Marseille ostokset

Katsaus parhaisiin Marseille ostokset tekopaikkoihin, mukaanlukien keskustan ostoskadut ja alueen eri kauppakeskukset.

Saint Ferréol katu on kävelykatu, joka tekee sen useiden merkkituotteita myyvien kauppojen tarkastelusta miellyttävän kokemuksen.

Ostoksia varten kannattaa kiertää kadut Canebière – Saint Ferreol – Rue Paradis – Rue de Rome parhaiden ostoskokemusten vuoksi.

Näiden katujen varrella on monenlaisia putiikkeja aina virallisestaOlympique de Marseille kaupasta kosmetiikkatuote kauppoihin, kahviloihin, ravintoloihin, ja merkkivaatteita myyviin kauppoihin.

Rue Saint Ferreol Marseille France

KUVA: Näkymä yhden parhaimmista kauppakaduista, rue Saint Ferréolin, alkuun, Marseillen pääkadulta, La Canebièreltä.

Erilaisista Marseille ostokset tuotteista suosittuja suomalaisten turistien joukossa ovat esimerkiksi värikkäät Provençal maakunnan kankaat sekä “savon de Marseille”, Marseillen saippua, jonka alkuperä on juuri kaupungissa, ja joka on suuren joukon Ranskalaisia naisia valinta ainoaksi oikeaksi saippuaksi.

Marseillen muotiteollisuus on eri kauppakaduista edustettuna varsinkin Cours Julien kadun ympäristössä, josta löytyy kymmenittäin trendikkäitä vaateliikkeitä, useisiin eri tyyleihin.

Centre Bourse Marseille France

KUVA: Saint Ferreol katu päättyy kuvan Centre Bourse kauppakeskukseen (www.centre-bourse.com) Canebièren vieressä, jossa ankkurimyymälöinä on muun muassa Galeries Lafayetten (www.galerieslafayette.com) tavaratalo, joka on Marseillen suurin.

Galeries Lafayettellä on muotiin keskittynyt tavaratalo myös rue St Ferréolin varrella, osoitteessa 40-48.

Centre Bourse sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Marseillen Vieux Port satama-alueelta, ja tarjoaa kaikkiaan 60 myymälän valikoiman.

Kauppakeskus on kooltaan kolmen kerroksen kokoinen, ja sisältää useita merkkimyymälöitä, joilla ei ole edustusta muissa osissa kaupunkia.

Toinen kaupungin suosituista kauppakeskuksista on modernimpi “L’Escale Borély”, joka sijaitsee Avenue Mendès-France kadulla, ja josta löytyy myymälöitä, kahviloita, ravintoloita, ja baareja.

Canabiere Marseille France

KUVA: Näkymä Canebière kadun alkuun Marseillen Vieux Port sataman Quai des Belges kadulta.

Satama-alueelta olevista liikkeistä voit löytää erilaisia paikallisia erikoistuotteita, kuten pieniä Provençalin alueelle ominaisia puisia veistoshahmoja, jotka tunnetaan “santons” nimellä.

Canabiere Marseille Ferris Wheel

KUVA: Canebièren ympäristö toimii myös niin päivä kuin ilta-elämänkin keskuksena, ja tarjolla on koko perheen viihdettä esimerkiksi kuvan maailmanpyörän muodossa.

Jos olet majoittuneena esimerkiksi huoneistohotelliin Marseillessa, kuten vaikkapa Suite Affaireen (www.suiteaffaire.com), jossa on keittomahdollisuus, kannattaa tarkastaa myös aamuisin pidettävät Marseillen ulkoilma kalamarkkinat Vieux Port satamassa, quai des Belges kadulla.

Keskiviikkoisin ulkoilma-markkinoilla on tarjolla myös esimerkiksi orgaanisesti valmistettuja hedelmiä ja vihanneksia, ja lauantaisin ulkoilma-markkinoista tulee kukkamarkkinat.


Vieux Port markkinoiden lisäksi tarjolla on muun muassa “Market La Plaine” torstaisin ja perjantaisin, jossa myydään vihanneksia, hedelmiä, ja muita ruokatuotteita, sekä ulkoilma-markkinat osoitteissa cours Puget, place des Capucins sekä Market Prado.