Marmaris Turkki

Marmaris Turkki on suosittu lomakylä eteläisellä Turkin rivieralla, ja tarjoaa upeita rantoja, yöelämää, ostosmahdollisuuksia, ja rentoutumista.

Marmarista ympäröivät kauniit kukkulaiset vuorenrinteet, ja asutukset ovat aivan merenrannalla niiden edessä.

Kaupungin pääranta sijaitsee aivan sen rantasataman yhteydessä, jatkuen Ataturk Caddesi rantabulevardin ja Kemal Seyfettin bulevardin myötäisesti, jatkuen lähes koko kaupungin pituuden kukkulaisemman alueen alkuun saakka.

Rantabulevardin varrella sijaitsevat myös kaikki kaupungin parhaimmista ostosmahdollisuuksista, joihin kuuluu varsinkin vaateliikkeitä, kenkäliikkeitä, ja koruliikkeitä, sekä useampikin Marmaris kauppakeskus.

Ostoksia tehdessä on hyvä muistaa että hinnoissa on lähes aina neuvotteluvaraa, ja oikea hintataso eri tuotteille löytyy vasta usein useamman tinkimiskierroksen jälkeen ja kauppoja vertaamalla, sillä monet niistä tarjoavat lähes samoja tuotteita.

Satama tarjoaa useita edullisia vaihtoehtoja tutustua veneristeilyllä lähialueeseen, ja normaalisti sataman läpikävelyn aikana saa useampia tarjouksia satamaristeilystä erilaisilla tarjolla olevilla laivoilla.

Marmaris tarjoaa erinomaisen valikoiman ravintoloita, ja mukaan mahtuu muutama tutumpi länsimainen pikaruokaravintola, kuten McDonalds (www.mcdonalds.com.tr) ja Burger King (www.burgerking.com.tr), sekä KFC kanaravintola (www.kfcturkiye.com).

Pääkadun varrelta löytyy ruokakaupoista varsinkin Maxi, McDonaldsia vastapäätä, jonka valikoima erilaisia ruokia ja viinejä on erinomainen.

Kaupungin sijainti on noin puolentoista tunnin ajomatkan verran Dalamanin lentokenttä (www.atmairport.aero) alueelta, jota käyttäen useimmat suomalaiset tulevat alueelle.

Koska kenttä sijaitsee niinkin kaukana, kannattaa miettiä etukäteen kuljetuksia kentältä kaupunkiin. Halvin vaihtoehdoista on bussi, ja kallein taksi (noin 115-120 Turkin liiraa).

Viime hetken lentokentälle lähtöjä silmälläpitäen taksimatkaan tai vuokra-autolla ajoon kannattaa varata ainakin puolitoista tuntia Marmariksesta.

Erilaisia päiväretkiä lähikaupunkeihin voit alueella helposti tehdä vaikkapa Denizliin tai Fethiyeen, jotka tarjoavat hieman erilaisia ostosmahdollisuuksia ja uusia lomakokemuksia, Marmarista palvelevien bussiyhtiöiden kuten Varan (www.varan.com.tr) avulla.


Käynti Rodoksen saarella on myös helppo järjestää säännöllisten lauttayhteyksien ansiosta.