Milano nähtävyydet

Milano nähtävyydet parhaimmistoa ovat Milanon tuomiokirkko, Galleria Vittorio Emanuele II, La Scala ooppera, Santa Maria delle Grazie kirkko, sekä Via Montenapoleone.

Milanon tuomiokirkkoa on usein kutsuttu yhdeksi maailman merkittävimmistä kirkoista, ja se on Euroopan toiseksi suurin, Sevillan Katedraalin jälkeen.

Koska tuomiokirkko sijaitsee aivan Galleria Vittorio Emanuele II:n vieressä, Piazza di Duomolla, voit yhdistää näihin kahteen nähtävyyteen tutustumisen helposti toisiinsa.

Tuomiokirkon kohokohtiin kuuluvat Marco D’Agraten St. Bartholomew patsas ja kultainen Madonnan patsas Duomon katolla.

Tuomiokirkon suurin kalleus on kuitenkin yksi nauloista, jolla Jeesus ristiinnaulattiin, joka on tallessa lokerossa jonka kohtaa merkitsee punainen lamppu. Naula on näytillä yleisölle kerran vuodessa, Syyskuussa, jonka kunniaksi järjestetään erikoisseremonia.

Pääset myös hissillä, pientä korvausta vastaan, kirkon katolle, jossa voit käyskennellä noin 3200 patsaan joukossa.

Galleria Vittorio Emanuele II:a on usein kutsuttu maailman vanhimmaksi vielä toimivaksi kauppakeskukseksi, ja se yhdistää kaksi Milanon tunnetuinta maamerkkiä: Milanon tuomiokirkon ja Teatro Alla Scalan, eli La Scala oopperan.

Gallerian kohokohtiin kuuluu varsinkin sen massiivinen lasikupoli, ja elegantit kaupat jotka löytyvät sen Gallerian sisältä. Voit myös ruokailla Galleriassa, sillä sieltä löytyy niin ravintoloita, kahviloita, kuin baarejakin.

La Scala ooppera (teatroallascala.org) on ehkä maailman kuuluisin oopperatalo ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1778. Jos osallistut oopperailtaan La Scalassa, on hyvä muistaa että kun esitys on alkanut, lipunhaltijoita ei enää päästetä saliin.

Oopperan ohessa toimii myös La Scala Museo, johon pääsee teatterin aulasta, ja sisältää erinomaisen kokoelman maalauksia, patsaita, pukuja, ja muita dokumentteja jotka kertovat oopperan ja La Scalan historiasta.

Santa Maria delle Grazie kirkko (cenacolovinciano.it/html/eng/smgrazie.htm) on kuuluisa Milanolainen luostari ja kirkko, joka on myös osa UNESCO:n maailmanperintölistaa.

Sen ehdottamasti parhaaseen antiin kuuluu kirkossa oleva maailmankuulu Leonardo da Vincin Pyhä Ehtoollinen maalaus, joka sijaitsee kirkon yhteydessä olevassa kappelissa.


Via Montenapoleone on muodin luojistaan tunnetun Milanon tärkein muotikatu, ja osa Milanon Muotikorttelia. Vaikka tarkoituksenasi olisi vain näyteikkunaostokset, Via Montenapoleonea parempaa muotikatua on vaikea löytää maailmasta.