Lennot Venetsia

Lennot Venetsia Marco Polo lentokentälle on yksi kaikkein suosituimpia Eurooppalaisia matkustuskohteita. Voit löytää laajan valikoiman vaihtoehtoja, edullisista lennoista aina täyden palvelun matkustamiseen, myös Suomesta.

Yksi tärkeistä vaihtoehdoista jota sinun kannattaa harkita on se, kummalleVenetsian kahdesta eri lentokentästä (Marco Polo tai Venetsia Treviso) haluat ottaa lennot.

Venetsian pääkenttä on Marco Polon kv. lentokenttä, noin puolen tunnin bussimatkan (hinta 5 EUR) päässä Venetsiasta.

Venetsia Treviso puolestaan sijaitsee noin 70 minuutin bussilla kuljetun matkan päässä Piazzale Romalta (Piazzale Roma on Venetsiaan kulkevan tien päätepiste ennen vesikanaalien alkua).

Venetsian hintataso on Italialaiseen keskitasoon verrattuna melko korkea. Yksi tapa säästää rahaa Venetsian lomalla onkin ottaa edullinen lento noin 1 840 km lentomatkalle (linnuntietä) Helsinki – Venetsia.

Lennot Venetsiaan kartta

Halpoihin lentoihin Helsingistä Venetsiaan löytyy laaja valikoima vaihtoehtoja. Huono puoli suuremmissa osassa näitä vaihtoehtoja on, että lennot ovat tarjolla vain parhaimman turistisesongin läpi.

Jos haluat nauttia Venetsian historiallisesta tunnelmasta pienemmässä ihmisvilinässä (kesäkauden läpi kaupungissa vierailee päivittäin noin 50 000 turistia!), yksi hyvä vaihtoehto on Air Berlin.

Finnair lentää Venetsiaan vain kesäkauden aikana. Firman käytön etuna (sinilippuisuuden lisäksi tietysti) on se, että Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka lentää suorat lennot Helsinki Venetsia.

Venetsia lentokenttä

Jos otat Finnairin suorat lennot, Venetsia lentokenttälaskeutumispaikkasi on “Marco Polo”. Lentoasema sijaitsee noin 8 km päässä Venetsian kaupungista.

Jos haluat mutkattoman ja tyylikkään alun lomallesi kanaalien kaupungissa, Marco Polo on hyvä valinta.

Voit jatkaa kaupungin keskustaa kohti kentältäbussilla (noin 30 minuuttia / 5 EUR) taitaksilla (noin 35 EUR).

Paras tapa on kuitenkin lähteä kohti Venetsiaa tukka Adrianmeren tuulessa hulmuten, aitoon Venetsialaiseen tyyliin veneen kyydissä, joko venebussilla tai venetaksilla.

Venetaksi on vaihtehdoista kaikkein kallein (noin 100 EUR), mutta sen avulla pääset useimmiten suoraan kanaalihotellisi ovelle saakka (tarkista aina suoraan hotellistasi että heidän ovelleen saakka pääsee vesitaksilla).

Jos otat vaihtoehtoisesti esimerkiksi autotaksin, se vie sinut Piazzale Romalle saakka, Venetsian tien päätepisteelle ja parkkialueelle. Joudut jatkamaan tästä kohdasta eteenpäin, kohti hotelliasi, yleensä kävellen tai vesibussia, Vaporettoa, apunakäyttäen.

Toinen vaihtoehto lentokentälle, Venetsia Trevison lentokenttä, on ns. halpalentoyhtiö-lentokenttä, jota käyttää pääasiassa Ryanair, Euroopan nr.1 budjettilentoyhtiö.

Ryanair lentää Suomesta Tampereelta Italian kohteista Milanoon, muttei kuitenkaan Venetsiaan. Jos otat Tampere – Milano lennon, pääset eteenpäin Venetsiaan parhaiten Trenitalian junalla (www.trenitalia.it).

Trenitalian junamatka Milano (Centrale) Venetsia (Mestre) kestää 2 tuntia 23 minuuttia, ja hintaa matkallasi on halvimmillaan on 29 EUR.

Halvat Lennot – Air Berlin, AirBaltic & Norwegian

Voit valita halvat lennot Venetsiaan Helsingistä useammaltakin lentoyhtiöltä. Suomalaisten suosikkeihin kuuluvat esimerkiksi Air Berlin, AirBaltic, sekä Norwegian.

Air Berlin on näistä kolmesta sikäli hyvä valinta halvalle lennollesi, että firma lentää Venetsiaan (Marco Polon kentälle) vuoden ympäri.

Siten voit käydä tutustumassa huokausten siltaan, Dogen palatsiin, ja muihin nähtävyyksiin myös suosituimman turistikauden ulkopuolella, jolloin hotellihinnat ovat alimmillaan.

Air Berlinin lennoilla Helsingistä on aina yksi välilasku Saksassa. Useimmiten voit valita välilaskupaikaksi joko Berliinin tai Dusseldorfin, joista koneen vaihdon jälkeen matka jatkuu kohti Venetsiaa.

Vaihtoehtoisia halpalentoyhtiöitä välille Suomi Venetsia ovat Norwegiansekä AirBaltic. Molemmat lentävät tätä reittiä (Marco Polo kv. lentokentälle) kuitenkin vain kesälomakuukausien läpi (Norwegian aina lokakuuhun saakka).

Kaikille halpalentoyhtiöiden lennoille on yhteistä se, että halvimmat liput ovat tarjolla aikaisille varaajille, joten sinun kannattaa turvata halvat lentosi jo hyvissä ajoin ennen loma-ajankohtaasi.

Voit sitten käyttää säästämäsi rahat vaikkapa Venetsialaisten tuliaisten ostoon, kuten Muranon lasituotteisiin, Buranolaisiin pitseihin, tai vaikkapa koristeelliseen karnevaalinaamariin.

Finnairin lennot Venetsiaan

Finnairin lennot Venetsiaan on monen Venetsian matkaajan toivelistan kärkipäässä. Syystäkin, sillä firma, joka on perustettu vuonna 1923, on luokiteltu Skytraxin puolesta neljän tähden lentoyhtiöksi.

Kaiken kaikkiaan voit käyttää Finnairia Suomesta yli 60:een Euroopan kohteeseen, ja näihin lentoihin kuuluvat suorat yhteydet Venetsiaan.

Lentoja Venetsiaan on tarjolla kuitenkin vain suosituimpina kesäkuukausina.

Jos kuitenkin käytät Oneworld-yhteenliittymän etuja lennoissasi, vaihtoehtoihisi Helsinki-Vantaalta (yhden välilaskun kautta Venetsiaan) kuuluu halpalentoyhtiö Air Berlin.


Air Berlin on ollut Oneworld jäsenyritys vuodesta 2012.