Laululava Tallinna on viiden vuoden välein järjestettävän Tallinnan laulujuhlat tapahtuman päänäyttämö, ja paikalla järjestetään myös muita tilaisuuksia.
Laululava rakennettiin vuonna 1959 nimenomaan Tallinnassa järjestettäviä laulujuhlia varten.
Lava on monikäyttöinen sen suhteen, että se voi pitää maksimissaan yli 15 000 laulajaa, mutta tilaa voi käyttää myös toisinpäin siten, että laulajien lava on yleisön käytössä.
Lavatalon sisärakennukset ovat etupäässä käytössä ns. “backstage” alueena konserttiesiintyjille, mutta tilat soveltuva myös muihin tilaisuuksiin, juhliin, konsertteihin, illallisiin, tai vaikkapa näyttelyihin.
KUVA: Yleiskuva alas laululavan rinteelle. Rinteen huipulta näkyy hyvin aina Tallinnan satamaan saakka.
KUVA: Tallinnan laulujuhlat ja muita tilaisuuksia, kuten Madonna Tallinna laululava konsertti, on järjestetty lavan massiivisen kuvun alla.
KUVA: Näkymä laululavan rakennukseen, jossa on mm. esiintyjien backstage,kahvila, ja muita tiloja.
KUVA: Gustav Ernesaksin patsas, joka sijaitsee keskeisellä paikalla laulalavan yleisörinteen keskellä. Ernesaks oli merkittävä henkilö Viron historiassa varsinkin suhteessa ns. “Laulava vallankumous” tapahtumiin ja Eestin laulujuhlien traditioon.
Lavan toisella puolella on 42 metriä korkea palotorni, joka on avoinna yleisölle vuoden ympäri.
Laululavan ja sen alueen rakennusten ja tilojen viralliset internet sivut ovat tarjolla osoitteessa www.lauluvaljak.ee, josta voit nähdä myös Tallinnan laululava kartta palvelun, ja mm. paikoitusalueen sijainnin.