Long Islandin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain New Yorkin osavaltiossa sijaitsevan Long Islandin nähtävyyksiin, mukaanlukien Jones Beach State Park, Nassau Countyn taidemuseo, sekä Montauk Point State Park.

Vierailijat, jotka eivät ole käyneet paikkakunnalla Shea Stadium areenaa, Flushing Meadowsia, tai LaGuardia ja JFK lentokenttiä kauempana, voivat pitää Long Islandia pelkästään tasokkaana New York Cityn lähiönä, mutta totuus on paljon värikkäämpi.

Long Islandin South Shore, yhtenä esimerkkinä, kiitos sen pehmeän valkoisten hiekkojen rantojen kuten Fire Island, Jones Beach, ja Long Beach, kuuluu Yhdysvaltain itärannikon parhaisiin kesäkauden rantalomakohteisiin.

Maalaisemman oloinen Long Islandin itäpääty sisältää Suffolk Countyyn kuuluvat North Fork ja South Fork alueet, jotka puolestaan tunnetaan maailmanluokan viinitiloistaan, golf-radoistaan, ja vailla vertaa olevista mahdollisuuksista merikalastukseen.

Long Islandin rantakallioinen North Shore alue tunnettiin pitkään Yhdysvaltojen alueena, jossa rikkaat ja kuuluisat viettivät aikaa (mm. F. Scott Fitzgeraldin “Kultahattu” sijoittuu tälle seudulle), ja tästä periodista kertoviin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Vanderbilt Museum ja Rooseveltin perheen Sagamore Hill -kartanotila.

1) Jones Beach State Park

Jones Beach State Park Long Island Yhdysvallat.

Jones Beach State Park on yksi Long Beachin parhaista ja suosituimmista rantapuistoista, joka on ollut päivämatkailijoiden suosima käyntikohde aina 1920-luvulta saakka.

Puistossa käydessäsi voit kävellä pitkin rannan puista jalkakäytävää, pelata minigolfia, syödä amerikkalaisia herkkuja, tai vain rentoutua rannalla hiekkalinnoja perheen kanssa rakennellen.

Kokonaisuudessaan tämä 971 hehtaarin kokoinen puisto ja sen hieman alle 10 kilometrin pituinen rannikko tarjoaa monipuolisesta nähtävää ja koettavaa.

Kesäkauden aikana tuhannet turistit tulevat seuraamaan Jones Beach State Parkin suosittua Fourth of July -ilotulitusta, joka on koko Long Islandin näyttävin lajissaan.

Puistosta löytyy myös amfiteatteri, jota maailmanluokan muusikot käyttävät kesäkuukausina esiintymislavanaan.

2) Duck Walk viinitila

Duck Walk Wineyards viinitila Long Island Yhdysvallat.

Duck Walk Vineyards on South Forkissa sijaitseva viinitila, ja alueen parhaita nähtävyyksiä, kiitos sen sijainnin lähellä Hamptons-seudun päälomakeskuksia sekä palkintoja voittaneen valikoiman merlot, cabernet, ja chardonnay viinejä.

Tämä yli 20 hehtaarin kokoinen viinitila, joka sisältää Normandia-tyylisen maakartanon, tuottaa tasokkaita viinejä omalaatuisille etiketeille (jotka on suunniteltu Long Islandin ankan inspiroimana), joita voi ostaa monista Hamptonsien myymälöistä.

Jos haluat henkilökohtaisemman Duck Walk viinitila kokemuksen, voit vierailla sen tiloissa opastetun kiertokäynnin avulla, johon kuuluu luonnollisesti ilmainen viininmaistelu.

3) Walt Whitmanin synnynpaikka

Walt Whitmanin synnyinpaikka Long Island Yhdysvallat.Maailmankuulu runoilija Walt Whitman, jonka tuotantoa ovat esimerkiksi runot “Song of Myself”, “O Captain! My Captain”, sekä “I Sing The Body Electric”, syntyi Long Islandissa vuonna 1819.

Runoilija, jonka värssyt ylistivät luonnon ja yksilöllisyyden hyveitä, rikkoi kaikkia aikalaistensa pyhinä pitämiä sääntöjä, auttaen uudelleenmäärittelemään amerikkalaisen kirjallisuuden olemassaoloa pysyvästi.

