Malaga nähtävyydet

Malaga nähtävyydet parhaimmistoa ovat Pablo Picasson synnyinpaikka ja Picasso museo, Gibralfaro linnoitus, Alcazaba ja Flavian roomalainen teatteri, Malagan satama, sekä Calle Larios pääkatu.

Pablo Picasson synnyinpaikka (fundacionpicasso.es) ja Picasso museo (museopicassomalaga.org) kuuluvat monen Malagan kävijän ohjelmaan, sillä Picasso on kautta aikain kuuluisin malagalainen, toisaalta näyttelijä Antonio Banderaksen fanit saattavat olla eri mieltä.

Picasson synnyinpaikka on aivan Malagan keskustassa, Plaza de la Mercedillä, ja toimii nykyään museona. Picasso Museo puolestaan keskittyy Picasson töiden esittämiseen, ja siellä on myös Picassoon keskittynyt kirjasto sekä kirjakauppa.

Gibralfaro linnoitus on 131 metriä korkean kukkulan laella, josta on upeat näkymät yli Malagan. Linnoitus on peräisin 14-vuosisadalta, jolloin alue vielä oli Granadan kuningaskunnan hallussa.

Gibralfarolle vie helposti käveltävä kävelytie, joka saattaa olla ruuhkainen kaikkein suosituimpina turistikuukausina.

Alcazaba on linnoitus rakennelma aivan sisimmässä Malagassa, ajalta jolloin Moorit hallinnoivat aluetta (Alcazaba tarkoittaa arabiaksi linnoitusta). Sen vieressä on Flavian roomalainen teatteri, jäänteenä muinaisen roomalaisen kulttuurin ja hallinnon ajalta Malagassa.

Malagan satama (malagaport.net) on yksi Espanjan tärkeimmistä ja myös kauneimmista satamista. Satamaan tutustuminen on helppo yhdistää keskeisimpään Malagaan tutustumisen yhteyteen, sillä sataman vieressä sijaitsevat El Perchelin, La Trinidadin ja Lagunillasin korttelit, jotka muodostavat ydin-Malagan.


Calle Larios pääkatu on Malagan tunnetuin katu ja myös parhain ostoskatu turistin näkökulmasta. Suosittu tapa tutustua Calle Lariokseen on aloittaa Paseo del Parquelta, joka on idyllisen kaunis katu joka menee aivan palmupuisen puiston vieressä aina satamaan asti, ja päättyy Calle Lariokselle.