Los Angeles nähtävyydet – 10 huippukokemusta

Katsaus kymmeneen Los Angeles nähtävyydet kohokohtaan, jotka tarjoavat huippukokemuksia ja tekemistä lyhyen ja pidemmänkin loman ajalle.

Los Angelesin kiertokäynnit ja nähtävyydet tarjoavat jokaiselle perheen jäsenelle jotakin, aina huipputasoisista huvipuistolaitteista kävelyihin historiallisten kaupunginosien läpi.

Teemapuistohuvituksiin lukeutuvat uskomattoman jännittävät kokemukset kuten Transformers the Ride 3D, kulttuurikohokohtia ollessa toisaalta esimerkiksi The Getty Center, LACMA, ja Walt Disney Hall.

Yhdysvaltain Los Angelesissa pääset myös avaruusmatkailun tunnelmaan Space Shuttle Endeavourin luona, tai aikamatkailemaan Dinosaur Hall salissa.

Voit myös käydä opastetulla kiertokäynnillä Los Angelesin kuuluisilla elokuvastudioilla, tutustua kaupunkiin vaikkapa Starline Toursin tai TMZ Tourin kyydissä, sekä yhdistää ulkoilun ja kaupunkiin tutustumisen pyöräily- ja patikkaretkillä.

1) Näe Van Goghin “Iirikset” – Getty Center

Vincent van Gogh "Iirikset" maalaus - Los Angeles nähtävyydet.

Los Angelesin museot pitävät sisällään useita maailman tunnetuimmista taidekokoelmista. Läpi kaupungin, voit löytää mestariteoksia kuten Vincent Van Goghin “Iirikset”, yksi historian kaikkein kalleimmista maalauksista ja nykyään näytillä yleisölle Getty Centerin (getty.edu/art/VanGogh) tiloissa Brentwoodissa.

2) Ota studiokierros – Universal Studios Hollywood – Los Angeles nähtävyydet

Los Angeles on maailman viihde-elämän pääkaupunki, ja elokuvien ystäville huippukokemus on ilman epäilystä kulissien taakse menevä studiokierros.

Universal Studios Hollywoodin studiokierros (universalstudioshollywood.com/studio-tour) on kenties paikan legendaarisin nähtävyys – ja sen alkuperäinen kohokohta, joka sai alkunsa vuonna 1915, hieman sen jälkeen kun teemapuisto avasi ovensa.

Jimmy Fallonin selostama Studio Tour kiertokäynti tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutkia aidon Hollywoodin filmistudion tiloja ja toimintaa kosketusetäisyydeltä. Kierros sisältää Oscar-voittaja filmintekijä Peter Jacksonin sykähdyttävän King Kong 360 3D:n, joka on maailman suurikokoisin 3D-kokemus.

3) Nauti Los Angelesin filharmonikoista – Walt Disney Concert Hall

Grand Avenue väylän varrella Los Angelesin Downtown-aluetta sijaitseva Walt Disney Concert Hall (laphil.com/visit) on kotipaikka Los Angeles Philharmonic orkesterille ja Los Angeles Master Chorale kuorolle.

Pritzker Prize palkinnon voittaja arkkitehti Frank Gehryn suunnittelema talo, jonka akustiikka on Yasuhisa Toyotan käsialaa, on mahtava konserttitila, joka on saanut osakseen maailmanlaajuista kriittistä kiitosta ja ylistystä konsertinkävijöiltä sen upean arkkitehtuurin ja poikkeuksellisen hyvän äänentoiston ansiosta.

Tiloissa voit käydä seuraamassa Los Angelesin filharmonikkojen konsertin ja kokea samalla klassista musiikkia siten, kuin se on parhaiten tarkoitus kokea.

4) Ruokaile tähtien kanssa – Wolfgang Puck

Wolfgang Puck Spago Beverly Hills.

Jos olet elokuvien, TV:n, tai musiikin ystävä, maailmasta ei löydy parempaa kaupunkia nähdä kuuluisuuksia kuin Los Angeles.

Minne tahansa menetkään Los Angelesissa, aina on olemassa hyvä mahdollisuus että tulet törmäämään maailmanluokan tähteen, etenkin jos ruokailet ravintoloissa, joita julkkikset rakastavat, mukaan lukien Wolfgang Puckin Spago Beverly Hills (wolfgangpuck.com/spago-beverly-hills/) ravintola.

4) Näe Hollywood uudella tavalla – Runyon Canyon

Runyon Canyon puisto Los Angeles.

Nähdäksesi Hollywoodin erilaisessa valossa, suuntaa Runyon Canyon Park (laparks.org/runyon/) puistoon, yhteen Los Angelesin suosituimmista patikointi-alueista.

Sijaiten vain kaksi korttelia vilkkaasta Hollywood Boulevardista, Runyon Canyon on tunnettu sen julkkishavainnoista ja 36,5 hehtaarin kokoisesta koirapuistosta, jossa koirat saavat juosta vapaina.

Voit suunnata puistosta alamäkeä suoraan Hollywoodin ytimeen, jossa vastaan tulevat suositut nähtävyydet kuten TCL Chinese Theatre, Hollywood & Highland Center, ja Hollywood Museum.

