Katsaus laskettelu siteet osiin, käyttötarkoitukseen, ja asetuksiin.
Laskettelusuksien siteiden päätehtävänä on ankkuroida laskettelijan laskettelumono sukseen, siten, että suksi pysyy jalassa normaalin laskettelun aikana, mutta niin, että mono irtoaa siteistä riittävän paineen myötä.
Suurin osa laskettelusuksista toimii siten, että siteet kiinnittävät laskettelumonon sukseen sekä kantapäästä että varpaiden puolelta.
Laskettelumono irtoaa siteistä kun siihen kohdistuu riittävä määrä vääntömomenttia, yleensä kaatumisen myötä.
Siteiden normaalikokoonpanossa varpaiden puoleinen osa sidettä yleensä mahdollistaa monojen sivuittaisen vapautumisen siteistä, ja kantaosa mahdollistaa ylöspäin suuntautuvan vapautumisen.
On olemassa myös siteitä, joissa varvasosat mahdollistavat ylöspäin suuntautuvan vapautumisen siteistä, ja toisaalta on olemassa kantaosia, joissa sivuittainen vapautuminen siteistä on mahdollista.
Sitä, mikä määrä vääntömomenttia tarvitaan monon irtoamiseksi siteistä, säädetään siteiden varvaspuolella ja kantapään osissa olevilla ruuveilla.
Näiden ruuvien kireyttä kutsutaan yleisesti “DIN asetukseksi”, johtuen näiden asetusten standardien tulemisesta saksalaiselta Deutsches Institut für Normung (www.din.de) järjestöltä.
Oikea DIN säätö perustuu laskettelijan pituuteen, painoon, jalanpohjan pituuteen, laskettelijan laskemistyyliin, sekä ikään.
DIN säädöt tekee normaalisti asiantunteva teknikko, paikassa josta lasketteluvälineet joko ostetaan tai vuokrataan. Useissa laskettelukeskuksissa on myös välinehuolto palveluita, joissa lasketteluvälinehuolto teknikot voivat asettaa DIN asetukset oikein.
Siteitä valmistavat yritykset suosittelevat tällaisten asiantuntevien ja oikeanlaisen koulutuksen saaneiden teknikkojen käyttöä aina siteiden säätöjä tehtäessä, koska väärin säädetyt siteet voivat vapautua jalasta ennenaikaisesti, tai vaihtoehtoisesti voivat olla vapautumatta jalasta tarpeeksi nopeasti, jotka voivat kumpikin johtaa loukkaantumisiin.
Siteitä on myynnissä erillisinä paketteina, tai ne voidaan ostaa laskettelusuksien kanssa valmiina järjestelmänä. Useimmat perus rinnesukset, myös kilpailukäyttöön, myydään integroituina kokonaisuuksina.
Laskettelusuksien siteissä on ominaisuutena myös yleisesti lumijarru, joka pitää suksen paikallaan hetkinä jolloin sukset eivät ole kiinnitettyinä laskettelumonoihin.