Laskettelu valjaat

Laskettelu valjaat voivat auttaa lapsien laskettelemaan opettelemisessa, siten, että voit kontrolloida lapsen nopeutta olematta tiellä, ja auttaa lapsen käännösten tekemisessä.

Joidenkin mielestä valjaat voivat tuoda huonoja tapoja lapsen lasketteluun, koska valjaiden avulla käännetään lapsen yläruumista, ja siten lapsen oman kontrollin kehitys lasketteluun ei saata kehittyä normaalilla tavalla.

Valjaita käytetään yleisesti ottaen lapsille jotka ovat tarpeeksi voimakkaita tasapainoilemaan suksilla ja liukumaan loivaa mäkeä pitkin, mutta joilla ei vielä ole tarpeeksi kontrollia käännöksiin tai nopeuden kontrolliin kiilatyylillä.

Lasketteluvaljaat

KUVA: Kuvassa Yhdysvaltalaiset “Lucky Bums” merkkiset lasketteluvaljaat.

Perinteinen lasketteluvaljas kiinnitetään lapsen olkapäiden yli, ja niiden käyttöön liittyy erittäin paljon keskustelua käytön puolesta ja vastaan.

Minisuositus iät valjaan käytölle löytyvät kunkin valmistajan tuotteiden käyttöohjeista.

Valjaiden avulla vanhemmat voivat ohjata laskettelemaan opettelevia lapsiaan läpi käännösten ohjaamalla valjaiden kautta lantioiden ja yläruumiin liikkeitä.

Monet käyttävät valjaiden ohella laskettelun opettelussa mukana myös aurausrautoja pitämään lapsen sukset auraamisasennossa.

Valjaiden avulla vanhemmat säätelevät myös lapsen laskemisnopeutta, ilman että he samalla ovat lapsen oppimisen tiellä.

Kun valitset valjaita, on tärkeää valita sellaiset, jotka lähtevät helposti irti lapsesta ja mahtuvat aikuisen selkäreppuun hissimatkojen ajaksi, jolla estetään vaara siitä, että valjaat jäävät kiinni hissin osiin.

Valjaita valmistavia yrityksiä ovat mm. Racer Chaser ja Lucky Bums (www.luckybums.com). Nettikaupoista esimerkiksi Yhdysvaltalainen versio Amazon webkaupasta (www.amazon.com) myy valjaita lasketteluun, ja ne löytyvät palvelusta “ski harnesses” haun takaa.


Voit käyttää sivujen kääntämiseen suomeksi esimerkiksi Google Translate (translate.google.fi) palvelua.