Lontoon parhaat nähtävyydet

Katsaus Ison-Britannian pääkaupungin Lontoon parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Westminster Abbey, The Shard, sekä Victoria & Albert Museum.

Lontoo on lomakohteena tunnettu etenkin shoppailumahdollisuuksistaan, maailmanluokan ruokailupaikoistaan, ja yöelämän tarjonnastaan.

Lontoo Iso-Britannia.

Kaupunki on myös omiaan kohteena, jossa aikaa voi viettää yksinkertaisesti vain upeita aisteja täyttäviä historiallisia ja moderneja näkymiä ihaillen.

Lontoo tarjoaa mahdollisuuden kaikkeen aina patikoimisesta läpi Tudor aikakauden holvien kaupungin ihailuun yli 300 metrin korkeudesta käsin.

Osa nähtävyyksistä on ilmaisia tai halpoja, toiset taas luksusmaisia, osa keskustassa ja monet hieman kauempana keskustasta, mutta kaikille on yhteistä Lontoolle ominainen lähestymistapa kulttuuriin, perinteisiin, ja rajojen murtamiseen.

1) Science Museum

Science Museum Lontoo.

Lontoon Science Museum eli tiedemuseo jää usein naapureidensa, jättimäisen luonnonhistoriallisen museon ja Victoria & Albert museon, varjoon.

Mutta museorakennuksen sisältä löytyy yksi dynaamisimmista ja ajankohtaisimmista näyttelyistä koko Lontoon alueella.

Kokonaisuuteen kuuluu myös lapsiystävällisiä osioita, kuten avaruuden tutkimiseen liittyvät näyttelyt ja 3D IMAX elokuvatereatteri.

Science Museum järjestää usein erilaisia teemallisia, ajankohtaisia näyttelyitä, kuten vuoden 2017 “Robots”, kertoen ihmiskunnan pyrkimyksistä 500 vuoden ajalta luoda ihmishahmoisia koneita.

2) Portobello Road

Vaikka Portobello Road on antiikkimarkkinapaikka, se sisältää kuitenkin paljon muutakin.

Notting Hillin ja Ladbroke Groven välissä oleva Portobello Road on huippunähtävyys jo pelkästään värikkyytensä ja energiansa puolesta, sen elämää sykkivien katumarkkinoidensa ollessa kirsikkana kakun päällä.

Voit löytää Portobello Roadin puitteista monipuolisesti erilaisia klassisia aarteita, maukkaita aterioita tarjoavia ruokapaikkoja, sekä paikallisten suunnittelijoiden tuotteita.

Huomaa, että sinun kannattaa varata ostosten tekoon runsaasti käteistä, sillä myyntikojut eivät tyypillisesti tarjoa luottokorttiostoksia.

3) Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi maailman tärkeimmistä kirkoista, paikka, toimien viimeisenä leposijana kuninkaille ja kuningattarille, ajattelijoille ja visionääreille kuten Isaac Newton.

Kirkko on toivottanut vierailijoita tervetulleeksi ihailemaan sen mahtavuutta vuodesta 1090 saakka.

Paikka on saanut huonoakin mainetta turistimassojensa vuoksi, mutta se on silti kokonaisuutena useammankin käynnin arvoinen elämys, jota on mahdotonta yliarvioida nähtävyytenä.

4) The Shard

The Shard on yksi Lontoon ristiriitaisimpia tunteita herättävä rakennus, jättimäinen, modernia arkkitehtuuria edustava pilvenpiirtäjä, aito vertikaalinen kaupunki.

Pilvenpiirtäjä onkin elämyksellinen nähtävyys jo pelkästään rohkean arkkitehtuurinsa ansiosta.

Voit käydä pilvenpiirtäjän huipulla pääsymaksua vastaan, ja ylhäältä olevat maisemat ovat täysin rahan arvoiset, yhden parhaimmista koko Euroopan mittakaavassa, kattaen hyvällä säällä yli 60 km joka suuntaan.

Mikäli haluat ottaa kaiken irti The Shardista kokemuksena, voit myös ruokailla pilvenpiirtäjän Oblix-ravintolassa sekä yöpyä rakennuksen Shangri-La hotellissa, jossa jokaisessa sviitissä on mukana kiikarit maisemien ihailuun.

