Latvian nähtävyydet

Latvian nähtävyydet parhaimmistoa ovat Riian vanhakaupunki, Skyline Bar, Rundale Palatsi, Sigulda, ja Jurmala.

Riian vanhakaupunki on Daugava joen varrella sijaitseva Riian historinen ja geografinen keskus.

Vanhakaupunki on varsin kompakti alue, joka on helppo kiertää tärkeimpien nähtävyyksien suhteen, ja alue sisältää pääasiassa rakennuksia, jotka on tehty 1300-1800-luvuilla. Vanhankaupungin kierrokseen on hyvä varata ainakin puoli päivää.

Rakennukset heijastavat Riian kulta-aikaa, joka sijoittuu ajanjaksoon, vuodesta 1282 eteenpäin, jolloin kaupunki oli osa Hansakaupunkien liittoa.

Vanhankaupungin kohokohtiin kuuluvat Riika Katedraali (doms.lv), suurin kirkko Baltian maissa, Riika Linna, jossa on Latvian Historian Museo, sekä Pyhän Pietarin Kirkko, ja sen 123 metriä korkea torni.

Skyline Bar (www.revalhotels.com/en/Hotels/Latvia-Riga/Reval-Hotel-Latvija/Leisure/Entertainment-and-nightlife/Skyline-Bar) on Riian ainoa näköalabaari, sijaiten aivan vanhankaupungin tuntumassa, ja josta on ainutlaatuiset näkymät yli sekä vanhankaupungin että Baltian meren.

Baari on Riian korkeimman hotellin, Reval Hotel Latvijan 26:ssa kerroksessa, ja se on hyvä paikka nauttia cocktaileista ja pikkupurtavasta, tutustua paikallisiin, ja bongata Latvialaisia kuuluisuuksia, joiden monien kantapaikka baari on.

Rundale Palatsi (rundale.net) Bauskan kaupungin lähellä, on kuuluisan Italialaisen arkkitehdin Francesco Bartolomeo Rastrellin, Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti ja jonka kädenjälkeä on myös Pietarin Eremitaaši, suunnittelema kaunis Barokki ja Rococo rakennus.

Palatsi rakennettiin vuosien 1736 ja 1740 välillä kesäpalatsiksi Courlandin Kreivi Ernst Johannille.

Rakennuksen kohokohtiin kuuluvat sen kattojen ja seinien maalaukset, jotka tekivät italialaiset mestarit Francesco Martini ja Carlo Zucchi, sekä saksalaisen mestarin Johann Michael Graffin stukkokoristeet.

Nykyisin palatsi toimii museona, ja palatsin sisätilojen lisäksi voit tutustua myös sen upeaan barokkipuistooon.

Latvian nähtävyydet parhaimmistoa on myös Sigulda (sigulda.lv), joka sijaitsee noin 53 kilometriä Riiasta, ja kylää kutsutaan usein “Latvian Sveitsiksi”, johtuen sen sijainnista postikorttimaisemaissa Gauja laaksossa, korkeiden kukkuloiden ja kallioiden keskellä.

Kylää kutsutaan usein Latvian kauneimmaksi paikaksi, ja sen maine vapaa-ajan viettopaikkana tulee myös sen asemasta Latvian talviurheilun, kuten kelkkailun, laskettelun, ja hiihdon, keskuksena.

Alueen suosituimpiin nähtävyyksiin urheilumahdollisuuksien lisäksi kuuluvat Gutmanis luola, isoin luolamuodostuma Balttian maissa, Sigulda Linna, sekä Turaida Linna.

Gutmanis luolan läheltä löytyy myös Latvian ainoa köysirata, jolla voit nousta läheisten kukkuloiden päälle, mahtavien laaksonäkymien saattelemana.

Jurmala (jurmala.lv), joka sijaitsee noin 25 km Riaasta, on 32 km pituinen lomakaupunki Riian lahden ja Lielupe joen välissä.

Kaupunki on kuuluisa varsinkin sen yhteensä 33 km pituisista valkoisen hiekan rannoistaan ja kaupungin romanttisista Jugend tyylisistä puutaloista.

Maailmanmaineeseen lomakaupungin nosti sen suosio Neuvostoliiton kommunistijohdon lomakohteena, ja tältä ajalta kaupungissa on jäljellä myös ainutlaatuista monumentaalista Neuvosto-arkkitehtuuria.


Rantojen lisäksi kaupunki on kuuluisa kylpylöistään, jotka ovat useiten hotellien yhteydessä, ja esimerkiksi Hotel Jurmala (www.hoteljurmala.com/en/) tarjoaa yhteensä noin 100 erilaista kylpylähoito-ohjelma vaihtoehtoa.