Lake Tahoen nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Nevadan osavaltion Lake Tahoen alueen parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Sand Harbor, Heavenly Gondola, sekä Squaw Valley USA.

Ulkoilmaharrastuksia rakastavat lomailijat ovat onnekkaassa asemassa molemmilla puolilla Lake Tahoe järveä.

Lake Tahoe kesä Nevada Yhdysvallat.

Yhden päivän aikana voit käydä laskettelemassa, patikoimassa, polkupyöräilemässä, tai vain istumassa ja rentoutumassa rannalla.

Lake Tahoe talvi Nevada Yhdysvallat.

Tahoen seudun parhaita nähtävyyksiä ovat alueen monet vuorenhuiput ja poukamat näkymineen, mukaanlukien Emerald Bay, Mount Tallac (Lake Tahoen eteläisellä puolella) ja Mount Rose (pohjoisella päädyllä).

Muita hienoja panoraamisia näkymiä järvelle saa talvelle muun muassa Squaw Valleyn huipulta ja Heavenly Gondolasta.

Uniikkeja järvinäkymiä varten tarjolla on lisäksi Taylor Creekin vierailijakeskus, jossa pääsee näkemään järven vedenalaista elämää, kun kutevat lohet uivat Tahoe-järvestä Taylor Creekin puolelle.

Iltanäkymiä varten kannattaa vierailla esimerkiksi Zephyr Covessa, ottaen siipiratasaluksen (M.S. Dixie II) Emerald Bay:hin.

Muihin lähialueen idyllisiin järviin lukeutuu Donner Lake lähellä Truckeeta, jossa pääsee uimaan laiturilta sekä melomaan kajakilla.

Nähtävyyksien ja aktiviteettien suhteen vaihtoehtoina ovat myös Tahoe Kayak Trail väylän melonta veden ääressä, tai Tahoe Rim Trail polun patikointi koko järven ympäri, tarjoten jopa liittymäkohdan kuuluisaan Pacific Crest Trail polkuun.

1) Sand Harbor

Sand Harboria pidetään luonnonkauneudestaan maailmankuulun Lake Tahoen alueen kauneimpana rantana.

Ranta löytyy Nevadan puoleiselta osalta järveä, Lake Tahoe National Park -puiston yhteydestä.

Sand Harbor sisältää pienen museon ja myymälän, käymälöitä, suihkuja, parkkipaikan, veneen vesillelaskupaikan, piknik-pöytiä, BBQ-paikan, sekä runsaasti kultaista hiekkaa, johon voit asettaa viltin ja aurinkovarjon.

Kesä- ja syksykuukausina Sand Harborin parkkeerausalueella on voimassa parkkimaksu. Kesäkautena rannalla partioi lisäksi hengenpelastajia.

Löydät veneen vesillelaskupaikan rannan pohjoiselta osalta. Veneen vesillelaskuun kuuluu erillinen maksu paikan käytöstä ja ja veneen tarkistuksesta.

Lähellä on olemassa myös lahdelma pelkästään SCUBA sukeltajien käyttöön nimeltään “Diver’s Cove”.

2) D.L. Bliss State Park

D.L. Bliss osavaltiopuisto sijaitsee vain muutaman mailin päässä Emerald Bayn alueesta, Lake Tahoen läntisellä rannalla.

Osavaltiopuisto on kooltaan noin 870 hehtaaria, sisältäen graniittisia kukkuloita ja mäntymetsiä sekä suurikokoisen ja perheystävällisen leirintäalueen.

Puiston pohjalla on Lester Beach, yksi Lake Tahoen näteimmistä rannoista.

Lester Beachilla on monipuolisesti yksityisiä ja puoliyksityisiä leiriytymispaikkoja, tulentekopaikkoja, telttapaikkoja, sekä erillismaksullisia suihkuja.

Voit meloa Lester Beachilta Rubicon Pointin ohi kohti Emerald Baytä läpi selkeiden sini-vihreiden vesien.

Tarjolla on lisäksi käynti kauniilla Rubicon Trail polulla, joka kulkee noin 4,8 km verran pitkin vedenrajaa Emerald Bayhin. Toinen, lyhyempi kävelypolku on nimeltään “Balancing Rock Hike”.

Balancing Rock Hike on lyhyt, noin 800 metrin pituinen luontopolku D.L. Bliss State Park -puiston luoteisosassa.

Nimensä Balancing Rock Hike polku on saanut sen graniittikalliopohjassa olevasta horisontaalisesta, kulumasta johtumasta halkeamasta, jättäen noin 130 tonnin painoisen yläkallion “tasapainottelemaan” allaolevan kallionosan päälle.

