Mariahilferstrasse ostoskatu Wien

Mariahilferstrasse ostoskatu Wien on Euroopan pisin noin kahden kilometrin pituudellaan, yhdistäen Westbahnhof rautatieaseman kaupungin keskustaan.

Paikalliset kutsuvat Mariahilferstrasse katua liikanimellä “Mahü”, ja se on Wienin ehdoton ostosten teon ja iltaelämän keskus.

Kadun varrelta löytyvät kaikki tärkeimmät Itävaltalaiset tavaratalot, useita kauppakeskuksia, sekä erikoisliikkeitä, jotka myyvät mm. vaatteita, konditiori-tuotteita, kirjoja, sekä kalusteita.

Mariahilferstrasse shopping street Vienna Austria

KUVA: Näkymä Mariahilferstrassen alkuun aivan Wien Westbahnhof rautatieaseman vierestä. Kuvan vasemmassa reunassa oleva rakennus on LaStafa kauppakeskus. (osoite: Mariahilfer Strasse 120)

Benetton Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Benettonilla (www.benetton-megastore.at) on Mariahilferstrassen varrella vaikuttavan kokoinen ja näköinen muoti-megastore. (osoite: Mariahilferstrasse 116)

L'Occitane Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: L’Occitane (www.loccitane.at), joka on kauneudenhoitotuotteiden erikoisliike Etelä-Ranskan Provence maakunnan teemalla, tarjoaa kaksi hienoa putiikkia Mariahilferstrassen varrella, numeroissa 27 ja 113. (kuvassa putiikki osoitteesta Mariahilfer Strasse 113)

BIPA styling lounge Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: BIPA (www.bipa.at) on suosittu kauneudenhoitotavaroiden kauppaketju Wienissä. Kuvassa on heidän Styling Lounge-konseptin erikoismyymälä (www.stylinglounge.at), joka tarjoaa kokonaisvaltaiset stailaukset, mukaanlukien hiustenleikkaukset, meikkaukset, ja manikyyrit. Voit toisinsanoen vaihtaa tyyliä lennossa BIPA:n avulla. (osoite: Mariahilferstrasse 112)

Hämmerle Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Hämmerle (www.haemmerle-mode.at) on naisten muotiin erikoistunut tyylikäs myymälä. (osoite: Mariahilferstrasse 105)

H&M Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: H&M (www.hm.com) tarjoaa kolme myymälää Mariahilferstrassen varrella, numeroissa 78-80, 53, ja 41-43. (kuvassa Mariahilferstrasse 78-80:n myymälän erikoinen julkisivu)

Generali Center Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Generali Center kauppakeskuksen sisäänkäynti. Kauppakeskuksessa on yli 20 kauppaa. (osoite: Mariahilferstrasse 77)

Turek Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Näkymä Turek (www.turek.at) kaupan myymälään, joka on erikoistunut urbaaniin nuorten muotiin, varsinkin farkku-muotiin. Vasemmalla katufestivaali Neubaugasse kadulla myyntikojuineen. (osoite: Mariahilferstrasse 68)

Mariahilfer kirche Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Katu on saanut nimensä kuvan Mariahilfer Kirche kirkon mukaan, joka on rakennettu vuonna 1683. (osoite: Mariahilfer Strasse 65)

Peek & Cloppenburg Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Peek & Cloppenburg (www.peek-cloppenburg.at) on yksi kuuluisimmista muotiliikkeistä kadun varrella. (osoite: Mariahilfer Strasse 26-30)

Stiftskirche Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Stiftskirche kirkko vuodelta 1739 edustaa rakennustyyliltään pääasiassa Rococo arkkitehtuuria, ja tehtiin symboloimaan katolisen kirkon ja Habsburgin hallitsijasuvun läheisiä suhteita, jonka takia kirkon kattorakenne on suunniteltu muistuttamaan keisarin kruunua. Kirkolta on noin 400 metriä MuseumsQuartier museoille (www.mqw.at). (osoite: Mariahilfer Strasse 24)

Mariahilferstrasse on myös kaupungin ehdottomasti paras paikka syömisen ja herkuttelun suhteen, ja pikaruoan ystävät ilahtuvat kadun varrella olevista McDonaldsin (www.mcdonalds.at), Kentucky Fried Chickenin (www.kfc.co.at), ja Starbucksin (www.starbucks.at) myymälöistä.

Pääset ostoskatu osuudesta liikkumaan väliä Westbahnhof (Mariahilferstrasse 130) – Zieglergasse (Mariahilferstrasse 90) – Neubaugasse (Mariahilferstrasse 68) metron linjaa U3 käyttäen.

Voit lukea lisää kadun tarjonnasta ja tapahtumista kadun varrella nettiosoitteesta www.mariahilferstrasse.at.


Muita hyviä paikkoja shoppailuun Wienissä ovat mm. Millennium City (www.millennium-city.at), kaupungin suurin kauppakeskus Donauzentrum (www.donauzentrum.at), sekä muista ostoskaduista varsinkin vierekkäiset ostoskävelykadut Kärntner Strasse, Kohlmarkt, ja Graben.