Liettuan nähtävyydet

Liettuan nähtävyydet Vilnan vanhakaupunki, Europa Tower pilvenpiirtäjä, Eurooppa Puisto, Pažaislis Luostari, ja Druskininkai.

Vilnan vanhakaupunki on yksi laajimmista jäljelläolevista keskiaikaisista vanhakaupungeista Pohjois-Euroopassa.

Vanhan kaupungin alue on kuitenkin helppo kiertää läpi, sillä se on kooltaan noin 3,59 neliökilometriä, ja alueella on yhteensä 70 katua ja 1,487 historiallista rakennusta.

Vanhankaupungin arkkitehtuuri on ainutlaatuinen sekoitus kauneimpia historiallisia Euroopan tyylisuuntauksia, kuten Gotiikka, Renesanssi, Barokki, ja Neoklassinen tyylisuunta.

Keskeisimmät aukiot vanhassakaupungissa, joilta on hyvä lähteä tutkimaan muita osia kaupunginosasta, ovat Katedraaliaukio ja Kaupungintalon aukio.

Alueen kohokohtiin kuuluvat mm. Presidentin palatsi, Vilna linna kompleksi, Vilna katedraali, ja Liettuan kansallismuseo.

Europa Tower pilvenpiirtäjä on 148 metrin korkeudellaan Balttian korkein pilvenpiirtäjä.

Rakennus sijaitsee Vilnassa, Šnipiškes kaupunginosassa, joka on osa uutta Vilnan kaupungin keskustaa. Keskeisen sijaintinsa ja erikoisen arkkitehtuurinsa takia rakennuksesta on nopeasti tullut modernin Vilnan yksi tärkeimmistä symboleista.

Voit tutustua pilvenpiirtäjään sen ulkopuolelta ihailun lisäksi myös sisältä, sillä rakennuksessa on näköalatasanne avoimella kattoterassilla 114 metrin korkeudessa, joka on avoinna tosin vain sunnuntaisin.

Pilvenpiirtäjä on sijaitsee aivan ‘Europa’ (europa.lt) nimisen ostoskeskuksen yhteydessä.

Eurooppa Puisto (europosparkas.lt) on vuonna 1991 avattu ulkotila taidenäyttely, joka kattaa kokonaisuudessaan 55 hehtaarin alueen.

Ulkoilma taidepuiston tarkoituksena on antaa taiteellinen merkitys sille seikalle, että puistosta löytyy Euroopan mantereen geografinen keskus (Ranskan Geografisen Instituutin mukaan).

Vuosittain noin 60 000 vierailijaa käy tutustumassa puiston yli 90 taideteokseen, ja joukossa on myös suomalaisten taiteilijoiden töitä.

Pažaislis Luostari Kaunaksen alueella on isoin luostarikompleksi Liettuassa.

Rakennus on myös yksi parhaita esimerkkijä Italialaisesta Barokki arkkitehtuurista koko Balttian alueella.

Rakennus, jonka suunnitteli Italialainen mestari Pietro Puttini, on alkujaan vuodelta 1674, tosin sitä jälleenrakennettiin aina vuoteen 1712 saakka.

Kesäisin luostari toimii jokavuotisen kuuluisan Pažaislis Music Festival (pazaislis.lt) festivaalin pitopaikkana, joka kestää kolmen kuukauden ajan, ja tarjoaa yhteensä noin 30 eri konserttia.

Druskininkai (www.druskonis.lt/english/) on 1800-luvulta saakka kylpyläkylänä tunnettu lomakohde sekä Latvialaisille että kansainvälisille vieraille.

Kylä sijaitsee eteläisessä Liettuassa, melko lähellä sekä Puolan että Valko-Venäjän rajoja.

Alueelta löytyy yhteensä 9 parantolaa, suuri kylpyläkeskus, vesipuisto, ja 7 ainutlaatuista mineraalilähdettä. Paikan parantavaan maineeseen on vaikuttanut myös se, että kylä sijaitsee postikorttimaisessa maisemassa jota ympäröivät joet, järvet, kukkulat, ja metsät.

Vilna nähtävyydet

Vilna nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat muun muassa Vilnan katedraali, Gediminas linna sekä museo, Aamunkoiton portti, Trakai, sekä Akropolis kauppakeskus.


Vilna nähtävyydet