5) Somerset House

Somerset House tarjoaa useita koko Lontoon parhaisiin kuuluvia kohokohtia kuten Courtald Galleryn, Tudor-holvit, Edmond J. Safra Squaren, London Fashion Week -tapahtuman, sekä Spring-ravintolan.

Paikka on toiminut historiansa aikana 1600-lukulaisen aateliston residenssinä, laivaston tiloina, sekä valtion tulli- ja verotoimistoina, edustaen kaupungin kehitystä vuosisatojen varrella.

Voit tutustua Somerset Houseen opastetun kiertokäynnin avulla tai kiertää aluetta itsenäisesti, levähtäen välillä esimerkiksi tasokkaan ruoan parissa julkkikokki Tom Aikenin Tom’s ravintolassa.

6) Victoria & Albert Museum

Vuonna 1852 avattu Victoria & Albert Museum on maailman suurin designin ja koristeellisen taiteen museo, jota ovat ylistäneet vuoden varrella niin historioitsijat, taiteilijat, ja paikkaan tutustuneet turistit.

Vaikka paikka on täynnä arvokkaita perinteitä, se muuntuu ajan myötä tarjonnaltaan, vastaten kävijöiden odotuksiin erilaisilla tapahtumilla ja vaihtuvilla teemanäyttelyillä.

Lisähoukutuksena Victoria & Albert -museon käynnille on se, että sisäänpääsy paikan pysyviin kokoelmiin tutustumiseen on ilmaista.

7) Leake Street

Useimmat turistit yllättyvät saadessaan tietää, että yksi Lontoon eläväisimmistä taiteen tapahtumapaikoista on rähjäinen takakuja Waterloon maanalaisen aseman lähellä.

Mutta Leake Street tosiaan tarjoaa lumoavan valikoiman taidetta, sekä mielenkiintoisilta katutaiteilijoita että maanalaisilta performanssitaiteilijoilta.

Leake Street, joka tunnetaan lempinimellä “Banksy Alley” ja joka koostuu monesta osasta, mukaanlukien teatteritiloista ja kävelyväylästä halki tunnelinmuotoisen kankaan, on tapahtumapaikkana Cans Festival tapahtumalle, jossa maailman korkeatasoisimmat graffiti-taiteilijat tulevat esittelemään taitojaan.

8) The Hayward Gallery

The Hayward Gallery ei ole yhtä korkeaprofiilinen nähtävyys kuin naapurista löytyvät Tate Modern tai monumentaalinen Victoria & Albert Museum, mutta sen betoniseinien sisällä on joukko modernin taiteen kaikkein seikkailunhaluisimpia ja haastavimpia teoksia.

Osana Southbank Centre keskusta toimiva Hayward Gallery on toiminut näyttelytiloina useille Britannian tunnetuimmille modernin taiteen edustajille, kuten Tracy Emin, David Shrigley, sekä Anthony Gormley, kansainvälisiin nimiin kuuluessa vuosien varrella puolestaan mm. Andy Warhol, Ernesto Neto, ja Brigitte Kowanz.

9) Royal Albert Hall

Kun kuningatar Victoria suuntasi valtakautenaan merkittävän osan kruunun varallisuudesta ja nerokkuudesta erilaisten monumenttien rakentamiseen, Royal Albert Hall valittiin paikaksi konserttisalille, joka tulisi muuttamaan Britannian musikaalisen maiseman.

Kyseessä on aidosti yksi maailman suurista esitystiloista, joka sijaitsee yhdellä kaikkein viehättävimmistä kulmista Lontoota.

Viime vuosikymmeninä modernisoitu konserttisali toimii isäntänä live-esityksille aina klassisen musiikin mestareista, kuten Tchaikovsky ja Handel, moderniin musiikkikulttuuriin saakka, jota edustavat esimerkiksi Alice Cooper sekä Lady Gaga.

10) Alexandra Palace

Alexandra Palace on historiallinen esitystila ja henkeäsalpaava arkkitehtuurillinen kokonaisuus Muswell Hillin, Crouch Endin, ja Wood Greenin asuinalueiden tuntumassa.

Paikka on yksi viktoriaanisen aikakauden merkittävimpiä arkkitehtuurillisia töitä, joka on ollut vuodesta 1935 BBC tv-palvelun kotipaikka.


Rakennusta ympäröivät puutarhat ovat rakennuksen näkemisen ohella erinomainen paikka auringoisen Lontoon päivän viettoon.