3) Taylor Creekin vierailijakeskus (Taylor Creek Visitor Center)


Taylor Creekin vierailijakeskus sijaitsee lähellä Camp Richardsonia Lake Tahoen eteläisellä rannalla.

Vierailijakeskus, johon on ilmainen sisäänpääsy, tarjoaa sekä aikuisille että lapsille näköalan paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön.

Läpi soiden menevät päällystetyt polut ja sillat ovat sopivia myös lastenrattaille, vaihtoehtoina ollessa sekä opastuksilla varustettuja että ilman opastuksia olevia polkureittejä.

Kokonaisuuteen kuuluu maanalainen “akvaario”, jossa voit nähdä syksyisin Kokanee lohien kutemisen prosessin lasi-ikkunoiden läpi, sekä 180-asteen kaareva dioraama, joka esittelee elämää veden ylä- ja alapuolella.

Pidä silmällä havaintoja lisäksi suhteessa supeihin, rapuihin, lepakkoihin, sammakoihin, samettinärhiin, valkopäämerikotkiin, perhosiin, ja etanoihin.

Talvikaudella Taylor Creekista tulee kohde murtomaahiihtoon, soveltuen alueena etenkin aloittelijoille.

4) Donner Lake


Donner Lake on kaunis järvi pohjoiseen Lake Tahoesta, lyhyen ajomatkan päässä länteen Kalifornian puolella sijaitsevasta Truckeen kylästä.

Tämä järvi on erinomainen paikka muun muassa uimiseen, snorklaamiseen, kajakkimelontaan, purjehtimiseen, sekä kalastamiseen.

Järvi sisältää ilmaisia julkisia laituireita pohjoisella puolella ja satama-alueen ilmaisilla parkkipaikoilla sekä Donner Lake Village Resort lomakeskuksen vuokramökeillä ja -asunnoilla läntisellä puolella.

Huomaa, että parkkipaikan saaminen voi olla tuskan takana suosituimpina turistikuukausina, mutta voit parkkeerata auton myös järven pohjoisepuolelle tien viereen.

Läntisen järven puolen palveluihin lukeutuu piste, josta saat vuokrattua veneitä, kajakkeja, sekä jetski-laitteita.

Kooltaan Donner Lake on huomattavasti pienempi kuin Lake Tahoe, eikä yhtä kirkas- tai sinivesinen kokemus.

5) Squaw Valley USA


Squaw Valley USA on Lake Tahoen toiseksi suurin ja monien mielestä kaunein hiihtokeskus, joka valmistui vuoden 1960 talviolympialaisia varten, ja on vain kasvanut kooltaan siitä saakka.

1618 hehtaarin kokoinen lomakeskus koostuu olympiakylästä, sisältäen useita majataloja ja hotelleja, asuntoja, ravintoloita, sekä baareja.

Lomakeskuksen vuori itsessään pitää sisällään tusinoittain rinteitä, 30 hiihtohissiä, ja 110 henkilöä mahduttavan gondolihissin, joka vie kävijöitä ylös High Camp alueelle, jossa voi luistella, uida lämpimässä altaassa, patikoida lumessa, ja laskea mäkeä kellukkeen päällä.

Squaw Valleyn peruskorkeus on noin 1889 metriä ja parhaillaan nousua merenpinnasta on hieman yli 2743 metrin verran.

Kokonaisuuteen kuuluu yhteensä kuusi vuorenhuippua, ja alueelle sataa keskimäärin vuotuisesti noin 11,4 metriä lunta.

Suunnilleen puolet rinteistä on luokiteltu keskivaikeiksi ja neljännes on tarkoitettu aloittelijoiden käyttöön.

Jos otat yhteyttä Squaw Valley USA:n keskusvaraamoon, he voivat räätälöidä tarpeisiisi sopivan lomapaketin niin vierailun pituuden kuin lomabudjetinkin suhteen.

Mukaan Squaw Valley lomapakettiin voi ottaa palveluja kuten majoituksen, aktiviteettipaketteja, hiihtokoulutunteja, köysiratakuljetuksia, ja paljon muuta.

6) Heavenly Gondola


Heavenly Village -kylän gondolihissi on avoinna niin talvisin kuin kesäisinkin, tarjoten mahdollisuuden nähdä Lake Tahoe upeasta näkökulmasta matkalla kohti vuorenhuippua.

Liput ovat hieman tyyriitä, mutta voit viettää aikaa vuoren huipulla niin pitkään kuin haluat.

Kukin kahdeksan matkustajaa mahduttava gondolihissi lähtee Heavenly Village -kylästä järven kaakkoispuolelta, vieden matkana noin 5-7 minuuttia vuoren laelle.

