Marseille Ranska nähtävyydet

Marseille Ranska nähtävyydet parhaimmistoa ovat Vieux-Port satama, Notre-Dame de la Garde basilika, Longchamp palatsi, rue St Ferreol ostos-kaupunginosa, ja Frioul saaristoristeily.

Vieux-Port satama on ollut Marseillen pääsatama aina antiikin ajoista saakka.

Sen suojana on kaksi massiivista linnoitusta, St Nicolas ja Saint Jean, jotka rakennutti Ranskan kuningas Louis XIV, lisätäkseen alueella olevien sotilaiden ja aseistuksen määrää kaupungin kansalaisten aikaisemman kapinaan nousun jälkipuinneissa.

Vieux Port Marseille France

Vanhasatama on myös yksi keskeisimmistä ruokailupaikoista Marseillessa, ja sataman reunoilla on tusinoittain erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit ruokailla kaupungille ominaisimpia ruokalajeja.

Sataman päädyssä oleva Quai des Belges laituri on paikka jossa päivittäinen kalamarkkina järjestetään, joka on myös kokemus sinällään.

Hyvä tapa valmistautua Marseillen matkaan on lukea Alexandre Dumaksen Monte-Criston Kreivi, jonka tarina osittain tapahtuu Marseillen vanhassa satamassa ja Château d’Ifissä, joka sijaitsee Marseillen Frioul saaristossa.

Notre Dame de la Garden Marseille France

Marseille Ranska nähtävyydet kohokohtiin kuuluu myös Notre-Dame de la Garde basilika (www.notredamedelagarde.com), joka sijaitsee Marseillen kaupungin korkeimmalla kohdalla, noin 162 metriä korkealla kalkkivikukkulalla Vieux-Port sataman eteläpuolella.

Basilika, jota paikalliset kutsuvat nimellä la bonne mère (“hyvä äiti”), on kenties merkittävin kaupungin eri maamerkeistä, ja symboloi Marseillea samaan tapaan kuin vaikkapa Big Ben symboloi Lontoon kaupunkia.

Sen suunnitteli kuuluisa ranskalainen arkkitehti Jacques Henri Esperandieu uusbysanttilaiseen tyyliin, ja kirkkoa rakennettiin vuosien 1853 ja 1864 välisen ajan.

Rakennuksen kohokohta on sen 60 metriä korkea kellotorni, jonka huipulla on valtavan kokoinen patsas Neitsyt Mariasta ja lapsesta (josta “hyvä äiti” nimitys on peräisin), joka näkyy suurimpaan osaan Marseillen kaupunkia, ja myös useiden kilometrien päähän välimerelle.

Palais Longchamp Marseille France

Longchamp palatsi on yksi kauneimmista Marseillen palatseista, ja sen tiloissa on kaupungin suurin taidemuseo, musée des Beaux-Arts, Canal de Marseille museo, sekä luonnonhistoriallinen museo.

Palatsia ympäröi yksi Ranskan parhaista puutarha-alueista, Parc Longchamp, jonka suunnitteli Jacques Henri Esperandieu, ja joka on listattu Ranskan kulttuuriministeriön huomattavimpien puutarhojen, “Jardins remarquables” listalle (www.parcsetjardins.fr).

Alkujaan Longchamp palatsi rakennettiin juhlistamaan Canal de Marseillen valmistumista, joka rakennettiin ohjaamaan vettä Durance joelta Marseillen kaupunkiin. Rakentamisen, joka kesti 1800-luvulla noin 30 vuotta valtavien kustannusten takia, taustavoimiin kuului esimerkiksi kuuluisa Orléansin herttua.

Palatsin museoista kannattaa käydä ainakin Musée des Beaux-Arts museossa, jonka kokoelmiin kuuluu esimerkiksi Italialaisia ja Ranskalaisia maalauksia, veistoksia, ja piirrostöitä aina 1500-luvulta 1800-luvulle saakka.

Musée des Beaux-Arts museon kokoelman helmi on kuitenkin sen ainutlaatuinen sarja Provençal taiteiljoiden töitä 1600-luvulta 1800-luvulle saakka.

Rue Saint Ferreol Marseille France

Marseille Ranska nähtävyydet parhaimmistoon kuuluva Rue St Ferreolkaupunginosa on kaupungin keskeisintä shoppailu-aluetta, ja se on myös varattu suurelta osin jalankulkijoiden käyttöön kävelykatuina, joka tekee ostoksien tekemisestä miellyttävämpää.

Muita shoppailuun parhaita alueita kaupungissa ovat la Valentine ja le Grand Littoral alueet, mutta ne eivät sijaitse läheskään niin keskeisesti kaupungissa kuin rue St Ferreol.

Rue St Ferreol katu, jonka ympärille ostosmahdollisuudet ovat keskittyneet, kulkee aina Canebière kaupunginosasta Préfecture kaupunginosaan, ja sen varrelta löytyy lukuisia muotiputiikkeja ja kaupungin parhaat tavaratalot, kuten Galeries Lafayette.

Muodista kiinnostuneille alueella on myös Musée de la Mode muotimuseo (www.espacemodemediterranee.com), joka esittelee historiallista muotia yli 2000 designin voimin viimeisten 30 vuoden ajalta.

Chateau d'If Island in Marseille France

Frioul saaristoristeily on käynti neljällä Marseillen kaupungin edustalla olevalla saarella, jotka sijaitsevat noin 4 km päässä Välimerelle Marseillen satamasta.

Vaikka kaikki saariston saaret ovat kauniita ja tarjoavat henkeäsalpaavan näkymän merelliseen Marseillen kaupunkiin sekä kauniita rantoja, useat vierailijat käyvät vain If saarella, jossa Monte-Criston Kreivi tarinan vankilalinnoitus, Château d’If, sijaitsee.

Kolmikerroksinen Château d’If rakennettiin vuosina 1524–31 kuningas François I toimesta puolustamaan Marseillea merellisiltä hyökkäyksiltä.

Linnoitus on ollut yksi suosituimmista nähtävyyksistä Marseillessa vuodesta 1844, jolloin Alexandre Dumas julkaisi Monte-Criston Kreivin, ja nykyään noin 900 000 vierailijaa käy vuosittain If saarella ja linnoituksessa.

Pääset saarille lautalla Vieux-Port satamasta, osoitteessa 1, Quai des Belges.