Lefkas Kreikka nähtävyydet

Lefkas Kreikka nähtävyydet parhaimmistoa ovat Agia Mavran linnoitus, Faneromeni luostari, Lefkadan arkeologinen museo, Agios Nikitas, ja seitsemän saaren laivaristeily.

Agia Mavran linnoitus sijaitsee lähellä Lefkasin kanavaa, noin kaksi kilometria Horan kylästä, ja sillä on mielenkiintoinen historia saaren osana.

Alunperin linnoituksen rakennuttivat sisilialaiset Ioannis Orsinin johdolla 1200-ja 1300-luvuilla suojelemaan saaren uutta pääkaupunkia, joka siirrettiin tuolloin tänne, ulkopuolisten hyökkäyksiltä.

Linnoituksen kohokohtiin kuuluu sen Agia Mavra kirkko, joka rakennettiin 1400-luvulla, ennenkuin Turkkilaiset valloittajat muuttivat sen vuoden 1479 jälkeen moskeijaksi.

Linnoituksen rakennelmat restauroitiin Venetsialaisten hallinta-aikan vuodesta 1500 eteenpäin, ja linnan portin yllä on tuolta hallintaperiodilta, tarkkaan ottaen vuodelta 1684, Venetsian kaupunkia symboloiva leijona.

Linnoitus on nykyisin avoinna kävijöille ja siellä pidetään kesäisin useita kulttuuritapahtumia.

Panagia Faneromeni luostari on merkittävin saarella olevista uskonnollisista jäänteistä, sijaiten noin 2 km itään Lefkadan kaupungista, aivan Frynion kylän vieressä.

Paikallisen perimätiedon mukaan Pyhä Paavali opetti täällä, ja paikalta löytyykin Apostoleille Paavali ja Pietari omistettu kappeli.

Luostarirakennuksien sisältä löytyy tunnetun Kreikkalaisen taiteilija Efstathios Prosalendiksen teos, ja muihin kohokohtiin alueella kuuluvat mahtavat näkymät joita ympärillä olevalta kumpuilevalta maastolta on rannoille ja Frynion kylään.

Lefkadan Arkeologinen Museo pitää sisällään kuuluisan arkeologin, Wilhelm Dörpfeldin, Nidristä, Evgirokselta, Kariotesta, ja muilta saaren osilta löytämän esineistön.

Museon kokoelma sisältää esineistöä aina Proto-Hellemic periodilta muinaisen Rooman periodille, ja mukana on esimerkiksi keramiikkaa, astioita, patsaita, muinaisia merkkejä, ja valokuvia arkeologisista kaivauksista Nidrissä.

Lefkas Kreikka nähtävyydet kohokohtia on myös Agios Nikitas, joka on useiden kävijöiden mielestä Lefkaksen lomakylistä kaikken houkuttelevin, sijaiten saaren läntisellä rannalla, noin 12 km Lefkaksen kaupungista.

Kylän vanhat rakennukset viertävät pitkin kukkulaa aina kaunille hiekkarannalle ja lahtimaiselle poukamalle. Kylä on ainoa läntisellä puolella joka on suurimmalta osin veden tasolla, johtuen läntisen puolen maaston kukkulamaisuudesta.

Kylästä löytyy sen pääkadun varrelta useita tavernoja ja kahvila-baareja leppoisaa lounasta varten, sekä muistotavarakauppoja ja minimarketteja, jotka tekevät paikasta upean päiväkäyntikohteen.

Seitsemän saaren laivaristeily (www.sevenislandscruises.gr) on risteily, joka on tarjolla Nidri satamasta, kestäen kokonaisuutena noin 8 ja puoli tuntia kierrellen kauneimpia Lefkaksen alueen saaria.

Risteily menee mm. Porto Katsiki rannalle, jossa voit käydä vaikkapa uimassa, ja pitkin Lefkadan läntistä rantaa, joka on yksi Kreikan kauneimpia saaristoranta alueita.

Ostos- ja lounasmahdollisuuksia on mm. Fiskardon kylässä Kefaloniassa, joka on ainoa kylä saarella jota vuoden 1953 maanjäristys ei tuhonnut.

Muita kohokohtia risteilyllä ovat mm. Papanikolis Luola, kuuluisat Onassiksen kolme saarta (Scorpios, Sparti, ja Kastri), sekä Madourin saari, jolla kuuluisa runoilija Aristotelis Valaoritis syntyi ja teki osan parhaista teoksistaan.


Risteilyn selostus on tarjolla englanniksi, kreikaksi, italiaksi, ja ranskaksi.