Huipulta löytyy näköalapaikkoja, istuimia, lasten leikkipaikkoja, sekä piknik-pöytiä, kuin myös Tamarack Lodge majatalo, jossa voi nauttia lounasta.

7) Mount Tallac -kävelyreitti

Mount Tallac on yksi Tahoen seudun korkeimmista huipuista 2967 metrin korkeudellaan, ja sen puitteissa oleva kävelyreitti, joka alkaa Glen Alpine Trailhead pisteestä (1981 metrin korkeudella), on yhteensä 18,6 km pitkä, kuntoa vaativa matka.

Mikäli kuntosi kestää polun kiertämisen, sen puitteissa tarjolla olevat näkymät ovat käynnin arvoisia.

Polun alkupäässä on ilmaisia parkkipaikkoja sekä käymälä. Sinun tarvitsee tuoda mukanasi omat juomat ja syötävät reittiä varten.

Kävelypolku vie yli murskattujen graniittipolkujen, irtokivien, ja saviliuskeiden, tarjoten näkymät Fallen Leaf Lake järvelle matkalla ylös.

Polun puitteessa on kaksi pientä alppijärveä, Gilmore ja Cathedral Lake.

Vuoren huipulta saat mahtavat näköalat lähialueille, mukaanlukien Desolation Wilderness, Fallen Leaf Lake, Granite Lake, sekä Lake Tahoe kokonaisuudessaan.

Keskivertokuntoilija suorittaa kävelyreitin noin 8 – 10 tunnin kuluessa.

8) Tahoe Rim Trail -polku


Tahoe Rim Trail -polku, yksi seudun parhaimmista kävelyreiteistä, seuraa Lake Tahoen rantalinjaa.

Polku kulkee kahden Yhdysvaltain osavaltion (Kalifornia ja Nevada), kuuden kunnan, yhden osavaltiopuiston, kolmen kansallisen metsän, ja kolmen erämaa-alueen puitteissa.

Kokonaisuudessaan tämä mahtava kävelypolku on 265 km pitkä yhdenkäveltävä ja monikäyttöinen reitti, joka kiemurtelee huipulta huipulle Lake Tahoen ympärillä.

Koko polun puitteissa voi patikoida ja ratsastaa reittiä hevosella, kun taas maastopyöräily on myös sallittua, poikkeuksena erämaa-alueet, Lake Tahoe Nevada State Park osio, ja polun osiot, jotka ovat yhtenäisiä Pacific Crest reitin kanssa.

Polun varrella voi tehdä lyhyempiäkin päiväkävelyitä ja leiriytymisiä.

9) Mount Rose -kävelyreitti


Mount Rose on Lake Tahoen seudun kolmanneksi korkein vuorenhuippu. Huipulla on helppo käydä ajoneuvolla, mutta kävelyreitti sinne on vaativampi.

Mount Rose kävelyreitti on haastava kokonaisuus, jonka keskivertokuntoinen patikoija suorittaan noin 4 – 6 tunnin kuluessa.

Reitti sijaitsee Mt Rose hiihtokeskuksen ja Lake Tahoen seudun yläpuolella, vieden sinut alkuun läpi metsien, pensaikkojen, sekä kauniiden niittyjen täynnä luonnonvaraisia kukkia ja vesiputouksia.

Tämän osion jälkeen reitti nousee jyrkästi ylös karummassa maastossa ja savikivipohjassa.

Kun pääset huipulle, olet 3285 metrin korkeudessa, josta näkee yli koko Tahoen seudun.

10) Emerald Bay State Park


Emerald Bayn osavaltiopuisto, Lake Tahoen lounaispuolella, sisältää Eagle Falls alueelle ja Vikingsholmille, 38-huoneiselle kartanolle, joka on yksi hienoimmista esimerkeistä skandinaavista arkkitehtuuria läntisellä pallonpuolella.

Näkymät ympäristöön mistä tahansa Emerald Bayn osalta ovat erinomaiset.

Puistoon kuuluu Lake Tahoen ainoa saari, Fannette Island, johon Vikingsholmin kartanon omistaja rakennutti pienen teehuoneen.

Emerald Bay, jonne pääsee State Route 89 tieltä läheltä järven lounaisrantaa, on yksi Tahoen seudun kuvatuimpia ja suosituimpia yksittäisiä kohteita, joka on ollut vuodesta 1969 virallisesti Yhdysvaltain kansallinen luonnon maamerkki.


Puistoon kuuluu useita leiriytymisalueita, mukaanlukien Eagle Point Campground, Bayview Campground, sekä veneilijöiden leiripaikkalahden läntisellä puolella.