Louisvillen nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltojen Kentuckyn osavaltion Louisvillen kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Kentucky Derby, Louisville Mega Cavern, sekä Slugger Field.

Kolme yleistä syytä, miksi vierailijat käyvät Louisvillessä, ovat Bourbon, baseball, ja hevoskilpailut.

Louisville Kentucky Yhdysvallat.

Vaikka monet kaupungin parhaista nähtävyyksistä keskittyvät näihin teemoihin, Louisville sisältää paljon muutakin hauskanpitoa kaikenikäisille vieraille.

Vuosittain päätapahtumiin kuuluu toukokuinen Churchill Downsissa järjestettävä Kentucky Derby.

Kaupunki tunnetaan myös urheilujoukkueistaan, kuten yliopistosarjan Louisville Cardinals baseball- & koripallojoukkueistaan.

Budjettiystävällinen tapa nähdä kaupungissa huippubaseballia on kuitenkin Louisville Bats, joka pelaa alasarjassa, MLB ammattilaisseura Cincinnati Redsin farmijoukkueena, Slugger Field areenalla.

Louisvillen tutustumiseen sen bourbon-kulttuurin puolesta lukeutuu Urban Bourbon Trail -kierros, jossa pääset maistelemaan kaupungin historiaa omakätisesti.

Yksi innovatiivisimmista tavoista tutustua kaupunkiin on nimeltään The Louisville Quest, TV:stä tutun “Amazing Race” kilpailun tyylinen aarteenmetsästys, jossa tiimit kilpailevat toisiaan vastaan tutkiessaan kaupunkia.

Lisävaihteen seikkailuille Louisvillessä tarjoaa Louisville Mega Cavern -luolasto, joka toimii kotina maailman ainoalle maanalaiselle zipline-köysiradalle.

Louisvillessa on kaiken muun ohella joukko historiallisia kohteita, museoita, ja puistoja – mukaanlukien kuuluisa Waterfront Park – joten löydät aina tekemistä sekä sisätilojen että ulkotilojen tutkimiseen.

1) Louisville Waterfront Park

Waterfront Park, eli rantapuisto, on laaja, 34 hehtaarin kokoinen alue, jolta on mahtavat näkymät Louisvillen kaupungin siluettiin.

Puiston viehätykseen kuuluvat kävely- ja hölkkäyspolut Ohio-joen myötäisesti, tapahtumapaikkatila esimerkiksi konserteille ja festivaaleille, tilava nurmikko jalkapalloa, amerikkalaista jalkapalloa, tai frisbeen heittelyä varten, sekä runsaasti rauhallisia paikkoja lukemiseen, rentoutumiseen, tai piknik-ruokailuun.

Voimakkaan viime vuosien kehitystyön myötä puistoon ja sen yhteyteen on tullut useita festivaaleja (kuten Forecastle), markkinoita, taidenäyttelyitä, polkupyörävuokrausta, ravintoloita, Belle of Louisville -jokilaiva, lasten leikkipuisto, ja paljon muuta.

2) Slugger Field – Louisville Bats

Baseballin alasarjaa pelaavan Louisville Bats -joukkueen koti-ottelut Slugger Field areenalla ovat erinomainen nähtävyys kaupungissa käynnin ohessa.

Monella tapaa Batsin koti-ottelut edustavat menneen aikakauden baseball-pelien viehätysty: huipputaitoista peliä, rentoa tunnelmaa, edullisia hintoja, ja hauskanpitoa.

Toisin kuin MLB-ammattilaissarjan otteluihin, Louisville Batsin koti-otteluita pääsee seuraamaan koko perheen voimin pienellä summalla, joka ei riko matkabudjettia.

Jos olet matkassa ryhmän kanssa, Louisville Batsin kentällä on tarjolla oikean pelikentän puolen alueella ryhmäterasseja buffet-ruokailulla kiinteään hintaan, ruokatarjoiluun kuuluessa hot dogeja, nyhtöpossua, grillattua kanaa, keitettyjä papuja, juustomakaronia, popcornia, sekä juomia.

Muutoin voit ruokailla stadionin yhteydessä toimivassa panimoravintola-grillissä, joka on avoinna peliä ennen ja sen jälkeen.