Tavallaan ironista on se, että Whitmanin idyllistä maalaismökkiä ympäröi nykyään Long Islandin kaupunkirakenne.

Kotitalo on suojeltu ja restauroitu näyttämään täsmälleen siltä, millainen se oli, kun Whitman perheineen asutti sitä.

4) Sag Harbor Whaling & Historical Museum

Sag Harbor Whaling & Historical Museum Long Island Yhdysvallat.

Ainutlaatuinen Sag Harborin valaanpyynti & historiallinen museo on rakennettu arvokkaaseen, 1800-luvulta peräisin olevaan uuskreikkalaista arkkitehtuuria olevaan kartanoon, kartoittaen teollisuudenalaa, joka piti Sag Harborin vauraana vuosikymmenten ajan.

Valaanpyynti veti aikoinaan puoleensa seikkailunhaluisia nuoria miehiä kaikilta maailmankolkilta, jokaisen toivoessa luovansa omaisuutensa paikan satamaan ankkuroituina olleiden valaanpyyntilaivojen kyydissä.

Museon näyttelyihin kuuluu yli sata vuotta vanhoja valaiden leukaluita, valaanpyynnin työkaluja, teemaan kuuluvia taideteoksia, historiallisia teoksia, sekä lehtileikkeitä, jotka kaikki kertovat alueen jännittävästä menneisyydestä.

Lisäksi museossa on kunakin kautena erilaisia vaihtuvia näyttelyitä.

Museon itsessään rakennutti Benjamin Huntting II, joka omisti useita valaanpyyntialuksia 1800-luvun puolenvälin tienoilla.

5) Nassau County Museum of Art

Nassau County Museum of Art Long Island Yhdysvallat.

Nassau Countyn taidemuseo on yksi keskeisistä nähtävyyksistä Long Islandissa vierailijoiden keskuudessa.

Tämä kaunis museokokonaisuus, joka kattaa noin 56 hehtaarin alueen, sisältää 1700-luvulla rakennetun georgilaistyylisen kartanon, joka kuului William Cullen Bryantin, ja myöhemmin US Steel yhtiön perustaja Henry Clay Frickin pojan omistuksiin.

Museon mittaamattoman arvokas pysyvä näyttely omaa yli 600 amerikkalaisen ja eurooppalaisen taiteen teosta, mukana mm. Roy Lichtensteinin, Auguste Rodinin, ja Irving Ramsey Wiles töitä.

Museokäynnin yhteydessä sinun kannattaa tutustua myös paikan muodollisiin puutarhoihin ja Tee Ridder miniatyyrimuseoon, jonka pienen pienet esineet on kerätty näyttelyyn eri puolilta maailmaa.

Ennen käyntiä sinun kannattaa kuitenkin varmistaa, että paikka on avoinna, sillä taidemuseo on suljettuna useiden viikkojen ajan kunkin kauden puitteissa.

6) Vanderbilt museo ja planetaario (Vanderbilt Museum and Planetarium)

Vanderbilt Museum & Planetarium Long Island Yhdysvallat.

Vaikka rakennustyöt William K. Vanderbilt II:n upean uusespanjalaisen kartanon suhteen alkoivat vuonna 1910, rakennus ei valmistunut kuin vasta 26 vuotta myöhemmin.

Tämän Gold Coast-aikakauden kartanon huoneet ovat nykyisin avoinna kävijöille, tarjoten intiimin katsauksen yhden Yhdysvaltojen kaikkien aikojen rikkaimman perheen elämäntyyliin.

Vanderbiltin kartanon ohella museokompleksi kattaa yli 17 hehtaarin maa-alueen, sisältäen kuraattorin maalaismökin, vesitaso-lentokonesuojan, venetalon, puutarhoja, sekä suihkulähteitä.

Vierailijoita suositellaan käymään lisäksi kartanon merenkulku- ja luonnonhistoriallisessa museossa sekä planetaariossa, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1971.

7) Sagamore Hill

Sagamore Hill Long Island Yhdysvallat.

Sagamore Hill, joka on kuuluu Yhdysvaltain kansalliseen historiallisten paikkojen rekisteriin, toimi presidentti Theodore Rooseveltin Long Islandin kotina vuosina 1885-1919.

