Lontoon kansallisgalleria

Lontoon kansallisgalleria on Trafalgar Square aukiolla oleva kansallinen taidemuseo, jonka kokoelmat muodostuvat yli 2300:sta maalauksesta.

Taidemuseo on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Lontoossa, osittain sen vuoksi että museon pääkokoelmaan tutustuminen on ilmaista.

Museon taidekokoelma sai alkunsa, kun Britannian hallitus osti kokoelman ensimmäiset 36 maalausta pankkiiri John Julius Angersteinilta vuonna 1824.

National Gallery London UK

KUVA: Näkymä Kansallisgallerian pääsisäänkäyntiin sen edustalla olevalta Trafalgar Square aukiolta.


VIDEO: Maailmanmatkaaja ja journalisti Rick Stevesin tekemä esittely kansallisgalleriasta.

Ensimmäisen hankinnan jälkeen museon kokoelmat alkoivat laajentumaan nopeaa vauhtia varsinkin yksityisten lahjoitusten voimin, joiden avulla nykyisen kokoelman teoksista on museoon saatu kaksi kolmasosaa.

Vertailtuna kuitenkin muihin Euroopan kansallisiin taidemuseoihin, kuten Louvreen Pariisissa, tai Museo del Pradoon Madridissa, museon kokoelma on pysynyt pienenä.

Kokoelmaan kuuluu kuitenkin useita merkittäviä teoksia, mukaanlukien Vincent van Goghin “Auringonkukat”, Leonardo da Vincin “Kallioiden Neitsyt Maria”, ja Michelangelon “Hautaaminen”.

Rakennus, jossa taidekokoelma on näytillä on William Wilkinsin suunnittelema, ja se valmistui vuosina 1832–1838.

Koska rakennuksen näyttelytila on kuitenkin rajallinen, osa museossa aiemmin olleista taideteoksista siirrettiin Tate Gallery taidemuseoon (www.tate.org.uk) vuonna 1897.

Kansallisgalleria taidemuseon viralliset nettisivut löytyvät osoitteesta www.nationalgallery.org.uk, josta löytyvät tiedot niin aukioloajoista kuin vaihtuvista erikoisnäyttelyistäkin.


Voit tutustua myös muihin tarjolla oleviin palveluihin, kuten museokahvilaan, ravintolaan, sekä tehdä ostoksia, kirjojen, taidejulisteiden, ja lahjaesineiden suhteen, museon nettikaupan avulla (museosta löytyy myös fyysinen museokauppa).