Madrid nähtävyydet

Madrid nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Madridin kuninkaanlinna, Kybelen aukio, Gran Vía katu, Teatro Real ooppera, sekä Museo del Prado museo ja taidegalleria.

Madridin Kuninkaanlinna on Espanjan kuninkaan virallinen asunto ja läntisen Euroopan suurin kuninkaanpalatsi, kooltaan yhteensä yli 135 000 neliömetriä yli 2 800 huoneen voimalla.

Palatsi on osittain avoinna turisteille, poikkeuksena ajat jolloin se on virallisessa käytössä. Kuninkaanlinnan kohokohtiin kuuluvat kuninkaallinen puutarha, kuninkaallinen asekokoelma, sekä Almudenan katedraali.

Kybelen aukio ja sillä oleva Kybelen suihkulähde ovat yksi Madridin tunnetuimmista symboleista samaan tapaan kuin Tuomiokirkko toimii Helsingin symbolina.

Kybelen aukioon kuuluvat Espanjan postin häikäisevän kaunis rakennus jota monet ovat verranneet hääkakkuun, Espanjan pankin rakennus, Espanjan armeijan päärakennus, sekä kaikkein dramaattisin rakennus aukiolla, Madridin kaupungintalo, entinen Palacio de Comunicaciones.

Gran Vía katu, jota usein kutsutaan espanjalaiseksi Broadwayksi, on yksi tärkeimpiä ostoskatuja Espanjassa, ja sen varrella on useita merkittäviä hotelleja sekä isoja elokuvateattereita.

Gran Vian arkkitehtuurisiin kohokohtiin kuuluvat Metropolis rakennus, 88 kerroksinen Telefonica pilvenpiirtäjä, sekä Capitol art deco rakennus Plaza del Callaolla.

Teatro Real (teatro-real.com) eli Kuninkaallinen teatteri on yksi Euroopan tärkeimmistä oopperoista. Ooppera valmistui vuonna 1850 Kuningatar Isabel II:n toimesta, josta myös “kuninkaallinen” on peräisin oopperan nimessä.

Teatro Realilla on myös museo, ja kun oopperassa ei ole esityksiä, siihen voi tutustua päivittäisillä turistikierroilla.

Museo del Prado museo (museodelprado.es) ja taidegalleria pitävät sisällään yden vaikuttavimmista kokoelmista Eurooppalaista taidetta, aina 12-vuosisadalta aikaiselle 19-vuosisadalle.

Maalausten ja veistosten lisäksi sen tärkeisiin kokoelmiin kuuluvat yli 5 000 piirustusta, 2 000 printtiä, 1 000 kolikkoa ja medallia, sekä myös yli 2 000 koristeellista objektia ja taide-esinettä. Veistoksia museossa on yli 700.


Tärkeitä taiteilijoita joiden teoksia museossa on esillä ovat mm. Titian, Peter Paul Rubens, Raphael, Botticelli, Caravaggio, Albrecht Dürer, Rembrandt, sekä Thomas Gainsborough.