3) The Louisville Quest

The Louisville Quest on teeveestä tutun “The Amazing Race” kilpailun tyylinen peli, joka on osittain aarteenmetsästystä, osittain kilpailua, ja osittain historiallinen nähtävyyksien kiertokäyntiä.

Voit valita yhden kolmesta vaihtoehtoisesta reitistä, ratkoen arvoituksia samalla kun kilpailet muita joukkueita vastaan (joihin voi kuulua kahdesta viiteen ihmistä) Louisvillen seudulla.

Keskimääräinen aika seikkailun selvittämiseen on kaksi ja puoli tuntia, käyden läpi historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä läpi kaupungin.

Pelin organisoijat ovat erittäin hyvin järjestäytyneitä, ja vaikka tiimi tulisikin viimeisenä maaliin, kaikki ovat voittajia hauskanpidon suhteen.

The Quest, joka järjestetään lauantaisin huhtikuun puolestavälistä lokakuun puoleenväliin saakka, on loistava tapa tutustua kaupunkiin ja oppia samalla yksityiskohtia paikasta.

4) Muhammad Ali -keskus (The Muhammad Ali Center)

Muhammad Ali syntyi Louisvillessä, joten on soveliasta, että hänen nimeään kantava monikulttuurinen keskus ja museo löytyy samasta kaupungista.

Museo, joka sijaitsee Louisvillen keskustassa, sisältää kolme kerrosta, joissa pääset tutustumaan Alin elämän tapahtumiin ja miehen itsensä arvoihin.

Voit aloittaa kierroksen inspirationaalisella 14-minuutin pituisella filmillä ennen kuin testaat varjonyrkkeilytaitojasi osana interaktiivista Ali-näyttelyä.

Museoon kuuluu lasten taideteoksista koottu 16,7 metriä pitkä “Hope and Dream Wall” taidetyö, muiden taide- ja valokuvausteoksia kokoelmien sijaitessa keskuksen Howard L. Bingham -galleriasta.

5) Cave Hillin hautausmaa (Cave Hill Cemetery)

1800-luvulla entisen maatilan alueelle luotu Cave Hillin hautausmaa on luonteeltaan maalaismainen hautaus-alue, joka on suunniteltu hyödyntämään maaperän luonnollisia aaltoilua ja kuvakorttimaisen kauniita ominaisuuksia.

Nykyään hautuumaa on viehättävää, maisemoitua aluetta tyynellä ilmapiirillä.

Virallisesti vuonna 1848 luotu hautausmaa on listattu kansalliseen historiallisten kohteiden rekisteriin, sisältäen useiden tunnettujen paikallisten merkkihenkilöiden hautapaikkoja, mukaanlukien kenraali George Rogers Clarkin, (KFC ravintolaketjusta tunnetun) Harland Sandersin, journalisti Henry Wattersonin, sekä James Guthrien viimeiset leposijat.

Osasta viikonloppuja alueelle järjestetään opastettuja kävelykierroksia, tarjolla ollessa myös omatoimisen kierroksen tekemistä varten luettelo hautapaikoista ja navigointia helpottava kartta.

6) Locust Grove

Vuonna 1790 rakennettu Locust Grove, georgialaistyylinen kartano ja kansallinen historiallinen maamerkki noin 22 hehtaarin alueella, oli aikoinaan kotitalo Amerikan vapaussodan sankari kenraali George Rogers Clarkille.

Clarkin ansioihin luetaan myös Louisvillen kaupungin perustaminen.

Kenraalin sukulaisten perintönä kartanoon on jäänyt muotokuvia, miekkoja, kirjoja, sekä hopeatöitä, rakennuksen huonekalujen ollessa yhden parhaimmista Kentuckyn alueen tyyliä edustavista kokoelmista.

Museokierrokset rakennukseen alkavat opasvideolla, jota seuraa 45-minuuttia pitkä tontin ja gallerian kierros.

Paikan historia on monella tapaa mielenkiintoinen, ja siihen liittyy kaikkea aina kaksintaisteluista presidentillisiin vierailuihin saakka, mukaanlukien tutkimusmatkailijoiden Lewisin ja Clarkin käynti talossa.

