli on Salpausselän liikunta-alueen lähellä sijaitseva, yksi kolmesta kaupungissa olevasta uimahallista.

Lahden uimahalli

Lahden jäähalli

Lahden jäähalli eli Isku Areena rakennettiin vuonna 1973, ja toimii kaupungin urheilukeskuksen yhteydessä.

Lahden jäähalli

Lahden hyppyrimäet

Lahden hyppyrimäet ovat yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja ne toimivat vuosittain Salpausselän kisojen päänäyttämönä.

Lahden hyppyrimäet

Lahden suurhalli

Lahden suurhalli on 12 000 m² kokoinen monitoimihalli, jota käytetään sisäurheilulajien ohella myös messutapahtumiin, näyttelyihin, konsertteihin, ja kokouksiin.

Lahden suurhalli

Lahti Halli

Lahti Halli tunnetaan myös Lahden Messukeskus nimellä, ja toimii tiloina mm. erilaisiin messuihin, näyttelyihin, yritystilaisuuksiin, ja konsertteihin.

Lahti Halli

Lahden stadion

Lahden stadion on yksi Suomen suurimmista stadioneista, jolla järjestetään vuosittain mm. hiihtourheilun suurtapahtuma Salpausselän kisat.

Lahden stadion

Lahden hiihtomuseo

Lahden hiihtomuseo esittelee suksen ja hiihdon historiaa, sekä suomalaisten tähtihetkiä Salpausselällä ja maailmanmestaruuskisoissa Lahdessa.

Lahden hiihtomuseo

Erkonpuisto Lahti

Erkonpuisto Lahti on kaupungin keskustassa oleva puisto, josta löytyy useita alueen merkittävimmistä patsaista.

Erkonpuisto Lahti

Lahti Salpausselkä

Lahti Salpausselkä urheilukeskus sisältää useita maan merkittävimpiin kuuluvia urheilun suorituspaikkoja, kuten Salpausselän hyppyrimäet.


Lahti Salpausselkä