Madeira nähtävyydet

Madeira nähtävyydet parhaimmistoa ovat Santa Maria Columbus laivapurjehdus, Mercado dos Lavradores markkinat, Monte palatsin trooppiset puutarhat, Madeira Story Centre, sekä Sé katedraali.

Santa Maria Columbus laivapurjehdus on ainutlaatuinen tilaisuus kokea miltä Columbuksen Santa Maria laivan, jolla hän löysi Amerikan 1400-luvulla, kyydissä on tuntunut olla.

Laiva on kopio Santa Mariasta, ja se risteilee kaksi kertaa päivässä Funchalin satamasta Madeiran eteläistä rannikkoa.

Risteilyn aikana voit nähdä miten periodiasuun pukeutuneet miehistön jäsenet työskentelevät laivan parissa ja tietysti näet myös Madeiran saaren parhaimmat kasvot mereltä käsin.

Mercado dos Lavradores markkinat eli työläisten markkinat ovat parhaimmillaan perjantaisin, jolloin jokainen maanviljelijä Madeirassa tulee myymään tuotteitaan markkinarakennukseen.

Markkinapaikan ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa voit ostaa kukkia, hedelmiä ja vihanneksia. Pohjakerroksessa myydään kalaa, mukaanlukien espada, joka on syvänmerenkala.

Osa markkinoiden viehätystä ovat paikalliset naiset jotka myyvät kukkia perinteisiin Madeiralaisiin pukuihin sonnustautuneena.

Monte Palatsin Trooppiset Puutarhat (www.montepalace.com) on 1900-luvun alusta peräisin oleva rakennus, joka ennen toimi “Monte Palace Hotel” nimisenä hotellina, ja sen upeat puutarhat.

Puutarha on hyvä paikka nähdä varsinkin Madeiran kuuluisimmat kasvit eli trooppiset “Laurissilva” puut. Puutarha sisältää kuitenkin ainutlaatuisen kokoelman myös ei-Madeiralaisia kasveja ympäri maailmaa, kuin myös useita pieniä lampia joissa on esimerkiksi Koi kaloja.

Madeira Story Centre (www.storycentre.com) on museo, joka kertoo Madeiran historian multimedia teknologioiden ja interaktiivisuuden avulla.

Käynti Story Centressä on helppo yhdistää käyntii Monte Palatsilla, sillä museo sijaitsee aivan Monte köysiradan lähtöpaikan edessä.

Museon kiertokäynti vie arviolta noin 60 minuuttia ja se on tarjolla neljällä kielellä, mukaanlukien englanti. Museosta löytyy myös teemakahvila sekä muistotavara myymälä.

Sé Katedraali, joka valmistui vuonna 1517, on tunnettu varsinkin erikoisesta arkkitehtuuristaan.

Sen rakennustyylissä näkyvät varsinkin etelä-eurooppalainen goottilainen rakennustyyli, kuin myös moorilainen ja Manueline rakennustyylit.


VIDEO: Deutsche Welle English kanavan tekemä Madeiran esittely.

Katedraalin kohokohtiin kuuluu sen Capela do Santissimo osassa oleva suuri maalaus 1600-luvulta joka esittää pyhää ehtoollista.

Madeiran matkat

Madeiran matkat ovat pohjoismaalaisten ja varsinkin suomalaisten suosiossa, ja paikka tarjoaakin paljon nähtävää ja koettavaa vuoristoista rantoihin ja yöelämään saakka.