Mauritius nähtävyydet

Mauritius nähtävyydet suosikkeja ovat Caudan Waterfront satama-alue, Champ de Mars hevoskilparata, Le Morne Brabant, Chamarel (Seitsemän Värin Maa), ja Grand Baie.

Caudan Waterfront satama-alue (caudan.com) on keskeinen turismin ja kulttuurin kaupunginosa Mauritiuksen pääkaupungissa, Port-Louisissa.

Kaupunginosa, joka kattaa kaupungin kauneimmat korttelit sataman ympärillä, sisältävät kaiken kaikkiaan 170 erilaista kauppaa ja putiikkia, ja alue onkin keskeinen ostosalue.

Alue on myös paras paikka Port-Louisin alueella nähdä paikallisten taiteilijoiden esityksiä, maistaa Mauritiuksen keittiön ruokia, ja nähdä sataman vilkasta elämää.

Caudan satama-alue tarjoaa myös mahdollisuuden 30-minuutin satamaristeilyyn, joita järjestetään tiistaista sunnuntaihin, ja lähtöjä tapahtuu tuolloin joka 45 minuutin välein satamasta.

Champ de Mars hevoskilparata (mauritiusturfclub.com), Port Louisissa, on vanhin hevoskilparata eteläisellä pallonpuoliskolla.

Hevoskilpailujen katsominen ja vedonlyönti hevosilla kuuluvat maan suosituimpiin vapaa-ajan vieton muotoihin, ja kilpailuissa mukana olevat hevoset ovat lajinsa valioyksilöitä, maahantuotuina mm. Etelä Afrikasta, Australiasta, Englannista, ja Ranskasta.

Kilparadalla, joka rakennettiin vuonna 1812, järjestetään hevoskilpailuja joko lauantaisin tai sunnuntaisin toukokuusta marraskuuhun, ja jos lomasi osuu tälle jaksolle, hevosille hurraaminen parhaimmillaan 50 000 paikallisen mukana on käynnin arvoinen kokemus.

Chamarel (Seitsemän Värin Maa) on tunnettu Case Noyale kylän lähellä olevista värikkäistä maa-alueistaan.

Nämä maa-alueet, joita kutsutaan Seitsemän Värin Maaksi, ovat kuu-maista maastoa, jossa erilaisten ja voimakkaan kontrastin värit vaihtelevat. Nimensä alue on saanut siitä, että väreihin kuuluvat varsinkin sinisen, vihreän, ruskean, violetin, punaisen, purppuran, ja keltaisen eri sävyt.

Erikoinen luonnonnähtävyys on syntynyt tulivuoren laava tuhkan eroosiosta yli ajan.

Alueelta löytyy myös toinen luonnonnähtävyys, 83m korkuiset Chamarelin vesiputoukset, osana St Denis jokea Mustan Joen vuorilla. Voit käydä aivan vesiputousten vieressä puisten kävelyteiden avulla jotka lähtevät ajotien vierestä.

Ile aux Cerfs saari on yksi parhaista paikoista Mauritiuksella vesiurheiluun, ja sen alueelta löytyvät useat maan parhaista ja kauneimmista rannoista.

Retket saarelle lähtevät tyypillisesti Trou d’Eau Douce kylästä, ja monet viettävät saarella koko päivän, vesiurheilun, golfin (Touessrok golf rata), ja aurinoton merkeissä. Saarelta löytyy myös 5 tähden hotelli pidempää oleskelua varten.

Saaren kohokohtiin, sen rantojen lisäksi, kuuluvat sen upeat näkymät pääsaarelle vuoritaustaisen siluetin korostamina.

Mauritius nähtävyydet kohokohtia on myös Grand Baie, joka on lomakylä pohjois Mauritaniassa, ja kehittynein turismipalveluiltaan ja tarjonnaltaan, ja jonne myös paikalliset menevät viettämään iltaa ((ravintoloissa, baareissa, ja diskoissa).

Löydät alueelta myös mm. vaateputiikkeja ja aitoja Mauritiuslaisia käsityötavaroita myyviä kauppoja, ja paikan hotelli tarjonta kattaa kaikki budjetit ja vaatimustasot.


Grand Baien alueesta on myös tullut yksi tärkeimmistä keskuksista maassa veneilyyn, vesihiihtoon, purjelautailuun, ja muihin vesiurheilulajeihin.