Mallorca nähtävyydet

Mallorca nähtävyydet parhaimmistoa ovat Soller rautatie, merirosvoseikkailu show, Cap de Formentor, Bellverin linna, sekä Sa Calobran ranta.

Soller rautatie (trendesoller.com) on näköalareittiä kulkeva rautatie yhteys, joka kulkee Sóllerin ja Palma de Mallorcan välillä.

Junayhteys on näköalojen lisäksi myös katsaus vanhaan Mallorcaan, sillä juna on vienyt matkustajia Palma de Mallorcan Sóllerin väliä vuodesta 1912. Juna matkaa 27 km kapearaiteista rataa pitkin läpi kauniiden Mallorcan saaren maisemien.

Solleriin kylän kohokohtia ovat mm. Torre Picada (vahtitorni) ja Sollerin linna, jotka rakennettiin 1500-luvulla “Corsaireja” eli Barbary rannikon merirosvoja vastaan.

Merirosvoseikkailu show (piratesadventure.com) on show joka sekoittaa maailmanluokan akrobatiaa, gymnastiikkaa, ja henkeäsalpaavaa tanssia, kaikki merirosvotarinaan yhdistettynä.

Show on myös yhdistetty illalliskokemukseen, sillä illallinen sisältyy lipun hintaan. Showsta on olemassa myös rohkeampi k18 versio, jonka esitysajankohta on myöhemmin illalla.

Show tila on noin 10 km päässä Palman keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Cap de Formentor on näköalakieleke ja 13,5 km pitkä näköala-ajoreitti, joka sijaitsee pohjoisimmalla pisteellä Mallorcan saarta.

Sen korkein kohta ja paras paikka vaikkapa valokuvien ottoon, on noin 384m merenpinnan yläpuolella.

Näköala ajoreitti alueelle kulkee Port de Pollencasta Cap de Formentoriin, jonka on suunnitellut italialainen insinööri Antonio Paretti, jonka toinen mestariteos saarella on tie Sa Calobra rannalle.

Alueella on useita näköalan ihailupaikkoja, joista tunnetuin on Mirador del Mal Pas, jota kutsutaan myös Mirador d’es Colomer nimellä, koska voit nähdä siltä pienen saaren nimeltään Colomer.

Finisterre näköalapaikka antaa taas panoramisen näköalan Menorcaan idässä, Cala Fiqueraan lännessä, ja Alcudiaan etelässä.

Bellverin linna on linna joka sijaitsee kukkulalla lähellä Palma de Mallorcaa, ja se on yksi merkittävimmistä historiallisista rakennuksista Baleaarisilla saarilla.

Linna rakennettiin 1300-luvulla Aragonin kuningas James II:n toimesta. Sitä käytettiin myös armeijan vankilana 1700- ja 1800-lukujen aikana.

Pääset linnalle ja Bellver kukkulalle autolla tai taksilla, tai voit vaihtoehtoisesti ottaa kaupungin bussin Plaça Gomilaan ja kävellä Carrer de Bellveriltä linnalle.

Sa Calobran ranta on yksi saaren kauneimmista rannoista ja yksi Mallorcan suosituimmista luonnonnähtävyyksistä yhdessä Torrent de Pareisin kanjonin kanssa.


Suosittu tapa tutustua molempiin on kulkea kävelyreittiä joka menee kanjonin läpi ja päättyy Sa Calobran rannalle.