7) Urban Bourbon Trail

Aina siitä saakka kun Evan Williams ensimmäistä kertaa markkinoi viskiä Louisvillessä vuonna 1780, tislaamot ovat jättäneet jälkensä kaupungin kehitykseen ja historiaan.

Jos pidät itseäsi bourbonin historian tuntijana, Urban Bourbon Trail -reitti tulee testaamaan tässä suhteessa tietojasi ja taitojasi.

Voit suorittaa reitin monella tapaa, joista vanhan koulukunnan tapa on käydä hakemassa reittipassi Visitor Center -keskuksesta, joka täytetään leimoilla. Modernimpi tapa on ladata Urban Bourbon Trail -sovellus kännykkääsi tai tablettiisi.

Urban Bourbon Trail -reitti kulkee hotellibaarien, pubien, ja tislaamojen kautta, joista esimerkiksi pelkästään tislaamoja on Kentuckyssä yli 20 kappaletta).

Tilaaminen kullakin pysähdyspaikalla ansaitsee sinulle leiman, ja kun reittipassi on täynnä, voitat t-paidan ja sertifikaatin kierroksen suorittamisesta.

8) Cherokee Park

Cherokee Park on Louisvillen suosituin puisto, josta löytyy mahdollisuuksia kalastamiseen, hevosratsastamiseen, softballin pelaamiseen, tennikseen, koripalloon, pyöräilyyn, ja hölkkäilyyn.

Puisto, jonka suunnitteli kuuluisa visionääri Frederick Law Olmsted, sisältää pääkohokohtanaan 3,8 km pitkän näköalasilmukan.

Cherokee-puistoon sisältyy paljon oheispalveluita ja viihdykettä, mukaanlukien jousiammuntarata, kalastusjärvi, lintujen suojelualue, leikkikenttiä, patikointipolkuja, jalkapallokenttiä, suihkulähteitä, sekä suihkuallas.

Puiston naapurissa sijaitsee 9-reikäinen golf-rata snackbaarilla, golf-tuotteiden myymälällä, piknik-alueella, ja puttausviheriöllä.

9) Louisville Mega Cavern

Louisville Mega Cavern on maailman ainoa maanalainen ilmaseikkailurata.

Kaupungin alta menee kaikkiaan yli 27 km verran maanalaisia käytäviä, ja Mega Cavern -radan avulla pääset vierailemaan osaan niistä.

Luolasto sai alkunsa kalkkikivikaivoksena 1930-luvun kuluessa, ja nykyään voit nähdä luolastoa zipline-köysiradan avulla luolastoa alaspäin.

Kokonaisuudessaan kierros kestää 60-70 minuuttia, jonka aikana opit varhaisista luolamuodostelmista, näet historiallisen replikan Kuuban ohjuskriisin aikaisesta laskeumabunkkerista, ja opit kierrätysprosessista.

Mega Cavernin kierroksen mini-ikärajana on viisi ikävuotta. Mukana tulee tuoda varpaat piilottavat suljetut kengät.

10) Kentucky Derby

Kentucky Derby hevoskilpailuun osallistuu huipulle luokiteltuja, kolmivuotiaita täysverisiä kilpahevosia, kilpailussa, jota monet kuvaavat kaikkien urheilulajien jännittävämmiksi kahdeksi minuutiksi.

Tapahtuman historia ulottuu vuoteen 1875, ja se järjestetään vuosittain ensimmäisenä toukokuun lauantaina, toimien kulminaationa kymmenen päivää kestävälle piknikkejä, viihdetapahtumia, kuuma-ilmapallo-, polkupyöräily-, ja höyrylaivakilpailuja sisältävälle festivaalille.

Vaikka Kentucky Derby oli ensimmäinen nykyisin kolmesta maailmankuulusta hevoskilpailutapahtumasta, tapahtuma on myös kuuluisa minttugrogeistaan ja katsojien hatuistaan.


Derby järjestetään legendaarisessa Churchill Downsissa, johon voi tutustua opastetuilla kävelykierroksilla. Tarjolla on myös muistoesinemyymälä.