Matkakeskus Jyväskylä – aukioloajat & ravintolat

Matkakeskus Jyväskylä on kaupungin joukkoliikenteen keskus, joka toimii yhteisterminaalina sekä busseille että junille.

Keskus on aivan kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva, vuonna 2002 valmistunut joukkoliikenteen terminaali, yhdistäen aikaisemmin erillään olleet Jyväskylän rautatieaseman sekä linja-autoaseman palvelut.

Asemahallissa, joka on avoinna ma-la 6-22 ja su 8-22, on VR:n lipunmyynti, lipunmyyntiautomaatteja, sekä joukko matkailijoille suunnattuja oheispalveluita. Matkahuollon lipunmyynti on keskuksen vieressä olevassa rahtikeskuksessa.

Matkakeskus Jyväskylä

Näkymä Matkakeskuksen massiiviseen rakennukseen sen edestä menevältä Hannikaisenkadulta, aivan Galleria Harmonian rakennuksen vierestä.

Jyväskylän matkakeskus sisäänkäynti

Matkakeskuksen pääsisäänkäynti lähikuvassa.

Matkakeskus Jyväskylä laiturit

Modernia matkakeskuksen laituri-aluetta. Välittömästi sisäänkäyntien yhteydestä löytyvät terminaalin reaaliaikainen infojärjestelmä, josta näet seuraavat lähtevät bussit sekä junat.

Jyväskylä Tampere ExpressBus

ExpressBus linja-auto lähdössä pikavuorolle Matkakeskuksesta kohti Tampereen linja-autoasemaa.

Terminaalin oheispalveluihin kuuluvat erikokoiset säilytyskaapit (lev. 37–39cm/kor. 57–90cm/syv. 72–88cm). Säilytysmaksu kaapeissa on 2 €/kerta/kaappi (toimivat vain kahden euron kolikolla).

Muita keskuksen palveluita Jyväskylässä ovat esimerkiksi R-kioski (DHL Express palvelupiste, erikoiskahvit, Foodora-piste, hodarit, paistotuotteet, paninit, R-pakettipalvelut, Schenker noutopiste, Waltti matkakortti, Wolt-piste)…

Burger King Jyväskylä Matkakeskus.

Burger King Jyväskylä Matkakeskus (Shell HelmiSimpukka).

…WC-tilat, intialainen ravintola Shalimar, Café Picnic, CandyTown karkkikauppa, NOSTO käteisautomaatti, sekä Burger King ravintola (rakennuksen viereisessä Shell HelmiSimpukka huoltoasemalla).

Matkakeskus Jyväskylä
Hannikaisenkatu 20
40100 Jyväskylä
Aukioloajat (Matkakeskus): maanantai-lauantai 6-22, sunnuntai 8-22
Aukioloajat (Matkahuolto, Hannikaisenkatu 22): maanantai–perjantai 7–18
visitjyvaskyla.fi/matkakeskus/

Linja-autopaikkojen ja junalaitureiden ohella Matkakeskus Jyväskylä tarjoaa 432 kpl autopaikan kokoisen, kolmekerroksisen pysäköintitalon, joka on avoinna 24h ja jota hoitaa Jyväs-Parkki.


Maksutapoihin pysäköintitalossa käyvät Moovy-sovellus, VISA ja MasterCard luottokortit, setelit (5-50€), sekä kolikot (50c, 1€, 2€). Huomaa, että maksaessasi voit käyttää 50 euron seteliä vain maksuihin, jotka ylittävät 40 euroa.