Menton Ranska nähtävyydet

Menton Ranska nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Vieux Menton vanhakaupunki, Saint-Michel Archange basilika, Plage des Sablettes ranta, Jardin Serre de la Madone puisto, ja Roquebrune-Cap-Martin.

Vieux Menton vanhakaupunki tarjoaa historiallisia aukioita ja kapeita katuja, ollen kaupungin muinainen keskusta ja alue, jonka ympärille moderni Menton on muodostunut.

Vanhakaupunki tunnetaan barokki arkkitehtuuristaan, jonka kaksi parasta esimerkkiä ovat majesteetillinen Basilique Saint-Michel basilika ja La Chapelle des Pénitents Blancs kirkko.

Kaupunginosan kukkulan huipulta löytyy “Vieux Château” hautausmaa, johon useat historialliset Venäjän ja Brittiläisen aristokratian jäsenet on haudattu, ja josta on kaupungin parhaimmat näkymät merelle, Italiaan, ja vuorille.

Vieux Menton alueen läpi kulkee vilka jalankulkukatu, joka kulkee Rue St Michel matkan yhtyen Rue Piéta katuun. Kadulta löytyy erinomainen valikoima terassikahviloita ja erilaisia ainutlaatuisia kauppoja.

Saint-Michel Archange basilika, joka on vanhankaupungin alueella, tekee välittömästi vaikutuksen dramaattisella barokkityylisellä julkisivullaan, ja houkuttelee yli 100,000 vierailijaa vuosittain.

Basilikan rakennustyöt alkoivat vuonna 1640 ja kestivät aina vuoteen 1819. Rakennuksen kohokohtiin kuuluu sen vuonna 1701 rakennukseen lisätty 53 metriä korkea kellotorni, joka ylikatsoo kaupungin.

Menton Musiikkifestivaali (www.festivalmusiquementon.com), joka on järjestetty vuodesta 1949, pidetään basilikan aukiolla vuosittain.

Menton Ranska nähtävyydet parhaimmistoa on myös Plage des Sablettes ranta, joka on kaupungin julkisista rannoista kaikkein parhaiten sijaitseva, ollen aivan vanhankaupungin juurella.

Useimmat Mentonin rannoista sijaitsevat kaupungin länsiosassa, Cap Martiniin päin.

Julkisten rantojen lisäksi Mentonista löytyy noin tusinan verran yksityisiä rantoja, joissa voit vuokrata aurinkotuolin ja joissa baari palvelut ja ravintola ovat tyypillisesti tarjolla.

Jardin Serre de la Madone puisto on yksi kuuluisimmista puistoista Mentonissa, joka kaupunkina on tunnettu etenkin monista kuuluisista puistoista ja puutarhoista.

Puisto, jota kutsutaan yleisesti Serre de la Madone (Madonnan kukkula) nimellä, on kaiken kaikkiaan 6 hehtaarin kokoinen, tunnetaan varsinkin sen designista ja harvinaisista kasvilajikkeistaan.

Puiston loi vuosina 1924-1939 Lawrence Johnston, jonka kuuluisin puistosuunnitelma on Hidcote Manor Puisto vuodelta 1907, ja tarjoaa kohokohtina mm. subtrooppisia kasvia, Mahonia siamensis ja mansikkapuu lajikkeita, sateenvarjomäntyjä, ja monia muita lajikkeita ympäri maailmaa.

Roquebrune-Cap-Martin on kuvankaunis keskiaikainen kylä vuoristoisella osalla Ranskan Rivieraa, korkealla huipulla Välimeren yllä, Mentonin ja Monacon välissä.

Kylä tarjoaa kapeita katuja, kiviportaikkoja, ja yhden-henkilön leveitä jalkakäytäviä. Kohokohtiin kuuluvat myös persoonalliset pienet aukiot ja niillä olevat suihkulähteet siellä täällä läpi kylän.

Kylän kaikkein tunnetuin rakennus on 900-luvulta peräisin oleva linnoitus, joka antaa kalliosta kasvavan vaikutelman.


Roquebrune-Cap-Martinin keskusaukio, jolla on kuuluisa France Triomphante patsas, ja joka sijaitsee linnoituksen ja suojaavan kalliomuodostelman välissä, tarjoaa erinomaiset näkymät, ja varsinkin iltaisin voit nähdä auringon laskevan yli Monacon, joka on huomattavasti kylän alapuolella.