Meksiko nähtävyydet

Meksiko nähtävyydet kohokohtia ovat Mexico Cityn Centro Historico, Chichen Itza Maya rauniot, Acapulcon lahti, Maya Riviera, sekä Cancunin rannat.

Mexico Cityn Centro Historico on kaupungin vanha keskusta, ja on keskittynyt kuuluisan Plaza de la Constitucion aukion ympärille.

Sen koloniaalinen ja Eurooppalainen arkkitehtuuri ja kapeat kadut erottavat alueen muista Mexico Cityn kaupunginosista.

Centro Historico on alue missä Mexico City sai alkunsa, ja rakennukset rakennettiin Tenochtitlanin, Aztec imperiumin pääkaupungin raunioille, joka oli ollut paikalla noin vuodesta 1325 vuoteen 1521, jolloin Espanjalaiset tuhosivat sen.


VIDEO: Virallinen traileri Meksikosta löytyvistä nähtävyyksistä ja tarjolla olevista kokemuksista.

Alueen parhaimmistoa ovat Plaza de la Constitución aukio, joka on maailman suurimpia aukioita, Metropolitan Katedraali, Etelä-Amerikan suurin katedraali, sekä Kansallispalatsi.

Chichen Itza Maya rauniot ovat suurimmat arkeologista kaupungeista esikolumbialaiselta Maya sivilisaation ajalta. Ne sijaitsevat Yucatan niemimaalla Meksikoa.

Useimmat turistit tulevat raunioille päiväretkellä Cancunista, joka on noin 160 km päässä.

Chichen Itza oli muinaisten Mayalaisten pyhiinvaelluksen kohde yli 1 000 vuoden ajan ja se oli myös mahtavin kaupunki Yucatanilla noin 1000-1221 jKr.

Raunioiden kohokohtiin kuuluvat Kukulcán Pyramidi jota kutsutaan myös El Castilloksi, Jaguaarien temppeli, sekä El Caracol, joka toimi astronomisena tarkkailupaikkana muinaisille Mayalaisille.

Acapulcon lahti (www.acapulco.gob.mx) ja sen sisältämä Acapulcon kaupunki ovat yksi Meksikon suosituimpia turistikohteita.

Se on tunnettu varsinkin upeista rannoistaan, mutta lahdelta löytyy myös Roqueta saari, joka on monien nähtävyyslistalla, ja jonne pääsee mm. lasipohjaisilla moottoriveneillä.

Acapulcon valikoima vesiurheilulajeja sisältää vesihiihdon, para-sailing harrastuksen, sukeltamisen, syvänmeren kalastuksen, purjehtamisen, sekä snorklaus ekskursiot.

Maya Riviera on alue Pohjoisen Playa del Carmenista aina Tulumiin Etelässä pitkin Quintana Roo osavaltion rantaa.

Mayalainen Riviera on tunnettu sen sisältämistä isoon skaalaan tehdyistä kaiken sisältävistä lomakylistä ja pienemmistä boutique hotelleistaan.

Alueen kohokohtiin kuuluu Belize Barrier Reef koralliriutta, joka alkaa Cancunin läheltä ja jatkaa koko Maya Rivieran läpi etelään kohti Guatemalaa. Koralliriuttasysteemi on maailman toiseksi pisin.

Erilaisten vesiurheilulajien lisäksi Mayan Rivieralla voi myös tutustua arkeologisiin kaivauksiin Tulum, Xcaret sekä Xel-Ha raunioilla.

Cancúnin rannat ovat Mayan Rivieran ohella yksi Meksikon nähtävyyksien parhaimmistoa ja suosituimpia turistikohteita.

Cancunin kaupunki on rantojensa ohella täysin kehittynyt lomakohde, ja sen alueella on yli 150 hotellia sekä yli 380 ravintolaa. Cancunin keskusta sisältää erittäin laajan valikoiman kauppoja ja putiikkeja.


Rantojen nauttimisen lisäksi Cancunin suosituimpiin tekemisiin kuuluu päiväretki Cozumelin saarelle Karibian merellä.