Manchester nähtävyydet

Manchester nähtävyydet kohokohtia ovat Albert Square aukio, The Quays satama-alue, Urbis museo, Manchesterin Chinatown, sekä skybar Cloud 23 näköalabaari.

Albert Square aukio on kaupungin kuuluisin aukio, ja tunnetaan varsinkin siitä, että sitä reunustaa kuuluisa Manchester Town Hall kaupungintalo.

Aukio on kuitenkin myös kuuluisa monumenteistaan, joihin kuuluvat muistomerkki Saxe-Coburg-Gothan prinssi Albertille, patsas Oliver Heywoodille, sekä Mario Raggin tekemä William Ewart Gladstone patsas, kuin myös suihkulähde vuodelta 1897, jonka on suunnitellut Thomas Worthington.

Albert Square aukiota ylikatsova Manchesterin kaupungintalo valmistui vuonna 1877, ja se on yksi parhaimmista Victoriaanisen uusgotiikka rakennustyylin rakennuksista maailmasta, jonka yksityiskohtiin kuuluvat hienot Ford Madox Brownin tekemät muraalit.

The Quays satama-aluetta (www.thequays.org.uk) kuvataan usein uber-muodikkaaksi Manchesterin kaupunginosaksi, jonka parhaiten tunnetut maamerkit ovat The Lowry, Imperial War Museum North museo, sekä Old Trafford stadioni.

Näistä The Lowry (thelowry.com) on alueen moderni arkkitehtuurillinen ankkuri, joka sisältää kaksi näytelmä- ja tanssitaiteiden teatteria ja studio tilaa, ja jossa esitetään täysi skaala draama teatteria, oopperaa, balettia, tanssia, musikaaleja, lasten show esityksiä, pop musiikkia, jazzia, sekä komedia show esityksiä.

Rakennuksista löytyy myös galleria tilaa taideteoksille, ja voit tutustua kompleksiin omalla tahdillasi tai opastetun kiertokäynnin avulla.

Imperial War Museum North (north.iwm.org.uk) museo puolestaan on museo joka dokumentoi Brittien historiaa sen käymien sotien kautta. Rakennus jossa museo on nähtävyys sinällään, ja sen on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Daniel Libeskind.

Old Trafford stadioni, jota Bobby Charlton kutsui “Unelmien Teatteriksi,” on jalkapallojoukkueistaan kuuluisan Manchesterin suurimman joukkueen, Manchester Unitedin, koti-areena. Rakennuksesta löytyvät mm. Red Café (Manchester United teemainen ravintola/baari), Manchester United museo sekä pokaalihuone, kuin myös Manchester United Megastore kauppa, kooltaan 1,600 m2, jota operoi Nike.

Manchester nähtävyydet parhaimmistoon kuuluu myös Urbis museo (www.urbis.org.uk), joka valmistui vuonna 2002, ja sijaitsee visuaalisesti vaikuttavan näköisessä modernissa rakennuksessa, Millennium Quarter kaupunginosassa.

Rakennuksen ulkokuori on muodostettu yli 2 000:sta paneelista lasia, ja sen katto on tehty vanhennetusta kuparitiilistä, jotka sointuvat harmonisesti talon muutoin lasiseen olemukseen.

Urbis on kaupunki-elämän museo, ja sen vaihtuvat kokoelmat esittelevät Manchesterin kuin myös muiden maailman kaupunkien populaarikulttuureja, ja kaupunkielämän monikirjaisuutta yleisemminkin.

Urbiksen sisällä on myös ravintola ja baari, The Modern (www.themodernmcr.co.uk), joka sijaitsee rakennuksen viidennessä ja kuudennessa kerroksessa, sekä lahjatavarakauppa, josta löytyy moderniin kaupunkikulttuuriin sopivia lahjatavaroita.

Manchesterin Chinatown George ja Faulkner katujen ympärillä on ollut keskeinen osa Manchesteria 1970-luvulta saakka, ja se on aito kiinalaiskortteli, jossa mm. useimmat katukyltit ovat sekä kiinaksi että englanniksi.

Yksi kiinalaiskorttelin kohokohtia on Faulkner kadulla oleva Ming Dynastian tyyliin suunniteltu Imperial Chinese Archway monumentti, jonka Kiina lahjoitti Manchesterin kaupungille vuonna 1987.

Kiinalaiskaupunginosa on hyvä paikka nauttia Manchesterin itäisen Aasian ravintolatarjonnasta sekä tehdä ostoksia kaupunginosan kiinalaisissa kaupoissa.

Manchester nähtävyydet kohokohtia on myös Skybar Cloud 23 näköalabaari (hilton.co.uk/property/1201_Restaurant.jsp?vid=11614255&hid=11536699), joka sijaitsee yhdessä kaupungin korkeimmista rakennuksista, Beetham Tower pilvenpiirtäjässä (beethamtower.org/manchester/beetham-tower-manchester.html), ja se on kaupungin ainoa näköalabaari.

Pilvenpiirtäjän 22 ensimmäistä kerrosta on Hilton hotellin käytössä. Cloud 23 skybar löytyy rakennuksen 23:sta kerroksesta, ja sen päällä olevat kerrokset ylimpään kerrokseen 47 saakka ovat yksityisiä asuntoja, joissa vuoden 2008 lopussa asui mm. Christiano Ronaldo, Manchester Unitedin kuuluisa pelaaja.


23. kerros on 4 metriä korkeampi mitoiltaan kuin alempana olevat kerrokset, ja Cloud 23:ssa on kaksi näköalaikkunaa, joista on kaupungin parhaat panoramiset näkymät.