5) Hyppää maailmanpyörän kyytiin – Santa Monica Pier

Maribusta South Bayhin saakka, Los Angeles on kotipaikka useille Etelä-Kalifornian parhaista rannoista. Olennaisen ikuisen kesän kokemuksen saadaksesi sinun kannattaa käydä 3,2 km pitkällä Santa Monica Beach rannalla.

Vuonna 1909 avattu historiallinen Santa Monica Pier (santamonicapier.org) on suosittu käyntikohde koko perheelle, koti Pacific Park huvipuistolle, Heal the Bay Aquarium akvaariolle, sekä 1922 Carousel karusellille, joka tuli maailmankuuluisaksi Paul Newmanin vuoden 1973 elokuvasta “Puhallus”.

Älä missaa myöskään ajelua maailman ainoassa aurinkovoimalla toimivassa maailmanpyörässä, josta on upeat lintuperspektiivinäkymät rannikolle.

6) Ajelu Sunset Stripiä pitkin – Whisky A Go Go – Los Angeles nähtävyydet

Whisky A Go Go Los Angeles.

Angelenot ovat kuuluisia rakkaudestaan autoiluun, oli kyseessä sitten Petersen Automotive Museon näyttelyt tai ajelu ratin takana pitkin maisemia tarjoavia katuja.

Kaupungin yläpuolisista kanjoneista aina unohtumattomiin rannikkonäkymiin saakka, näköala-ajelu on ainutlaatuinen kokemus Los Angelesissa.

Yksi Los Angelesin kuuluisimmista tienpätkistä on legendaarinen Sunset Strip West Hollywoodissa, kotina musiikkitapahtumapaikoille, kuten historiallinen Whisky A Go Go (whiskyagogo.com) ja kuuluisille ravintoloille kuten The Eveleigh.

7) Käy seuraamassa peliä – Dodger Stadium

Los Angeles on aidosti mestareiden kaupunki, aina “Showtime” -aikakauden Lakerseista aina Kingseihin, Galaxyyn, sekä USC:n ja UCLA:n NCAA koripallomestaruuksiin saakka.

Baseballin ystäville tarjonta ei parane ottelun seuraamisesta Dodger Stadium (mlb.com/dodgers/ballpark) stadionilla, joka on yksi suurista Major League Baseball liigan katedraaleista.

Sitten vuoden 1962 avajaisten Dodger Stadiumilla on järjestetty kahdeksan World Series -loppuottelusarjaa, ja kaupungin kotijoukkue Dodgers on voittanut yhteensä neljä baseball-mestaruutta.

8) Löydä salainen helmi – Gamble House

Alakaupungista rantakaupunkeihin asti, Los Angeles on täynnä maailmankuuluisia maamerkkejä ja nähtävyyksiä. Mutta jos katsot tarkemmin, kaupungin alueella on löydettävissä olevia piilotettuja helmiä, kuten historiallinen Gamble House (gamblehouse.org) Pasadenassa.

Vuosina 1908-1909 rakennettu Gamble House on nykyään kansallinen historiallinen maamerkki, käsityöläistyylinen mestariteos hämmästyttävällä sisustuksella, toteutettuna useista eri puulaaduista edukseen erottuvilla rakenteilla, väreillä, ja rakeisuudella, sekä räätälöidyillä huonekaluilla.

9) Shoppaile pyörtymiseen saakka – Rodeo Drive – Los Angeles nähtävyydet

Rodeo Drive - Los Angeles nähtävyydet.

Shoppailuholistit pääsevät taivaan portille saapuessaan Los Angelesiin.

Kävitpä sitten suosituissa kauppakeskuksissa kuten The Grove tai Santa Monica Place, tehtaanmyymälöitä sisältävässä Citadel Outletsissa, tai uniikkeja myymälöitä täynnä olevissa lähiöissä kuten Highland Park, kohteista löytyy aina jotain mielenkiintoista ostettavaa.

Äärimmäinen ikkunashoppailukokemus on tarjolla maailmankuulun Beverly Hillsin Rodeo Drive (rodeodrive-bh.com) kadun varrella, joka on luksuksen ja tyylin ruumiillistuma.

10) Kävele lähelle Hollywood-kylttiä – Los Angeles nähtävyydet

Hollywood-kyltti Los Angeles.

Tunnetko itsesi vailla inspiraatiota olevaksi? Voit vaihtaa perspektiiviäsi elämään käymällä maailmankuululla nähtävyydellä, Hollywood-kyltillä (hollywoodsign.org).

Vaikka itse Hollywood-kyltin tontille on sinällään pääsy kielletty vierailijoilta, läheltä kylttiä löytyy useita mahtavia kävelyreittejä, jotka tarjoavat hienoja kuvakulmia kyltille.


Hollywoodin Franklin Avenueltä sinun kannattaa suunnata pohjoiseen Beachwood Drivellä; käänny vasempaan Ledgewood Drivellä ja jatka kiemurtelevaa reittiä ylämäkeen. Jatka oikealle kolmisuuntaisesta risteyksestä Deronda Drive väylälle.