Lautta Korsikaan

Lautta Korsikaan on mahdollista ottaa Ranskan satamakaupungeista Marseille, Toulon sekä Nice, kuin myös Italiasta kaupungeista Savona, Genova sekä Livorno.

Kaiken kaikkiaan Euroopan mantereelta on mahdollista ottaa lautta Korsikan saaren satamista kohteisiin L’ille Rousse, Calvi, Ajaccio, Propriano, Porto Vecchio sekä Bastia.

Näistä reiteistä lyhyin, ja halvin, noin neljän tunnin matka-ajalla, yhdistää Nizzan kaupungin Calviin sekä Livornon Italiassa Bastiaan.

Toulonin satama Corsica Ferries Sardinia Ferries

KUVA: Näkymä Toulonin satamaterminaaliin, edessä, sekä taustalla oleviin Corsica Ferries – Sardinia Ferries lauttayhtiön laivoihin, oikeanpuoliseen “Mega Express 4” lauttaan, jonka matkaa väliä Toulon-Ile Rousse, sekä sen vieressä olevaan “Mega Express 2”, joka risteilee väliä Toulon-Ajaccio.

Toulon Corsica Ferries Sardinia Ferries toimisto

KUVA: Toulonin satama-alueelta, terminaali-alueen edustalta, löytyy kuvan Corsica Ferries toimisto, josta voi ostaa lippua sen aukio-oloaikoina yhtiön reiteille. Myös satamaterminaalista voi ostaa liput matkalle, ainakin Corsica Ferries reiteille, alkaen kahta tuntia ennen matkan alkua.

Corsica Ferries Sardinia Ferries Toulon

KUVA: Näkymä Mega Express 2 laivaan aivan sen viereltä. Yhtiö, joka operoi lauttoja, on ollut toiminnassa vuodesta 1967, ja se on markkinajohtaja reiteillä Euroopan mantereen ja Korsikan ja Sardinian saarten välillä, yli miljoonalla vuotuisella matkustajallaan.

Toulonin satamaterminaali

KUVA: Toulonin idylliseltä satama-alueelta löytyy useita hyviä ravintoloita ja trattorioita (en.wikipedia.org/wiki/Trattoria), joissa voi ruokailla ennen matkaa. Kuvassa keskeltä hieman oikealle näkyy Stade Mayol, kaupungin urheilustadioni.

Corsica Sardinia Ferries Toulon

KUVA: Hienon raamin Toulonin kaupungille luo sen taustalla oleva Mont Faron (en.wikipedia.org/wiki/Mont_Faron) vuori, jonka 584m huipulle, josta on upeat panoramiset näkymät Touloniin ja kauas välimerelle, pääsee käymään Telepherique-Faron köysiradan (www.telepherique-faron.com) avulla.

Ranskan Cote d'Azur rannikko

KUVA: Useimmat lautta Korsikaan reiteistä matkaavat yön yli, mutta tarjolla on myös päivän yli matkaavia vuoroja, joiden yhtenä etuna ovat tarjolla olevat näkymät kauneimpaan osaan Ranskan Rivieran rannikkoa ja sen saaristoon.

Corsica Sardinia Ferries kansi

KUVA: Corsica Ferries yhtiön laivoilla voi kulkea vapaasti matkan ajan sen näköala-ja aurinkokansia myöten, ja tarjolla on muun muassa useita ravintoloita ja leikkipaikka lapsille.

Cprsica Sardinia Ferries Ajaccion satama

KUVA: Mega Express 2 lautta yövalaistuksessa Korsikan Ajaccion satamassa.

Ajaccion satama

KUVA: Ajaccion kaupunki on varsin kompakti, ja pääset sataman terminaalista, joka toimii myös bussi-asemana, helposti alueen keskustahotelleihin. Kuva on otettu Relais Mercure Ajaccio (www.accorhotels.com/gb/hotel-1358-mercure-ajaccio/index.shtml) hotellista.

Lautta Korsikaan reittejä tarjoaa neljä erillistä lauttayhtiötä:

  • Corsica Ferries – Sardinia Ferries (www.corsica-ferries.co.uk)
  • SNCM (www.sncm.fr)
  • La Méridionale (CMN) (www.lameridionale.fr)
  • Moby (www.mobycorse.com)

Voit jatkaa lautalla myös Korsikasta edelleen Sardiniaan, sillä Korsikan eteläkärjen Bonifacion kylästä on päivittäinen lauttayhteys edestakaisin Bonifacion ja Sardinian Santa Teresa di Galluran välillä.

Bussimatka väliä Ajaccio-Bonifacio kestää noin kolme tuntia, ja pääset Santa Teresa di Galluran kylästä bussilla edelleen Sardinian kaupungeista vaikkapa Olbiaan, jonne matka kestää noin kaksi tuntia.

Huomaa, että Santa Terera di Galluran bussiasemalla ei ole lipunmyyntiä, vaan joudut ostamaan liput busseihin läheiseltä kylän Tabaccheria-kioskista.

Kausiluonteisia reittejä on tarjolla myös Sardinian satamien Porto Torres, Sta Teresa di Gallura ja Palau sekä Korsikan satamien Propriano, Bonifacio, sekä Porto Vecchio välillä.

Porto-Vecchiosta pääsee kausiluonteisesti myös Napoliin, Medmar (www.medmargroup.it) laivayhtiöllä, mutta lähtöjä on tuolloin vain yksi viikossa, matkan kestäessä noin 18 tuntia.

Laivayhtiöistä Ranskan satamista Korsikaan ja Sardiniaan matkaava Corsica Ferries – Sardinia Ferries on laadukas ja luotettava laivayhtiö, jolla on tarjolla myös englanninkielinen versio nettisivuistaan.

Yön yli meneville Corsica Sardinia Ferries yhteyksille mantereen ja Korsikan välille kannattaa ottaa hytti, jonka suhteen tulee huomata, että laivayhtiön risteilyillä hytit luovutetaan jo 30 minuuttia ennen satamaan saapumista, mutta tuo aika on hyvä tilaisuus vaikkapa ihailla satamaantulon maisemia laivan kannelta (jos mukana ei ole autoa).

Corsica Sardinia Ferries laivayhtiöllä on kaikkiaan 11 alusta, jotka on varustettu useilla ravintoloilla, baareilla, ja lounge alueilla.

Laivoilta löytyy myös myymälöitä jotka myyvät muun muassa parfyymeitä, koruja, aurinkolaseja, ja muuta matkustamiseen hyödyllistä tavaraa. Useilta laivoilta löytyy myös lasten leikkeihin varattu alue.

Lauttayhteyksien hinnat riippuvat kaudesta, auton otosta mukaan, matkustavien henkilöiden lukumäärästä, jne, joten tarkista aina tuoreimmat hinnat laivayhtiöiden nettisivujen kautta, josta selviää myös tarjolla olevat ruokailumahdollisuudet ja viihdykkeet.

Voit ostaa useimpien laivayhtiöiden lautta Korsikaan reiteille liput suoraan netistä, joka kannattaa varsinkin sesonkien huippukausina, mutta reiteille on mahdollista ostaa liput myös suoraan satamasta, jolloin lipunmyynti esimerkiksi Toulonin satamassa alkaa kahta tuntia ennen laivan lähtöä.


Voit ottaa lautan myös muihin saaren kaupunkeihin määränpäästäsi poiketen, koska Korsikan tehokkaat sisäiset liikenneyhteydet, joihin kuuluu idyllinen, turistien suosima junareitti, sekä tiheä verkosto bussireittejä, mahdollistavat nopean siirtymisen yhdestä saaren satamakaupungista toiseen.