Paikka on restauroitu näyttämään pitkälti samalta, kuin miltä se näytti kun presidentin perhe asutti paikkaa varhaisen 1900-luvun puitteissa.

Kotia kaunistavat sen alkuperäiset kalusteet, yhdessä presidentin suurristan metsästysmuistojen, eläinten nahkojen, ja muiden esineiden kanssa, joita Roosevelt hankki legendaaristen maailmaa kiertäneiden periodiensa aikana.

Viktoriaanista tyyliä olevaan, 23-huonetta sisältävään kartanoon on tarjolla opastettuja kiertokäyntejä päivisin klo 16 saakka.

Kotimuseokompleksiin kuuluu myös museo, vierailijakeskus, sekä kartanoa ympäröivät näyttävät maa-alueet.

8) Coe Hall & Planting Fields

Coe Hall & Planting Fields Long Island Yhdysvallat.

Coe Hall, joka on yksi Yhdysvaltain itärannikon vaikuttavimmista rakennuksista, on entinen Standard Oil öljy-yhtiön perijättären Mai Rogers Coen ja tämän aviopuolison, vakuutuspohatta William Robertson Coen kotikartano, ja Nassau Countyn päänähtävyys.

Uustudorilaista tyyliä olevaa kartanoa on ylläpidetty huolellisesti vuosikymmenten yli, mistä johtuen se edustaa edelleen hienosti Yhdysvaltain äveriään 1920-luvun mahtavuutta.

Kartanon huoneet on koristettu mittaamattoman arvokkailla kokoelmilla antiikki-esineitä, käsintehtyjä puu- ja kivitöitä, sekä alkuperäisiä taideteoksia.

Coe Hallin 165 hehtaarin maa-alueet, jotka tunnetaan nimellä Planting Fields, ovat säilyneet alkuperäisessä olotilassaan nykypäiviin saakka.

Planting Fields tarjoaa upeasti kaartuvia nurmikkoja, erinomaisia muodollisia puutarhoja, ja kasvihuoneita kauniilla kausiluontoisilla näyttelyillä, jotka kokonaisuutena tekevät kartanon maa-alueista yhtä suositun nähtävyyden kuin rakennus itsessään.

9) Fire Island National Seashore

Fire Island National Seashore valomajakka Long Island Yhdysvallat.

Fire Island National Seashore on pitkä, kapea valliriuttasaari, joka ulottuu aina historilliselta William Floydin kartanolta Robert Moses State Park puistolle saakka.

Valliriuttasaari määriteltiin kansalliseksi merenrannaksi vuonna 1964, tavoitteena suojella alueelta löytyviä lintujen elinympäristöjä, merellisiä metsiä, ja hiekkaisia dyynejä kaupalliselta kehitykseltä.

Pääsy Fire Islandiin on rajoitettu sen eteläisimpiin ja pohjoisempiin kärkiin, joiden yhteydestä löytyvät Fire Islandin valomajakka sekä Smith Pointin vierailijakeskus.

Valliriuttasaari sisältää myös kaksi muutakin vierailija keskusta, nimiltään Sailors Haven ja Watch Hill, jotka ovat tosin avoinna vain tärkeimpinä turistikuukausina ja joille pääsee vain kävellen tai veneellä.

Käydessäsi Fire Islandilla, voit nauttia esimerkiksi paikan tarjoamista tilaisuuksista patikointiin upeassa luonnossa ja lintujen seuraamiseen.

10) Montauk Point State Park

Montauk Point State Point Long Island Yhdysvallat.

Montauk Pointin osavaltiopuisto on kapea kaistale maata, joka muuttuu tiheäpuiseksi maastoksi Atlantin valtamerta kohden, muodostaen Long Islandin itäisen kärjen.

Puiston viehätyksiin kuuluvat muun muassa sen rannoille kerääntyvät hylkeet, Long Islandin parhaisiin kuuluvat surffaus- ja kalastus-vesialueet, sekä Montaukin valomajakka.


Montauk Point tarjoaa joukon piknikiin soveltuvia paikkoja sekä patikointipolkuja, joita käytetään talvisin murtomaahiihtoreitteinä. Kalastus on sallittua puistossa rajoitetusti vain sille määriteltyinä kuukausina.