Miami nähtävyydet

Miami nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Bass Taidemuseo, Villa Vizcaya, Miami Seaquarium, South Beachin rannat, sekä Aventura Mall ostoskeskus.

Bass taidemuseo (bassmuseum.org) on taidemuseo, jonka laajennusosan on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Arata Isozaki.

Museon tiloissa on edustava kokoelma eurooppalaista taidetta aina 1400-luvulta nykypäivään saakka. Museon kokoelmaan kuuluvien töiden kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen Barokkiperiodin taideteokset ja Pohjois-Eurooppalainen taide.

Museoon kuuluu myös mielenkiintoisia erikoisosia, kuten New Information Workshop, joka on tietokone-laboratorio, jossa voit tehdä omia taideteoksiasi.

Villa Vizcaya (www.vizcayamuseum.com) on ainutlaatuinen huvila, joka on tehty Pohjois-Italian 1500-luvun (Renesanssi) tyyliin, Biscayne-lahden rannalle Miamissa.

Vizcaya tuo huomattavan lisän kaupungin arkkitehtuuriin, rakennuksen italialaiseen arkkitehtuuriin ja huvilan eurooppalaiseen puutarhaan tehtyjen sopeutusten ansiosta, jotka muokattu Miamin sub-trooppiseen ilmastoon soveltuvimmiksi.

Huvila toimii nykyään museona, jonka yli 70 huonetta on kalustettu lukuisilla antiikkiesineillä, 1400-luvulta aina 1800-luvulle tehtyyn tyyliin olevalla kalustuksella.

Miami Seaquarium (www.miamiseaquarium.com) on akvaario näyttelyalue, joka on ollut keskeinen osa Miamin nähtävyyksiä avaamisestaan vuonna 1955 saakka.

Sen kokoelmissa on mm…

 • erilaisia merellisiä nisäkkäitä,
 • kaloja,
 • merikilpikonnia,
 • lintuja,
 • liskoja, sekä
 • Floridan kuuluisia manaatteja.

Alueen koko on kaikkiaan noin 15 hehtaaria, jossa näyttelyiden lisäksi tapahtuu useita show-numeroita, esimerkkeinä

 • delfiinien ja merileijoiden omat showt , sekä
 • haiden avulla toteutettu esitys.

VIDEO: Miami Seaquariumin teevee-mainos.

South Beachin rannat ovat yksi maailman kuuluisimmista loma-rannoista ja loma-alueista. Nykyään paikka on myös Floridankeskeisimpiä viihde-elämän keskuksia kansainvälinen muodin keskus.

Alueen pitkät rannat antavat alueelle sen keskeisimmän viehätyksen, mutta South Beach tunnetaan myös lukuisista Art Deco rakennuksistaan.

South Beach nousi lomamatkailijoiden listojen kärkeen 80-luvulla Miami Vice tv-sarjan suosion myötä, ja tämä suosio ei ole laantunut näihin päiviin saakka.

Päivittäisen rantaelämän ohella monet hakeutuvat alueelle iltaisin, sillä South Beach pitää sisällään:

 • satoja ravintoloita,
 • yöklubeja, ja
 • hotelleja.

Yksi alueen kohokohdista ovat South Beachin rantojen ainutlaatuisethengenpelastajien kopit, jotka toimivat nykyään yhtenä tunnetuimmista koko Miamin symboleista.

Aventura Mall ostoskeskus (www.shopaventuramall.com) onYhdysvaltain 5:ksi suurin ostoskeskus. Kauppakeskuksen alueella on tilaa yhteensä 223 000 m2, kolmen kerroksen alueella ja 250 kaupan voimalla.

Ostosmahdollisuuksien ohella et jää nälkäiseksi Aventura Mall:ssa käydessäsi, sillä sen tiloissa on ravintolamaailma, josta löytyy yhteensä 18 erilaista pikaruoka-ravintolaa. Erillisiä ravintoloita on myös lähellä pääsisääntuloa.


Voit käydä myös katsomassa elokuvan ostoskeskuksessa ennen kuin se tulee Suomen kankaille, sillä Aventura Mall sisältää 24 salin AMC Theatres multiplex elokuvateatterikompleksin.